Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
Hikaye Ekle

İnsan aşıksa

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zeyn0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 244

zeyn0

Gönüllerin Admini
Fahri Üye
TM Üye
Konular
9,213
Reaksiyon Skoru
4,131
Altın Konu
1
TM Yaşı
15 Yıl 8 Ay 16 Gün
Başarım Puanı
400
MmoLira
183
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

3947.jpg

Akhisarlı Hacı Gülten Teyzemiz ömrünü hizmete adamış zamanında o beldeden bu beldeye koşmuş bir gönül eri hanımefendi!.. Geçirdiği trafik kazası ve ardından yaşamış olduğu felç dolayısıyla şimdi evinden çıkamıyor. Ama her dâim “hamd“ hâlinde ve evindeki çiçeği bile:
“-Bana dost geldi kızım.“ sözleriyle sevebilen bir pamuk anne… Nâmahremden hayat boyu sakınıp korunmuş:
“-Kızım ben bakkala bile derdimi anlatamam sıkılırım. Nâmahremi görünce konuşamam!..“ diyerek mâsumâne anlatıyor hâlini!..
Yürek böyle güzel olunca Allah Teâlâ da onu güzel gönüllere yakın etmiş. Mahmud Sâmi Ramazanoğlu Efendi`nin defninde bulunmak dahî nasib olmuş. Şöyle anlatıyor o tatlı günleri:
“-Çok hâtıralar yaşadık kızım. Sık sık İstanbul`a giderdik; sonra haclar umreler… Şimdi hepsi gerilerde kaldı.
Mahmud Sâmi Efendi`nin vefâtında Medine`deydik. Zaten son günlerinde rahatsız olduğunu duyduğumuz için sürekli Kur`ân`lar okuyor duâlar ediyorduk. Vefât ettiklerini duyunca hemen gasledildikleri yere gittik. Çok güzel bir koku vardı bahçede. İki akasya ağacıydı herhâlde yaşlandık eskisi gibi hatırlayamıyoruz artık. O ağaçları görünce koku onlardan mı geliyor diye yakınlarına gittim ama yok oradan gelmiyordu!.. Sonra bir fırsat oldu Sâmi Efendimizin gasledildiği odaya yaklaşınca kokunun oradan geldiğini anladık!.. Daha sonraları bu hâdiseyi şimdi Medine`de yaşıyan Sâmi Efendimizin âşıklarından Pakize Hanımteyze`ye anlatınca bana şöyle dediğini hatırlarım:
“-Kızım insan böyle bir Hak dostuna âşıksa o kokuyu tâ Türkiye`deki evinin odasından da alır!..“

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri