sermin 1
sermin
berkmenoo 1
berkmenoo
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
[DEV]AB 1
[DEV]AB
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Hikaye Ekle

Dead Island

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xalpx373
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 256

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

E.png
skilerden beri zombi filmleri ve oyunları bir hayli ilgi görmüştür. Son yıllarda daha da revaçta olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Nasıl olmasın ki? İnsanların öldüğü filmler genelde içimizi burkar ama zombilerin türlü türlü ve eğlenceli bir şekilde öldürülmesi hepimizin hoşuna gider. Ya da sadece benim hoşuma gidiyordur, bilmiyorum. (: Özellikle 28 Gün Sonra filmi, tamam daha da kült ve klasik filmler var ama son zamanlarda zombi filmleri denildiğinde ilk akla gelen isim. Oyunlarda ise Resident Evil rüzgârı halen daha esmekte. Sizi bilmiyorum ama Resident Evil'ın hikâyesi çok güzel evet, ama karakteri kontrol etmede bizi özgür bırakmaması oyundan soğumama sebep oldu. Oynayan bilir Resident Evil 5'te yürürken ateş edemezsin. İşte bu yüzden oyunu hala oynamış değilim, oynamayacağım da. Yoksa oyunlarına laf etmiyorum hikâyesiyle klasik oluşturuyor. Ve bir diğer dikkate değer oyun; Dead Rising serisi. Bundan bahsetmeme gerek bile yok. Oynanışı çok sağlam olsa dahi ve kendi yarattığınız silahlarla zombi avlamak çok eğlenceli olsa da uzun saatler sonra sıkması normal mi bilmiyorum. (: İşte bu oyunları ve filmleri harmanlayarak Techland, Dead Island adında bir oyun yapıyor. Gerçi oyun 2007 yılında duyurulmuş ve 2008 yılında çıkacağı söylenmişti. Hatta bir iki ufak video bile yayımlanmıştı. Daha sonrasında ise sessiz kalan firma 2011'e geldiğimizde oyunla ilgili sessizliğini bozmuştu. Şimdiyse elimizdeki bilgilerle merakla beklenen oyunda nelerle karşılaşacağız hep birlikte görelim.

i1.jpg

Oyun tipik zombi senaryosuyla başlıyor. Yani bilinmeyen bir virüs adaya yayılır ve insanlar ölür. Sonra bir şekilde bu insanlar yine dirilir ve taze et kokusu nerede bunlara oraya giderler. Bir şekilde virüsten etkilenmemiş vatandaşların bazıları bu olaydan kaçmak için mücadele verirken bazıları bunun sebebini de araştırır. Bu bildiğiniz klasik senaryo genel olarak filmlerde ve oyunlarda karşımıza çıkıyor. Oyunda da bu şekilde işliyor. Hikâyenin geçtiği mekân ise, Güney Ekvator'da yer alan Papua Yeni Gine'nin sahillerinde ki Banoi adasında geçiyor. Banoi; Berrak suların çevrelediği, tertemiz sahillerin olduğu, tropikal ormanların ve sıcak güneşin içinizi ısıttığı, tropikal esintilerle harmanlanmış ve ara ara tropikal fırtınaların çıktığı bir cennet. Bu adada kontrol edebileceğimiz 4 ana karakter var. Yapımcı bunlardan ikisini açıkladı. Bunlar; Xian Mei: Çin vatandaşı olan bu bayan, farklı kültürleri tadabilmek için Banoi'ye gelmiştir. Adadaki en büyük otel olan Royal Palm Resort'te çalışan bu bayan ayrıca, akıllı ve sportif bir yapıya sahiptir. Diğer karakter Sam B: Hip-Hop sanatçısı olan bu Sam B, Royal Palm Resort'ün daveti üzerine adaya gelmiştir. Geçmişi temiz olmayan bu arkadaş yine de zorluklara göğüs geren, güçlü fiziğiyle ön plana çıkıyor. Diğer 2 karakter ise; Purna ve Logan'dır. Bu kullanabileceğimiz karakter bolluğu oyunun birkaç farklı şekilde son bulmasına da sebep oluyor.

Oyun açık dünya dediğimiz tarza sahip. Bu sebeple göreve nereden ve nasıl gideceğiniz size kalmış. Hem açık dünya olması hem de adada geçmesi bana Just Cause'u hatırlatıyor. Sanırım bu oyun için Just Cause Zombie Edition demek yanlış olmaz. (: Ada devasa boyutlarda olacak ve ada içerisinde araç kullanabileceğiz. Ayrıca burada bir öngörü yapmak istiyorum. The Walking Dead dizisinde gördüğümüz ses ve yakınlarındaysanız kokunuza gelen zombiler vardı. Oyunun açık dünya olması ve adanın zombilerle dolu olmasıyla birlikte sanırım bu kısımda oyuna aktarılacaktır. Yani yol üzerinde bulunan zombileri öldürürken gürültü yaparsanız daha uzaktaki zombileri de o bölgeye çekecektir. Bu kısma öngörü diyorum fakat oyunda bunu göremezsem, oyun benden en fazla 7 alır ki o da kalan kısımları çok çok iyiyse.​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri