BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Fahir Atakoğlu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan wielwolff
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 491

wielwolff

Level 10
Fahri Üye
Katılım
31 Ağu 2010
Konular
322
Mesajlar
5,589
Online süresi
3h 56m
Reaksiyon Skoru
345
Altın Konu
0
Başarım Puanı
214
MmoLira
41
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Fahir Atakoğlu, İstanbul Kanatlarımın Altında’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duyan sanatçı, piyano üzerine eğitim aldı. İlk müzik hocası olan Muzaffer Uz tarafından tanıştırıldığı Türk Beşleri grubunun üyesi olan ünlü besteci Cemal Reşit Rey’den, 1977-1979 yılları arasında ders alan Atakoğlu, İstanbul Devlet Konservatuarı’nda eğitim gördü.
İstanbul Devlet Konservatuarı’ndan mezun olmasının ardından müzik eğitimi için Londra’ya giden Atakoğlu, Croydon College’de okudu. 1980-1983 yılları arasında Londra’da ikamet eden müzisyen, 1983 yılında ülkesine geri döndü.

Müziğinde ritmik, melodik ve armonik öğelerin başarılı bir sentezini kullanan sanatçı, Türk müzik kültürü ile dünyanın farklı yörelerindeki ezgileri başarılı bir şekilde harmanlaması ile dikkat çekti. İlk albümü olan Fahir Atakoğlu 1’i 1994 yılında piyasaya çıkartan Atakoğlu, çıkarttığı toplam 14 albümle 17 ülkede 14 milyon albüm satışı gerçekleştirerek uluslararası bir başarı kazandı.

1996'dan bu yana pek çok ulusal ve uluslararası yapım için jingle, belgesel ve film müzikleri hazırlayan sanatçı, 2000 yılındaki Milano Film Festivali’nde, Büyükada’da Sürgün adlı belgesele yaptığı müziklerle birincilik ödülü kazandı. Telos-Dios-Telos adlı single çalışması, sadece Yunanistan’da 480.000 kopya sattı ve de Mega Channel tarafından En İyi Şarkı ödülünü kazandı.

Jazziz dergisi, Fahir Atakoğlu’nu gerçek anlamda küresel jazz müziği yaptığı için överken, Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün ise başarılı sanatçı için “bugün Avrupa'nın en önemli piyanist ve bestecilerinden biridir. Müzik dünyasının zirvedeki isimlerinden biridir” diye övgüyle bahsetti.
 
Teşekkürler.
 
TeşekkürLér.
 
Paylaşımınız İçin Teşekkür Ederim.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst