onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
berzahx 1
berzahx
PrimeAC 1
PrimeAC
DEVLOPER 1
DEVLOPER
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
romegames 1
romegames
InfernoShade 1
InfernoShade
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Türkçe'yi Düzgün Kullanalım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hafsonu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

hafsonu

Level 3
TM Üye
Üye
Konular
13
Reaksiyon Skoru
8
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 8 Ay 11 Gün
Başarım Puanı
94
MmoLira
15
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Artık abartılmaya başlayan Türkçemizin yanlış kullanılmasına daha doğrusu bilerek yanlış kullanılmasına izin vermiyeceğiz.
Örnek:
coq =Çok
sewdiğiniz=sevdiğiniz
warmı=varmı,
bole=böyle,
cefap=cevap,
sevmıorum=sevmiyorum
gusel= güzel
yoq=yok
nie=niye
ii=iyi

Uzun bir liste oluşturulabilir.
Son günlerde de Türkçe'yi katletmeyi engellemeye çalıştıkça bu seferde imla ve yazım kuralları alt üst etmeye başladık.

Örnek:

Web sayfa tasarLayıcıLarı için çeşitLi araçLarı bünyesinde topLayan ve birçok işLemi yapmanıza yarayan güzel bir uyguLama.
SayfaLarınızda kuLLanmak istediğiniz ama farkLı programLara başvurarak yaptığınız işLemleri tek programda haLLetmek mümkün.

Yani ne var bu kadar Türkçe'mizi baltalamakta anlamadım gitti. Türkiye'de yaşıyorsak ve Türkçe konuşuyorsak bu işi adam gibi yapalım, unutmayalım ki bu dil, bu topraklar katledildiği kadar kolay kazanılmadı, daha duyarlı olalım lütfen.
AlıntıdırFakat ben bunun her forumda bulunması gerektiğini düşünüyorum. En azından sadece biraz daha az türkçe dışı sözcükler kullanmaya çalışalım :)

(Konunun nereye uygun olduğunu bulamadım yanlışsa yer taşınsın)

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri