[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
TuZaKK 1
TuZaKK
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
farkmt2official 2
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

İsrail, ABD'de füze denemesi yaptı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan JinPachi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 194

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

İsrail, ABD'de Arrow füze savunma sisteminin yeni bir denemesini yaptı.

Sistemin yeni testi "başarıyla geçtiği" belirtilirken, bu söz konusu savunma sisteminin 18. denemesi oldu.

İsrail Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ABD'nin Füze Savunma Ajansı ile ortaklaşa gerçekleştirilen değiştirilmiş kapasiteli Arrow füze savunma sisteminin denemesi, Amerika'nın Batı sahillerinde bulunan bir donanma üssünde dün yapıldı. Arrow sistemine monte edilen yeni sistemlerin kullanıldığı deneme çerçevesinde, İsrail'in karşı karşıya kalabileceği bir füze kullanıldı. Okyanus ortasındaki bir deniz platformundan sahile doğru atılan füze, Arrow sistemi radarları yardımıyla tespit edilerek, bilgi idare merkezine aktarıldı. Bu veriler de atış sistemine gönderilerek, gelen füzeyi imha için talimat verildi ve füze imha edildi.

İsrail Savunma Bakanlığı, bu yeni sistemlerle, İsrail devletine yönelik tehditlerle daha iyi mücadele edileceğini belirtti.

Savunma Bakanı Ehud Barak da yaptığı açıklamada, "çok başarılı olduğunu" ifade ettiği bu yeni denemenin, savunma sistemlerinin geliştirilmesi yolunda önemli bir köşetaşı olduğunu kaydetti.

California sahillerinde yapıldığı kaydedilen denemeyi İsrail Ordusu, İsrail Savunma Bakanlığı'nın Homa Füze Savunma Ajansı ile ABD'nin Füze Savunma Ajansı yetkililerinin izlediği bildirildi.

Haaretz gazetesi de denemenin, Arrow füze savunma sisteminin, İran'ın İsrail'i ve bölgedeki bazı Amerikan üslerini vurabilecek kapasitedeki gelişmiş Şahab 3 füzelerine karşı başarılı olup olmayacağını görmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

İsrail ve ABD tarafından ortaklaşa geliştirilen Arrow füze savunma sisteminin öncelikli amacının İsrail'i, İran füzelerine karşı savunmak olduğu belirtiliyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst