Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Herschel teleskobu ışık almaya başladı

JinPachi

Level 10
TM Üye
Katılım
22 Şub 2011
Konular
2,801
Mesajlar
5,369
Reaksiyon Skoru
367
Altın Konu
0
Başarım Puanı
230
TM Yaşı
15 Yıl 2 Ay 1 Gün
MmoLira
-101
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Yıldızların oluşumunu inceleyecek dev Herschel teleskobunun aynası, koruyucu kapağın açılmasından sonra ilk kez ışık aldı. Teleskop, şu anda Dünya'dan 1,4 milyon km uzakta bulunuyor

Avrupa Kurumu (ESA), iddialı projesinde Almanya'nın Darmstadt kentindeki kontrol merkezinden verilen komutla kapağın açılmasından sonra teleskobun aynasının ışık almaya başladığını duyurdu.

Bir dizi doğrulamanın ardından teleskop, birkaç hafta içinde gözleme hazır hale gelecek.

Uzaya şimdiye dek gönderilen en büyük teleskop olan Herschel'in aynası ve cihazları, milyarlarca ışık yılı uzaktaki gök cisimlerini kızılötesi ışınımda tespit edebilmenin koşulu olan mutlak sıfıra (eksi 273 santigrat derece) yakın sıcaklıkta helyumla soğutuluyor.
Büyük Patlama'nın (Big Bang) ardından kainatın ilk evresini daha iyi anlamayı hedefleyen Planck uydusuyla 14 Mayıs'ta Fransa'nın Kourou uzay üssünden Ariane-5 roketiyle uzaya gönderilen Herschel Gözlemevi ve Teleskobu, şu anda Dünya'dan 1,4 milyon km uzakta bulunuyor.

Planck ve Herschel, uzak evrenin ilk zamanki şartlarını mercek altına alabilmek için Dünya'dan 1,4 milyon km uzakta Güneş'in aksi istikametinde konuşlandı.

HUBBLE SICAKLIKTAN OLUMSUZ ETKİLENMİŞTİ
2 gözlem aracının bu sayede Dünya'nın gölgesi üzerlerine düşmeyecek ve mutlak sıfıra yakın ortamda çalışacak son derece hassas cihazları, Dünya'nın gölgesi veya sıcaklıktan olumsuz yönde etkilenmeyecek.

Uzay teleskobu Hubble, daha önce gölge ve sıcaktan olumsuz etkilenmişti.

3,5 metre çapında aynası bulunan Herschel uydusu, gerek çok uzaktaki yıldızlara, gerekse "yakınlardaki" molekül bulutlarına bakarak, genç yıldızların oluşumunu anlamaya çalışacak.
 
teşekklrer
 
Paylaşımınız İçin Teşekkür Ederim.
 
Teşekkürler*
 
TeşekkürLer.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst