ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Fernando Alonso Diaz, 29 Temmuz 1981de İspanyanın kuzeyindeki Oviedo, Asturiasda dünyaya geldi. Alonso soyadını, maden endüstrisinde patlayıcı uzmanlığı yapan babasından, Diaz soyadını ise bir alışveriş mağazasında çalışan annesinden aldı. Fernandonun babası Jose Luis Alonso, amatör bir kart yarışçısıydı ve bu tutkusunun çocuklarına da geçmesini diliyordu. Bu yüzden çocukları için F1 aracına benzeyen pedallı bir kart aracı yaptı. Aracı öncelikli olarak 8 yaşındaki kızı Lorena için planlamıştı fakat o ilgi göstermeyince araç, 3 yaşındaki Fernandoya kaldı.
Böylece genç yaştan itibaren yarışmacı kişiliğe sahip olan Alonso ve ona yardımcı olan babası, kart yarışmalarına katılmaya başladılar ve bunun için tüm İspanyayı dolaştılar. Ailesi onun motorsporlarında kariyer sahibi olabilmesi için yeterli ekonomik düzeye sahip olmamasına rağmen, Alonsonun başarıları ona birçok destek gelmesini sağladı. Sponsorlarla hızlanan çalışmalarının sonucu olarak 1994, 1996 ve 1997 de 3 İspanya kart yarışı kazandı. Aynı zamanda Avrupa Karting Şampiyonasına katılan Alonso, 2. oldu ve 1996 yılında World Junior Karting Championship 1.si oldu.
1999 yılında F1 takımlarından Minardinin eski pilotu Adrián Camposun yardımı ile katıldığı Euro Open MoviStar by Nissan yarışında şampiyon olması, 2000 yılında ona çabuk bir şekilde Formula 3000 yarışçısı olma yolunu açtı. O sezon Formula 3000de Spa-Francorchampsda şampiyonluk kazanan Alonso, böylece genel sürücüler klasmanında 4.lüğe yükseldi ve Formula 1e transfer oldu.
Formula 1de yarışan 3. en genç pilot olan Alonso, F1e Minardi takımında 2001 Avustralya Yarışı ile başladı. Çaylak sezonunda, arabası yarışçı değildi ve sezonu hiç puan alamadan tamamladı. Yine de yarışları mekanik problem yaşamadan bitirmesi ve takım arkadaşları Tarso Marques ve Alex Yoong dan zaman zaman daha iyi olmasıyla kendini tanıttı.
2002 yılında yetenekleri sayesinde Renault takım menajeri Flavio Briatorenin de dikkatini çekmeyi başardı ve test pilotu olarak takıma girdi. Bir sezon sonra sürücü koltuğuna oturan Alonso, daha yarışçı bir arabayla 2003 Malezya Yarışı'nda en genç pole pozisyon (1 numaralı çıkış pozisyonu) kazanan sürücü oldu. Fakat yarış sonunda Kimi Raikkonen ve Rubens Barrichellonun ardından 3. sırayı aldı.
2003 Brezilya Yarışı'nda 180 mil hızla giderken yaptığı kazanın arkasından, performansında bir düşüş yaşamasına rağmen iki yarış sonra kendi evi İspanyadaki formula yarışını 2. sırada bitirdi. Kısa bir süre sonra 2003 Macaristan Yarışı'nı kazanarak F1 tarihinin yarış kazanan en genç pilotu oldu. Alonso, sezonu 4 podyum zaferi ve kazandığı 55 puan ile 6. sırada bitirdi.
2004 sezonunda da Renault takımında kalan Alonso, sezonu 4 podyum zaferi ve 59 puan ile 4. bitirdi. Takım arkadaşı Jarno Trulli ise Renaultdan ayrılıp son üç yarışta Toyota takımı ile yarıştı.
Alonso, 2005 sezonuna yeni takım arkadaşı Giancarlo Fisichella ile iyi başladı ve ilk iki yarışda aldığı 3.lüklerden sonra, ardarda 1.likler aldı. Sezonun beşinci yarışında, kendi evinde çok istediği podyum biriciliğini, yaşadığı problem nedeniyle alamadı ama yarışı ikinci olarak bitirdi. Sonraki Avrupa Grand Prixinde Raikkonen ile girdiği rekabeti kazandı ve yarışı 1. bitirdi. Kanada Grand Prixinde Villeneuve virajında duvara çarparak yarış dışı kaldı ve puan alamadı.
Fernando Alonso, 2005 Amerika Yarışı'nda ise lastik üreticisi Michellinin güvenlik garantisi vermemesi üzerine yarışa çıkmadı.
2005 sezonunu 15 podyum zaferi, 7 yarış birinciliği ve 133 puanla şampiyon bitiren Alonso, aynı zamanda Renault F1 takımına da şampiyonluk getirdi ve şu açıklamayı yaptı:
Bu şampiyonluğu aileme ve kariyerim boyunca beni destekleyen tüm yakın arkadaşlarıma adıyorum. İspanya Formula 1 kültürü olan bir ülke değil ve bu yüzden bu yoldaki her etapta, yalnız bir şekilde savaşmamız gerekti. Takımıma çok teşekkür ediyorum. Onlar F1in en iyileri. Bu işi beraber başardık. Ben dünya şampiyonu oldum ama hepimiz şampiyonuz ve onlar bunu hakediyorlar.