Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
shrpnl 1
shrpnl
YusufŞimşek14 1
YusufŞimşek14
berzahx 2
berzahx
xranzei 1
xranzei
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Serbest Kürsü...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan unthinkinq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4K
  • Görüntüleme Görüntüleme 154K

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

[FONT=pt_reg]"Konuşmam yetmiyormuş gibi düşünmeye de başladım. En kötüsü buydu. Çoğu insanlar gibi düşünmeden konuşsaydım kimse bir şey demeyecekti ama ben düşündüğümü söylemeye kalktım."
[/FONT]
[FONT=pt_reg]
[/FONT]
[FONT=pt_reg]Yusuf Atılgan - Aylak Adam[/FONT][FONT=pt_reg][/FONT]

Başarısızlık stabil değildir. Kendi içinde çeşitleri vardır ve sevgiden yoksun insanlar bir şekilde başarısızlığından memnun kalır. Bilinç altlarının farkında olmayanlar bunu vücut dilleriyle dahi belli eder, ancak kendileri bunun farkına varamaz. Kendilerini başarısızlığına üzüldüğüne öyle bir inandırmışlardır ki, bilinçaltının farkına varmadığında inanırsın ancak. Başarısızlık kişiye ya da sistemlere göre şekillenir. Sisteme göre sonuncu isen bu senin rehavete kapılmak yerine işin ciddiyetine varmanı sağlar ve kendini doğru telkin ettiğin, doğru noktalarda çalıştığın sürece rövanşı alırsın. Sen kendini başarısızlık (!) konumunda hissettiğinde '' az başarılıyım '' dediğin ve buna inandığın sürece bilinçaltı terazin asla negatif yöne doğru ağırlaşmayacaktır.

Ama kim kimi kurtarabimişti şimdiye kadar? beni kim kurtaracaktı? "Kurtuluş" dedim. "Ankara'da bir mahalle." fazlası değil. Belki bir de Bob Marley'in en iyi şarkısı. daha fazla düşünmeye gerek yok. adı her yerde kendisi yok!

Hakan Günday - Kinyas ve Kayra

İnsanı sadece bilinmeyen korkutur.Bir kere bu bilinmeyenle yüzleşince, bu korku bilinen olur

Şeytan Tekke'de,Mekke'de... Nerede olacak? Hem Tekke'de hem Mekke'de.Ne türlü pislik var,içine doldurursun da Tekke'nin 4 duvarını Kabe'nin taşını mı aşamaz o şeytan? Taş insanı şeytan'dan koruyaydı Bağdat Çarşısı'nda kuyumcuda satılırdı.

Beyazıt-ı Bestami Hazretleri yola revan olmuş.Yıldızları rehber tutmuş,çölleri aşmış varmış Mekke'ye.Kabe-i Muazzama da tavafını etmiş.Hac farizesini bitirmiş Kâbe'nin avlusundan çıkarmış ki bir de baksın Kabe'nin kapısın da İblis.Kapıya yaslanmış.Kolunda bileğinden dirseğine kadar at yularları.Hazret hemen tanımış tabi.Ehlullah şeytanı gördü mü bilir.Bestami Hazretleri de tanıyıvermiş hemen.Şaşırmış,''Bu iblisin Kâbe'nin kapısında ne işi vardır?'' diye düşünmüş,demiş ''Sen ne ararsın burada?''.Şeytan da dirseğine kadar sıra sıra yularları göstermiş,''Benimkiler içeride tavaf ederler,bitirmelerini beklerim,sonra vurup yularları binip sırtlarına gidecem.'' demiş.Bunun üzerine Beyazt-ı Bestami Hazretleri şöyle bakmış İblis'e ''Ben de var mıyım o beklediklerinin arasında?'' demiş.İblis de ona bakmış şöyle bi alaya alır gibi gülüvermiş,derken eğilivermiş kulağına ''Sana yularsız da binerim'' demiş.

Gel zaman git zaman Beyazıt-ı Bestami memleketine dönmek için Mekke'den çıkmış.Yola revan olmuş yine.Çölleri vahaları aşmış,gene çölleri aşmış derken bir dere kenarına gelmiş.Hazret sıvamış paçalarını tam dereyi geçicek bi de bakmış ki derenin kenarında bi ağacın altında gözleri âma,ihtiyar,aksakallı bir dede oturur.Varmış yanına hâl hatır sormuş.İhtiyar ''Gözlerim görmez oğul,Hac'dan dönerim.Ben bu suyu geçemem.'' demiş.Beyazıt- Bestami Hazretleri üzüntü duymuş bu aksakallı aciz ihtiyara.Hemen almış onu sırtına dereye girmiş.Su biraz kabarmış.Bata çıka dere'nin karşısına geçerlerken tam ortasına gelmişler ki ihtiyar eğilivermiş kulağına Beyazıt-ı Bestami Hazretlerinin ''Ben sana yularsızda binerim demedim mi?'' demiş.

Şeytan neredeymiş? Şetan'ı arar isen Tekke'de ara Mekke'de ara.Bana ulaşmaz deye deye kibirlenme.Yularsız biniverirler işte böyle.Haşa ki ister isen Beyazıt-ı Bestami ol.Mesele burada Tekke'nin de Mekke'nin de insanın içinde olduğunu bilmekte..''Ne yerlere ne göklere sığdım,mümin kulumun kalbine sığdım''.Buyur,nedir manası başka? O sebepten;

Aşkın Yolculuğu "Yunus Emre"

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri