HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Emine, biyonik kulakla artık duyabiliyor. Konuşmayı öğrenmesi için sesleri duyması gereken minik kızın evinde ise sadece işaret dili kullanılıyor
İzmir'de her ikisi de akraba evliliği nedeniyle doğuştan işitme engelli olan Selahattin- Zeynep Aydın'ın üçüncü çocukları Emine, annesi, babası ve iki ablası gibi dünyaya gözlerini işitme engelli olarak açtı. Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu'na giden ablaları Yasemin (14) ve Fadime'den (9) daha şanslı olan Emine, küçük yaşta işitme rahatsızlığına tanı konulması ve gelişen teknoloji sayesinde duyma yeteneğine sahip olma fırsatını yakaladı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Emine'ye biyonik kulak takıldı.
MADDİ İMKÂNSIZLIK
Minik kız aldığı eğitimler sayesinde 'anne', 'baba', 'seni seviyorum' gibi pek çok kelimeyi öğrendi. Ancakö ğrendiği kelimeleri aklında tutup konuşmayı öğrenebilmesi için evde 'konuşması' şart. Ne var ki, Emine dışında 4 kişinin yaşadığı evleri 'sessiz'. Kimsenin duymadığı evde konuşulan tek dil de, işitme engelliler okuluna giden ablalarının kullandığı işaret dili. Özel eğitim öğretmeni Güven Aksaray "Ailedeki herkesin işitme engelli olması Emine açısından son derece olumsuz bir tablo. Bunun için Emine'nin konuşma seanslarının artırılması gerekiyor. Aksi takdirde konuşmayı öğrenemez" dedi. Eğitim masraflarını maddi sıkıntıdan dolayı karşılayamayan aiile yardım bekliyor.