noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

Jeet Kune Do !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cagataye95
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 86
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Cagataye95

Mer Ka Bah
Fahri Üye
TM Üye
Konular
3,415
Online süresi
2d 22h
Reaksiyon Skoru
1,542
Altın Konu
2
TM Yaşı
17 Yıl 3 Ay 7 Gün
Başarım Puanı
421
MmoLira
670
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Jeet Kune Do (JKD) (Türkçe durduran yumruğun yolu) Bedeni daha ziyade saldırarak müdafaa etme felsefesidir. 1967 yılında ilk Bruce Lee tarafından bu ifade kullanılmıştır ve aynı zamanda felsefi tasarımı kamuoyu bilgisine sunulmuştur.Dünyadaki en yeni ve en etkili dövüş sanatıdır.
Bruce Lee, "Jeet Kune Do"yu tanımlamak için şu ifadeyi kullanmıştır:

Basitçe,Jeet Kune Do,''basitleştirmektir''.

Bruce Lee bu ismin sistemi tam olarak ifade edemediğini düşünerek bundan hep sıkıntı duyduğunu belirtmiştir.

Sistemin ana unsuru gereksiz tüm hareketlerden vazgeçmek, sadelik, bedenin tümünü (komple) kullanmaktır. Temel amacı en kısa zamanda dövüşü durdurmak, rakibini engellemek, sonuç almaktır. Bu sanat Bruce Lee tarafından bilinen bazı savunma sanatlarının bir birleşimidir. Örnek olarak bazı önemli bacak ve adım hareketleri eskrim sisteminden Bruce Lee tarafından alınmıştır. Tayland boksu, jiu jutsu, wing chun, kenpo, tekvando vs. M.Ali Clay'ın esnek gard ve dansından etkilenmiştir. Bruce Lee gerekli gördüğü teknik, taktik ve egzersizlerini JKD felsefesiyle pratize etmiştir. Bruce Lee "Jeet Kune Do"yu kitabı (Tao of Jeet Kune Do), verdiği özel dersler ve seminerlerle asistanları vasıtasıyla pekçok ülkeye aktarmıştır.

Bruce Lee ünlü kişilere de dersler vermiştir.James Coburn, Steve McQueen ve Chuck Norris,Kareem Abdul-Jabbar bunlardan bazılarıdır.

Bruce Lee şöyle der: "...Jeet kune do şekilsizliği tercih eder, böylece tüm şekilleri alabilir ve jeet kune do`nun stili olmadığından bütün stillere uyabilir. Sonuç olarak jeet kune do tüm yolları kullanır ve hiç birine bağlı değildir ve bunun gibi sonuca yardım eden bütün teknik ve imkanları kullanır..."

Türkiye'de Jeet Kune Do:

Türkiye'de Dr. Fehim Basaran Amerika'da gördüğü seminer bilgilerini ve bu felsefeyi Türkiye'deki tek öğrencisi olan Yuksel Yilmaz kanalıyla 80'li yıllarda ülkemize taşımıştır. 1987'de üst düzey belgesini alan Sifu Yuksel Yilmaz halen asistanları vasıtasıyla tüm Türkiye'ye JKD felsefesini yaymaktadırİÇYOL sisteminin kurucusu olan Yüksel YILMAZ Haziran 2009 yılında Avrasya Jeet Kune Do Federasyonu'nun kurucu Genel Başkanı olmuştur. Kısa adı AJKDF olan bu federasyona şimdilik 5 üye ülke bulunmaktadır: Brezilya, Pakistan, Mısır, İran ve Avusturalya.
Bruce Lee'nin jeet kune do öğretmenliğini verdiği öğrencilerinden bazıları Danny Inosanto, Teddy Wong, Larry Hartsell, Taky Kimura...

Alıntıdır...

Kendi Görüşüm:Kesinlikle vücut yapısına uygun olanların öğrenmesi gereken bir dövüş sanatı.

Teşekkürler.

Değerli yorumunuz için teşekkürler.

VaaV Ben Tam Tersini Biliyorum :)

Benim de bilmediğim birkaç olgu vardı bu dal ile ilgili,hepsini objektif olarak yayınladım :) Değerli yorumun için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri