Arkadaşlar Ben bu işlerde biraz acemiyim Vps mi ALırsam daha iyi yoksa Vds mi ? Ve hangi şirket en ucuz ve en güvenli ? Şirket Yetkilileri yada bu konudan iyi anlayan kişilerden yardım bekliyorum
Vps: Virtual Private Server
Vds: Virtual Dedicated Server
VPS ;
Dedicated ;
Vds daha üsttedir.
Vds: Virtual Dedicated Server
VPS ;
Kod:
[COLOR=#DBDEDE][COLOR=Black][B][FONT=Tahoma]V[/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=Black][FONT=Tahoma]irtual [B]P[/B]rivate [B]S[/B]erver (Virtual Dedicated Server olarak da adlandırılır), sunucu niteliğindeki bir bilgisayarın (örneğin HP Proliant, IBM eServer) fiziksel donanımının mantıksal olarak bölümlenmesi sonucu ortaya çıkan her bir Sanal Sunucu`ya verilen genel isimdir. Bu sanal sunucuların her birinin üzerinde, ayrı ayrı kendine ait mantıksal donanım bileşenleri vardır. Dolayısıyla, bir sanal sunucu aynı bir fiziksel sunucu gibi çalışarak, üzerinde güvenli ve yalıtılmış olarak işletim sistemi ve sunucu yazılımları barındırır. Bu sayede, tek bir fiziksel sunucu üzerinde, fiziksel sunucuların işlevlerini gerçekleştiren birden fazla sayıda sanal sunucu yaratmak mümkün olmaktadır. [/FONT][/COLOR][COLOR=Black] [/COLOR] [COLOR=#DBDEDE][COLOR=Black] [/COLOR][FONT=Tahoma][COLOR=Black] Fiziksel bir sunucu bilgisayarını, mantıksal sunuculara bölümlemek için uygulanan metoda [I]sanallaştırma[/I] (virtualization) denir. Amaç, sunucu donanım kaynaklarının tam kapasite ile kullanılmasını sağlamaktır. Sanallaştırma metodolojisi ilk olarak 1970`lerde IBM Mainframe sistemleri için geliştirilmiştir. Günümüzde Intel ve AMD tabanlı sunucuların desteklediği çoklu çekirdek işlemci yapıları ve hem işlemci hem de hafıza modüllerinde ulaşılan yüksek çalışma frekansları, işletim sistemi ve sunucu yazılımlarının kullanabildiğinden daha fazla donanım kaynağı sağlamakta, böylece sanallaştırmanın performanslı ve yaygın olarak kullanılmasına imkan vermektedir.[/COLOR][/FONT][/COLOR]
Dedicated ;
Kod:
[FONT=Trebuchet MS]Dedicated, sunucu anlamında kullanılmaktadır. Yani dosya barındırmak için hazırlanmış, ve kontrol panel, mysql gibi modülleri içerisinde barındıran, hazır makinalardır. Ülkemizde dedicated fiyatları el yakmaktadır. Yani çok pahalıdır. Fakat, sitenizin hızı, bu dedicated in nerede olduguna baglıdır. Amerika, şu anda bu işin tekel'i gibi görünmektedir. Ülkemizde de bu hizmet, günden güne yaygınlaşmaktadır. Sitenizi Türkiye de bulunan bir makina da host etmeniz,Google'da yapılan Türkçe kelime aramalarında, üst sıralarda çıkmanıza katkıda bulunabilir. Bu bir söylenti olarak görünse de, örnekleri mevcuttur.
Dedicated avantajlıdır. Çünkü sitenize yapılan / yapılacak saldırılarda, IP banlama gibi haklarınız vardır. Baska bir yerden host aldıgınızda, sitelerinizde bu tür sorunlar oldugunda, hosting firmanız sizi kapı dışarı edebilir, veya bu gibi saldırı vs durumlarında host firmanıza anında erişmek zorunda kalırsınız. Bu yüzden dedicated önerilmektedir.
Fakat, sunucu yönetiminden anlamıyorsanız, mutlaka server almadan önce, bu konu hakkında araştırmalar yapmalısınız. Bazı firmaların fiyatları çok düşük olmasına ragmen, sunucu da oluşacak herhangi bir bozukluk da, sizden ek ücret talep ederler. Örnegin Operation System bozuldu derler, 50 $ reboot ücreti isterler. Ayrıca siteniz reboot atıldıgı süre içerisinde kapalı kalacaktır. Verilerinizin kurtarılamama ihtimalide vardır.
Eger dedicated almak gibi bir düşünceniz var ise, önce Türkiye de bulunan güvenilir firmaları aracı olarak kullanarak dedicated almanızı öneririz. Zaten ilerleyen zamanlarda sunucu yönetimini çözersiniz. Çözdüğünüzde ise, aracı kullanmadan server alabilirsiniz.[/FONT]
Vds daha üsttedir.
Moderatör tarafında düzenlendi:
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)