noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Hikaye Ekle

Yönetime tam yetki

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ByViien
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 432

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Sarı-Kırmızılılar'da Olağanüstü Mali Genel Kurul, dün yapıldı. Yönetimin 3 konuda talep ettiği yetki, üyelere paket halinde sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Haziran ayında yapılan Divan Kurulu Toplantısı`nda, Ünal Aysal`ın isteği üzerine Olağanüstü Mali Genel Kurul`a gidilmesine karar verilmişti. Kurul dün istanbul Kongre Merkezi`nde toplandı. Kongreye 786 kişi katıldı. Kürsüye çıkan Ünal Aysal, üyelere yaptığı konuşmada, “Bugün sizlerden, 14 Mayıs`ta yüklendiğimiz sorumlulukları yerine getirebilmek için, bu sorumluluklara paralel yetkilerle donanmayı talep ediyoruz. 328 milyon Dolar toplam borcumuz var. 73.6 milyon Dolar ödeme zamanı geçmiş borcumuz var. Gelirlerimiz 2.5 yıl süreyle temlikli. Bu konulara yıllardır gerekli ilgiyi göstermediğimiz için hepimiz suçluyuz“ dedi. Aysal, bazı üyelerin yeniden çalışmalar yapılması için beklenmesi talebi olduğunu hatırlatarak, “Arkadaşlar, vakit nakittir. Pazartesi günü personele ödeyeceğimiz paramız yokken, daha fazla vakit harcayamayız“ diye konuştu. Başkan, üyelerin hisse satışı yetkisiyle ilgili olarak, “Talebimiz, hisselerin bankalara rehini veya hisse senedi reposu. Bu kesinlikle satış değil“ ifadelerini kullandı. Riva Arazisi için alınan ruhsatın geçerlilik süresinin 22 Şubat 2012 tarihi olduğunu dile getiren Aysal, “Hedefimiz kâr paylaşımı şartıyla, 250 milyon Dolar`ın altında kalmayacak şekilde teklifler almak ve değerlendirmek. Burası değer olarak doruk noktasına gelmiştir. Kulüp aktiflerine yeni değer ekleme sözü de veriyorum“ dedi.

‘Size söz veriyorum`

Aysal, Fatih Altaylı`nın, kendisinin geniş mali gücü nedeniyle başkanlığa seçildiği görüşüyle ilgili olarak ise, “Mizahın ötesine geçen konuşmalar oldu. Borçların başkan tarafından ödeneceğini tahmin ettikleri için beni seçtiklerini söylediler. 328 milyon dolar borca kefil olacak hiçbir başkan bulamazsınız“ dedi. Ünal Aysal`ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan bazı üyeler, Başkan`ın hisseler ve borçlanma konusunda kendilerine söz vermesini istedi. Bunun üzerine bir kez daha söz alan Aysal, “Sizden hisselerin sadece yüzde 11`lik kısmı için yetki istedik. Zaten geçmişte yüzde 38`lik bölümü için yetki verilmiş. Ayrıca 328 milyon Dolar`lık borcun üstüne yeni külfet getirmeyeceğiz“ diyerek üyelerin istediği sözü vermiş oldu. Daha sonra oylamaya geçildi ve yönetimin istediği yetkilere onay çıktı.

‘Eskisi gibi olmaz`

Ünal Aysal, konuşması sırasında gündemdeki şike soruşturmasına da değindi. Aysal şunları söyledi: “Futbolda yaşanan kriz, dünya futbolunda eşine zor rastlanır şekildedir. Sonuçlarına nasıl katlanılır bilmiyorum ama hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ortadadır. Galatasaray, 106 yıllık tarihine yakışır şekilde gelişmektedir. Kulüp saygınlığımız her şeyin üzerinde tutulmaya ve korunmaya devam edilecektir, müsterih olunuz. Galatasaray`ın böyle bir durumda hiçbir leke almamasını sağlayan geçmiş tüm başkan, yönetici ve sporcularımıza buradan şükranlarımızı sunuyorum.“

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri