Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi

AcimasiZz-

Level 10
Fahri Üye
TM Üye
Konular
917
Online süresi
894s
Reaksiyon Skoru
392
Altın Konu
0
Başarım Puanı
215
TM Yaşı
15 Yıl 10 Ay 22 Gün
MmoLira
-668
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

GÜLHANE ASKERİ TIP FAKÜLTESİ, 11 KASIM 1980 gün ve 17157 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7 KASIM 1980 tarih ve 2316 sayılı kanunla kurulmuştur.

14 Mart 1827 yılında "Tıphane" adı ile batılı anlamda başlatılan askeri tıp eğitimi, 1909'da sivil tıp okulu ile birleştirilerek kapatılmış, 1980 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesinin kurulması ile yeniden eğitim-öğretime başlanmıştır..

Askeri Tabip ihtiyacını, sivil tıp fakültelerinde kendi adına okuttuğu askeri öğrencilerden sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu yasayla kendi öğrencisini kendi fakültesinde yetiştirme olanağına kavuşmuştur. Askeri hekimlik sürecinde yeni bir dönemin başladığı bu tarihte GATA Komutanlığı'nca Askeri Tıp Fakültesi'nde derslerin hemen başlayabilmesi ve öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için eldeki olanaklar titiz ve yoğun bir çalışma ile değerlendirilmiştir.

Askeri Tıp Fakültesi'nin eğitime başladığı 1980-1981 yılında öğretime; GATA' da görevli 35'i Profesör, 31'i Doçent 66 Öğretim üyesi tıp fakültesinden 7, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nden 1, TÜBİTAK'tan 1, Türk Amerikan Derneği'nden İngilizce öğretimi için 3 ve Prof. Dr. Enver Ziya KARAL (Atatürkçülük ve İnkılap Tarihi) olmak üzere 110 öğretim üyesi katılmıştır.

Ekim 1980'de ön kayıt sistemi ile 42 öğrenci, ilk Askeri Tıp Fakültesi öğrencileri olarak fakülteye kabul edildiler.

6 Ocak 1981 günü eğitim-öğretim 199 öğrenci ile başladı. 5 Nisan 1981 tarihinde İzmir, Diyarbakır ve Erzurum Tıp Fakülteleri'nin değişik sınıflarında okuyan 124 Askeri Öğrenci GATA Askeri Tıp Fakültesi'ne nakledilince, 2. yarıyılda öğrenci sayısı 323'e yükseldi ve beşinci sınıfa kadar eğitim-öğretim başlamış oldu.

1983-1984 eğitim ve öğretim yılında 14'ü Hacettepe Tıp Fakültesi'nden, 15'i Ankara Tıp Fakültesi'nden, 71'i Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden, 73'ü İstanbul Tıp Fakültesi'nden olmak üzere toplam 203 Askeri Öğrenci GATA Askeri Tıp Fakültesi'ne nakledildi ve tıp öğrenimi gören tüm Askeri Öğrenciler bir çatı altına toplanmış oldular.

Askeri Tıp Fakültesi kuruluşundan hemen sonra, ilk yarıyılda öğrenim gören 199 ve 2. yarıyılda sayıları 323'e yükselen öğrencileri ile önceleri Akademi binalarından yararlanırken, 1986'da ve 1991 yapılan yeni binaların kullanıma başlaması ile Askeri Tıp Fakültesi, bugünkü yerleşimini gerçekleştirmiş oldu.

Ocak 1996'da öğrencinin yatacağı ve ders çalışacağı modüler sisteme geçiş çalışmaları Ağustos 1996'da bitirildi ve tüm öğrenciler modüler sisteme göre yerleştirildi. Böylece fakültede daha verimli ve daha modern çalışma koşulları sağlanmış oldu.

Halen 515 öğrenci ile eğitim-öğretime devam edilmektedir.

Bugüne kadar 3000 den fazla askeri tabip mezun etmiş olan Gülhane Askeri Tıp Fakültesi tecrübeli kadrosu ve en modern tıbbi cihazlarla donanmış eğitim hastanesiyle memleketimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne gururla ve kıvançla hizmet edecek genç tabip subaylar yetiştirmeye devam etmektedir.

GÜLHANE ASKERİ TIP FAKÜLTESİ`NİN MİSYONU :

Türk Ulusu`nun ulusal, etik, insani ve kültürel değerlerini özümseyip toplum çıkarlarını kişisel çıkarının üstünde tutarak;

- T.C. Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları her durumda davranış halinde gösteren,

- Türk Silahlı Kuvvetleri`nin eğitim politikasına uygun iletişim becerisi gelişmiş, yaratıcı, hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip,

- Olaylara eleştirel yaklaşarak, öğrendiklerini sorgulayan, neden-sonuç ilişkilerini kavrayabilen ve bunları yaşamında uygulayabilen,

- Sorunlara çözüm oluşturabilecek kişilik özelliklerini ve yeteneklerini kazanmış, kendini gerçekleştirmiş bir birey olarak yetişmeyi hedefleyen,

- Mesleğinin çetin koşullarında sağlam bir iradeye ve dayanıklı fiziki yeteneğe sahip, lisans, lisans üstü eğitim-öğretimi izleyebilecek, sağlık bilimleri alanında gelişen bilgi ve teknolojileri takip ederek üstün görev ve sorumluluk anlayışı ile sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkı sağlayabilecek düzeyde sağlık personeli yetiştirmek, uluslar arası kabul görmüş çağdaş bilimin ışığında, tüm Gülhanelilerin katılımıyla zamanında, doğru ve sürekli sağlık hizmetini en yüksek kalite ve en düşük maliyetle hedef kitleye sunmaktır.

KİŞİSEL BAŞARI FORMÜLÜ :

Hedef belirlemek
Hedefe ulaşmak için eyleme geçmek
Neden-Sonuç analizi yapmak ve kendine vazife çıkarmak
Sonuçlara göre davranış değiştirmek

Paylasım icin Tesekkurler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri