Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Albert Einstein

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan JinPachi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 443
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

JinPachi

Level 10
TM Üye
Katılım
22 Şub 2011
Konular
2,801
Mesajlar
5,369
Reaksiyon Skoru
367
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 3 Ay 18 Gün
Başarım Puanı
230
MmoLira
-101
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

14 Mart 1879`da Almanya`nın Ulm kentinde doğan Albert Einstein, 1896`da Zürich Politeknik Enstitüsü`ne girdi. 1909`da profesör olan Einstein, önce Zürich`te sonra da Prag`da çalıştı. 1913`te Almanya`da Berlin Kaiser Wilhelm Enstitüsü Direktörlüğü`nü yaptı. 1922`de Nobel Ödülü aldı. 1933`e kadar Berlin`de yaşayan Einstein, Nazilere karşı tavır aldığı için Almanya`dan ayrılmak zorunda kaldı. Fransa, Belçika, İngiltere ve son olarak da ABD`de yaşadı.

Albert Einstein`in fizik alanında bilime yaptığı katkılar hiç kuşkusuz 20. yüzyılın en büyük katkılarıdır. 1905`te yayınladığı dört önemli çalışması; Rölativite Teorisi, Kütle-Enerji Eşitliği (E=mxc'2), Brownsal Devinmenin Açıklanması ve Işığın Foton Teorisi, Einstein`i fizik biliminin yaşayan en önemli otoritesi durumuna getirdi. Fakat onun bilime en önemli katkısı 1916`da açıkladığı “Genel Rölativite“ teorisidir. Fizik biliminin eski mekanik fiziği aşarak kuantum fiziği aşamasını yakalamasında en büyük pay sahibi olan Einstein, hayatının son yıllarını elektromanyetik ve çekim alanlarını birleştiren Birleşik Alanlar Teorisi`ni oluşturmak için harcadı.

20. yüzyılın dehası olarak da anılan ünlü fizikçinin oluşturduğu teoriler astronomi başta olmak üzere birçok bilim dalının önünü açıcı bir işlev yüklendi. 1955`te ABD`de Princeton`da ölen Einstein, yalnızca bilimsel dehasıyla değil, alçak gönüllü oluşu ve sadeliğe düşkünlüğüyle de anılırdı. Ayağında terlikler ve dağınık saçlarıyla ünlü üniversitelerin salonlarında konferanslar veren bu büyük deha insancıllığını hiç yitirmedi.
 
Teşekkürler.
 
Teşekkürler.
 
Teşşekürler. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst