ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 2
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Vartan İhmalyan

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ManueL7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 327

ManueL7

Level 4
TM Üye
Katılım
18 Mar 2011
Konular
81
Mesajlar
294
Reaksiyon Skoru
23
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 2 Ay 27 Gün
Başarım Puanı
82
MmoLira
-50
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Vartan İhmalyan (1913-1987) Yazar. 1944 yılında Robert Koleji'nin mühendislik bölümünü bitirdikten sonra Fransa'ya gitti. Konya'da doğdu. Komünist şair Nazım Hikmet'in yakın dostlarındandı. Türkiye'de, çocuklar için yazdığı "İhmal Amca" adlı öykü kitabı ile "Bir yaşamın öyküsü" adlı hatıraları, Cem yayınevi tarafından piyasaya sunuldu. Mete Tunçay, Vartan İhmalyan'ın hatıralarına yazdığı sunuşta şöyle diyor; "20 yaşındayken okul arkadaşı Rasih Güran'ın aracılığıyla TKP'ye girmiş. İngilizce olarak Kapital'i ve Diyalektik Materyalizm'i okumuş. Güzel Sanatlar Akademisi'nde başladığı mimarlık öğrenimini yarıda bırakmıştır. 1937-39'da, ermeniliğinden ötürü herhalde, er olarak askere alınmış.

Vartan İhmalyan da, ‘Bir Yaşamın Öyküsü’ adı altında topladığı hatıralarında kendini şöyle tanıtıyor; "22 Mart 1913'te Konya'da doğmuşum. Kayserili anadan ve Konyalı babadan. Babamın Konya dolaylarındaki "Dedemoğlu" köyünde, babasından kalma bir çiftliği vardı. Çoğu zaman çiftlikte olduğu için kendisini pek seyrek görürdük. Babam ava bayıldığı için "av delisi" derlermiş kendisine. İki de amcaoğlu vardı babamın; Birine "yar delisi", öbürüne de "kar delisi" derlermiş.” Vartan İhmalyan, Moskova'da öldü.
 
Teşekkürler.
 
Paylaşımınız İçin Teşekkür Ederim.
 
Teşekkürler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst