noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

İranlı 'hacker'lar Twitter'ı utandırdı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 564
Metin2 Pvp GM

admin

Administrator
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Admin
GM
Katılım
13 Eyl 2008
Konular
21,048
Mesajlar
36,639
Çözüm
48
Online süresi
5mo 21d
Reaksiyon Skoru
20,136
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 9 Ay 1 Gün
Başarım Puanı
854
MmoLira
3,769,735
DevLira
-3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

En büyük mikrobloging ağı Twitter, dün gece İranlılar tarafından 'hack"lendi. Iranian Cyber Army adlı hack grubunun eyleminde, Twitter'a giren herkes politik mesaj veren başka bir siteye yönlendirdi. Twitter, güvenlik açıklarını gözden geçiriyor.The Guardian ve BBC web sitelerinde yer alan haberlere göre, yaklaşık 30 milyon kullanıcısı olduğu tahmin edilen Twitter'ın "hacklenmesinin" ardından, gidilen harici web sitesi dışında Twitter ağının birkaç saat kullanılamadığını, sayfaya giriş yapılamadığını ya da mesaj gönderilemediğini bildirdi.
BBC web sitesinde yer alan habere göre, gidilen sayfada kırmızı ve siyah bir ekran üzerinde yeşil renkli bir bayrağın ortaya çıktığı, ayrıca İngilizce ve Farsça sloganlar yer aldığı belirtildi. Ekranda şu yazının yer aldığını kaydetti:

"Bu site, İran siber ordusu tarafından hacklenmiştir. ABD, internet erişimini kontrol ettiğini ve yönettiğini düşünüyor ama yönetmiyor. Biz, gücümüzle interneti kontrol ediyoruz ve yönetiyoruz, dolayısıyla İranlıları kışkırtmaya çalışmayın."
Gazete, iki saat sonra sitenin normale döndüğünü belirterek, site yetkililerinin "planlanmamış bir arıza süresinin yaşandığını" bildirdiğini yazdı. Ancak olay, Twitter gibi dev bir internet yatırımının bile ne denli ciddi güvenlik açıkları olduğunu göstermesi açısından ilginç.
İran'da geçen haziran ayında yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından da Twitter'ın ilgi odağı olduğunu hatırlatan Guardian, ABD yönetiminin Twitter'ı İran'daki cumhurbaşkanı seçimleri sonrasında yapılan protestoları duyurmaya ve yaymaya çağırdığını kaydetti.
Twitter'ı "hackleyen" grup hakkında çok az bilgiye sahip olunduğuna, ancak sayfaya bırakılan mesajların kafa karıştırdığına dikkati çeken gazete, şu yorumu yaptı:
"Her ne kadar hackerların bıraktığı mesaj Amerikan karşıtı olsa da sayfaya yerleştirilen yeşil renkli bayrak, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın muhalifi Hüseyin Musavi'nin 'yeşil hareketini' akla getiriyor."
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst