Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Erdoğan, 12 Haziran'da Usta Oluyor.

batu_14

Level 16
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
14 Şub 2009
Konular
654
Mesajlar
10,881
Online süresi
2242s
Reaksiyon Skoru
1,337
Altın Konu
0
Başarım Puanı
301
TM Yaşı
17 Yıl 2 Ay 7 Gün
MmoLira
-18
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Başbakan Erdoğan, "İstanbul Shoppıng Fest"İn Resmi Açılışına Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, WOW Otel'deki "İstanbul Shopping Fest"in resmi açılışı ve "Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor" kampanyasının plaket töreninde yaptığı konuşmada, Marmaray, tüp geçit, İstanbul-İzmir otoyolu, hızlı tren, üçüncü köprü gibi büyük projelerinin devam ettiğini ve bu projelerin 2023'ün vizyonu olduğunu söyledi.

Erdoğan, şehir uluslararası boyut kazandıkça altyapı yatırımlarının da büyüdüğünü, şehrin değişimine göre büyük ölçekli yatırımların devreye girdiğini ifade etti. Erdoğan, "Biz 3 Kasım'la çıraklık sürecini başlattık, 22 Temmuz'da orada kalfalık dönemini başlattık, 12 Haziran'la ustalık dönemine başlıyoruz.

Böyle bir süreçle inanıyorum ki iktidarımız Türkiyemize çok şeyler kazandıracak" şeklinde konuştu. İstanbul şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla kara, deniz, raylı sistem alanlarında yatırımların devam ettiğini belirten Erdoğan, artık Boğazın altından geçen raylı sistemle Londra'nın İstanbul üzerinden Pekin'e bağlanmakta olduğunu anlattı. "Birileri buna maalesef tahammül edemiyor.

'Nereden de çıktı bu raylı sistem, yok bilmem lastikli sistem. Nereden kaldıracak bunu İstanbul'un mevcut yolları?' diyor" şeklinde konuşan Erdoğan,

"Bunların bu ülkede taş üstüne taş koydukları vaki değil. Sadece hep eleştirirler, sadece engel olmaya çalışırlar" dedi.


"HER BİR İSTANBULLU, ÇOK BOYUTLU VİZYONA SAHİP ÇIKMALI"

Her bir İstanbullu'nun çok boyutlu vizyona sahip olması, sahip çıkması ve her bir ferdin bu vizyon için çalışması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Tüm İstanbul'un, tüm İstanbulluların bu hassasiyet içinde olmaları son derece büyük önem arz ediyor.

Turizm söz konusu olduğunda şahsilik ortadan kalkıyor. İstanbul'u daha güçlü, daha çok bilinen bir marka haline getirmek için tüm hemşehrilerimize bu hassasiyeti kazandırmak durumundayız" diye konuştu.

Erdoğan, bu noktada sivil toplum örgütlerinin son derece başarılı ve etkili çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Bu festivalde ne kadar başarılı olursak, bu başarı kademe kademe büyüyecek, her yıl kartopu gibi çoğalarak bir önceki yıldan daha fazla turist ve daha fazla gelir sağlayacaktır.

Sadece İstanbul markasıyla ilgili olarak değil şehirlerimizle, ürünlerimizle, değerlerimizle ilgili de ortak markalar üretebilir ve tanıtımında ortak çalışmalar yürütebiliriz" ifadelerini kullandı.


"ULUSLARARASI PAZARLARA TÜRK MARKALARIYLA GİRECEK, KENDİMİZE SARSILMAZ YERLER EDİNECEĞİZ"

Dün, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM), ilgili bakanlıklarla, kamu kurumlarıyla birlikte hazırladığı 2023'te 500 milyar Dolar ihracat stratejisinin kamuoyuna açıkladıklarını hatırlatan Erdoğan, "Küresel finans krizine rağmen biraz düştü ama 2010 sonu itibarıyla 114 milyara tekrar tırmandı. İnanıyorum ki bu yıl sonu itibarıyla tekrar biz 130 milyar doları aşarız.

Şimdi önümüzdeki 12 yılda ihracatı 4 kat daha artırabiliriz ve 500 milyar Dolar hedefine ulaşabiliriz. İhracatçı birlikleri, ihracatçılar bu vizyona inanıyor. Öyleyse biz bunu başarabiliriz ve göreceksiniz biz bunu başaracağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bunu başarırken de çok daha fazla marka oluşturacak, uluslararası pazarlara güçlü Türk markalarıyla girecek, oralarda kendimize sarsılmaz yerler edineceğiz" diye konuştu.


ÇOCUKLAR İÇİN İŞ ADAMLARI İLE PAZARLIK YAPTI
"Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor" kampanyasının plaket töreninde konuşma yapan Erdoğan, kampanya kapsamında 100 bin çocuğun giydirildiğini hatırlatarak, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda yine 100 bin çocuğun giydirilmesi vaadinde bulunulduğunu söyledi. "Sağ olsunlar, şimdi diyorlar ki

'Fazlası olur eksiği olmaz'. İsteyenin bir yüzü, istemeyenin iki... Ben diyorum ki bunu hiç olmazsa... Bak, oradan '200 bin' diyorlar. Abdullah baba (Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı) 250 (bin) diyor. 250'ye tamam mı?" diye soran Erdoğan'a Kiğılı, "Tamam' yanıtını verdi.

Erdoğan, "Ben diyorum ki 250 bin çocuğumuzun 100 binini Ramazan Bayramı'nda giydirsek de 150 binini de Kurban Bayramı'nda giydirsek nasıl olur? İki bayramda da bu yavrularımız bayramı bayram gibi kutlamış olurlar, değil mi? Hemen çalışmaya başlamak lazım. Çünkü bunlar kullanılmış giysiler değil, biliyorsunuz. Hepsi ölçü almak suretiyle yapılıyor. Ama sizler evelallah hızlısınız zaten. İşiniz de bu... Bu işi çözeriz diye düşünüyorum. Abdullah baba 'tamam' dedi" şeklinde konuştu.


"GÖK KUBBEDE YAPTIĞIMIZ HAYIRLARLA ANILACAĞIZ"

Kiğılı'ya ne kadar vereceğini soran ve "20 bin" yanıtını alan Erdoğan, "20 bin Abdullah Bey'den, sağ olsun. Değerli arkadaşlar, samimi olarak gönlümden geleni söylüyorum. Her zaman bunu meydanlarda söyledim. Kuzey Afrika'da bazıları bundan rahatsız oldu ama hepimizin gideceği yer iki metreküp çukur...

Oraya bizi bırakacaklar. Kimse, hoca efendi musalla taşında 'cumhurbaşkanı niyetine' demeyecek, 'başbakan niyetine' demeyecek, 'trilyarder filanca niyetine' demeyecek, ya 'er kişi niyetine' diyecek, ya 'hatun kişi niyetine' diyecek. Bizi alacaklar, o iki metreküpe gömecekler, ondan sonra bırakıp gidecekler. Bir daha bizi kimse kolay kolay da hatırlamaz. Bizimle beraber ne gelecek? Sadece o kefen, bir de bu dünyada yaptıklarımız, bıraktıklarımız...

İşte onlar bizim için hayırlar olacak. Hani Baki'nin bir sözü var ya; 'Baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer'. İşte biz bu gök kubbede yaptığımız hayırlarla anılacağız. Yaptığımız okullarla, yetiştirdiğimiz yavrularla, giydirdiğimiz çocuklarla, o dağıtılan kitaplarla, kitapçıklarla anılacağız. İşte ben bu kadroyu, sizleri, bu teşebbüsün hayırseverleri olarak görüyorum" dedi.

Daha sonra Birleşmiş Markalar Derneğinin "Türkiye'nin Markaları Türkiye'nin Çocuklarını Giydiriyor" sosyal sorumluluk projesine destek veren firmaların yetkililerine plaketleri sunuldu. Bazı firma yetkililerine plaketlerini Başbakan Erdoğan verdi.
 
Teşekkürler.
 
Teşekkürler.
 
Teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst