Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Scarlet 1
Scarlet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Libya'da internet erişimi kesildi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheSpike
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 236

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

401575566349.jpg

Yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiği Libya'da gece saatlerinde internet erişiminin kesildiği bildirildi.

Merkezi ABD'de bulunan ve internet trafiğinin gözetiminde uzman olan Arbor Networks şirketinin açıklamasında, dün Libya'da internet erişiminde kısıtlamaların olduğunu, geceyarısı da internet erişiminin "aniden kesildiği" belirtildi.

Öte yandan özel güvenlik güçlerinin Bingazi'deki protesto kamplarına baskın yaparak, bölgeyi temizlediği belirtildi.

Görgü tanıkları, özel birliklerin sabaha karşı kentteki mahkeme binasının dışında kamp kuran, aralarında avukatlar ve yargıçların da bulunduğu yüzlerce göstericiye baskın düzenlediğini anlattı. Tanıklar, güvenlik güçlerinin çadırlardaki protestoculara göz yaşartıcı gaz sıktığını söyledi.

Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü son üç günde ülkenin doğusundaki gösterilerde 84 kişinin öldüğünü açıklamıştı. Libya'nın doğusundaki en az 5 kentte son günlerde yönetim karşıtı gösteriler düzenleniyor.

BİNGAZİ'DE YEREL RADYO BİNASI ATEŞE VERİLDİ
Libya'nın doğusundaki Bingazi'de bir yerel radyo binasının ateşe verildiği bildirildi. Görgü tanıkları, binanın güvenliğini sağlayan güvenlik kuvvetlerinin çekilmesini takiben göstericilerin binayı ateşe verdiğini aktardı.

LİBYA'DA GÖSTERİCİLER 2 POLİSİ ASTI
Libya'nın başkenti Trablus'un doğusundaki El Bayda'da göstericilerin 2 polis memurunu astığı bildirildi. Libya lideri albay Muammer Kaddafi'nin reform yanlısı oğlu Seyfülislam'a yakınlığıyla tanınan Oea gazetesinin internet sitesindeki haberde, göstericilerin 2 polisi yakaladığı ve astığı belirtildi.

DOKTORLARA GÖRE, BİNGAZİ'DE CUMA GÜNÜ 35 KİŞİ ÖLDÜ
Libya'nın ikinci büyük kenti Bingazi'de Cuma günü göstericilerin üzerine ateş açılması sonucu ölenlerin sayısının en az 35 olduğu ileri sürüldü. AP'nin, Bingazi'de El Jalaa Hastanesinden telefonla edindiği bilgiye göre, sadece Cuma günü bu hastaneye 35 ceset getirildi.

Kentte Perşembe günkü gösterilerde öldürülen 10'dan fazla kişi için düzenlenen cenaze töreninden sonra halkın, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kente geldiğinde kaldığı rezidansına yürümek istediği, askeri bir bölge olan yerleşkedeki güvenlik güçlerinin de protestocuların üzerlerine ateş açtığı, olayda çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.

"VATANDAŞLARIMIZIN EMNİYETİNİN GÜVENCE ALTINA ALINMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRMEKTEDİR"
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği ve Bingazi Başkonsolosluğunun Libya'da yaşayan vatandaşların emniyetinin güvence altına alınmasını teminen yerel makamlarla eşgüdüm halinde çalışmalar sürdürdüğünü bildirdi.

Ünal bir soruya cevaben yaptığı açıklamada, Libya'da ağırlıklı olarak Bingazi'de ve ülkenin doğu kesimindeki yerleşim birimlerinde cereyan eden olayların kaygı verici boyutlara ulaştığını belirtti.

Ortak tarihin paylaşıldığı kardeş Libya'nın iç barış, huzur ve refahına önem verdiklerini ifade eden Ünal, olaylarda can kayıpları ve yaralanmalar meydana gelmiş olmasından üzüntü duyulduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ünal, "Halihazırda, Trablus Büyükelçiliğimiz ve Bingazi Başkonsolosluğumuz Libya'da yaşayan
vatandaşlarımızın emniyetinin güvence altına alınmasını teminen yerel makamlarla eşgüdüm halinde çalışmalar sürdürmektedir. Gelişmeler tarafımızca yakından takip edilmekte ve gerekli olabilecek önlemlerin alınması için hazırlıklar yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.

REUTERS: "ZIRHLI ARAÇLAR İNCİ MEYDANI'NDAN ÇEKİLİYOR"
Yönetim karşıtı gösterilerin yapıldığı Bahreyn'in başkenti Manama'da, zırhlı araçların İnci Meydanı'ndan çekilmeye başladığı bildirildi. Reuters ajansı, zırhlı araçlar ve tanklardaki askerlerin meydanı terk etmeye başladığını duyurdu.

Tanklı ve zırhlı araçlı askerler hükümet karşıtı protestoların yapıldığı, 4 kişinin öldüğü 231 kişinin yaralandığı gösteriler üzerine önceki gün meydana konuşlanmıştı.

Yönetim karşıtı gösterilerin bir haftadır sürdüğü Bahreyn'de Kral Hamad Bin İsa El Halife, Veliaht Prens Salman Bin Hamad El Halife'den, gösterilerle krallığı sarsan krizin çözümü için "bütün taraflarla" ulusal diyalog başlatmasını istemişti.

Ana muhalefetteki Şii bloku ise Kral'ın diyalog önerisini reddederek, öncelikle askerlerin sokaklardan çekilmesi gerektiğini bildirmişti.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri