Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Detour'u Steam'de ilk görüp videosunu izlediğimde bende Simcity Societies ve Anno serisi arasında bir oyun olduğunu düşünmüştüm. Lakin bu öngörüm pek doğru çıktı denemez. Oyunda ne yazık ki beklediğim gibi bir şehir kurup savaşma olayı yoktu, çok basit bir amaç peşinde koşuyorduk; kamyonlarımızı gösterilen hedefe göndermek. Şimdi diyeceksiniz ki "Yani tüm mevzu bu mu???", evet bütün mevzu bu oyundaki. Bir çıkış yerimiz var ve yol yaparak karşı tarafa ulaşmaya çalışıyoruz, ardından fabrikadan çıkardığımız kamyonları karşı tarafa yolluyoruz. En başta bu söylediklerim çok basit görünmesine rağmen ilerleyen bölümlerde işimiz fazlasıyla zorlaşıyor. En başta sadece tünel yapıp, altın madenlerinden geçip, köprü yaparken ilerledikçe karşımıza rakipler çıkmaya başlıyor. Oyunda bu noktadan itibaren eğlenceli hale geliyor zira çok hızlı bir mücadele başlıyor.
Bir önceki paragraftan anlayabileceğiniz gibi yapım bölümlerden oluşuyor, bölümler gittikçe zorlaşıyor. Lakin bölümlerdeki haritalarda bir farklılık görmek zor çünkü oyunda herhangi bir çeşitlilik yok. Haritalar sadece dereler, ağaçlar, yükseltiler ve binalar bulunuyor. Sizin tek yapmanız gereken ise bu engelleri aşıp karşı tarafa ulaşıp kamyonlarınızı yollamak, tabii unutmayın ki rakiplerinizde size eşlik ediyor ve karşı tarafa geçmek adına ortaya bir savaş çıkıyor. Burada ise silahlarımız ortaya çıkıyor, gerçi pek bir silahımız olduğu söylenemez yine. Yola dökeceğimiz çiviler, yolları parçalayabileceğimiz dinamit ve büyük bombalar, rakibin kamyonunu durdurabileceğimiz bir bomba bulunuyor. Keza bunların yanı sıra yolun kenarına sabitleyebileceğiniz silahlar var. Bu silahlar ile rakibin ilerlemesini durdurabilirsiniz ve attıkları bombaları patlatıp yolunuzu parçalamasını engelleyebilirsiniz. Ve ayrıca bütün haritayı görmenizi sağlayan radarlar bulunuyor, bunları da es geçmeyelim.
Gelelim multiplayer moduna. Her oyunda olduğu gibi Detour'da da multiplayer oyunu ayrı bir eğlenceye sürüklüyor. Farklı bir oyun modu yok orasını söyleyelim, tek kişilik oyunda ne yapıyorsanız sadece aynısını kanlı canlı rakiplere karşı yapıyorsunuz. Multiplayer en fazla 4 kişiye kadar destekleniyor ve sizin istediğiniz bir sınır bulunuyor, bu sınıra ulaşan kazanıyor. Her şey bu kadar basit olunca size doyasıya savaşıp kamyonlarınızı karşıya geçirmek kalıyor. Benim tavsiyem üst geçitler kullanarak suya sabuna dokunmadan ilerlemeniz

Oyunda grafik ve seslerden de bahsetmek isterdim fakat söyleyecek söz bulamıyorum. Age Of Empires 2 ile yarışır diyebilirim, siz gerisini anlamışsınızdır zaten. Çoğu zaman indie yapımlara iyi niyetli yaklaşmaya çalışsam da düzgün bir iş yapmalarını bekliyorum, oyun ilk çıktığı an 2'nci bölümde hata verip kapanıyorsa (sistem ayırt etmeksizin) bir düşünmek lazım derim. Keşke bu tarz oyunları bilgisayara sunmaktansa iPhone ve iPad'e çıkarsalar diye de düşünmüyor değilim kimi zaman zira böyle aşırı basit oyunların bilgisayarda ilgi görmeyeceği aşikar fakat aynı yapım iPhone'da olsa çok daha beğeneceğimi ve daha yüksek puanlar alabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Misal düşünün Angry Birds iPhone için değil bilgisayar için sunulsa bu populariteye ulaşamazdı.
Kısacası Detour beklentileri karşılamasa bile alıp işyerinizde öğle yemeklerinde vakit harcamak adına oynanabilecek bir oyun. Çok şey beklemedikten sonra ara sıra açıp eğlenebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar dilerim.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)