- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 6 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,092
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Assiut Üniversitesi, Mısır’ın güneyinde bulunan Assiut şehrinde yer alan önemli bir devlet üniversitesidir. 1957 yılında kurulan Assiut Üniversitesi, Mısır’daki en eski ve en prestijli üniversitelerden biri olup, bölgedeki eğitim ve araştırma alanlarında önemli bir rol oynamaktadır. Üniversite, Mısır’ın güney bölgesinde yükseköğretimi geliştirme ve öğrencilerine kaliteli eğitim sağlama misyonunu taşır.
Genel Bilgiler:
- Kuruluş Yılı: 1957
- Yer: Assiut, Mısır
- Eğitim Dili: Arapça (ancak bazı bölümler İngilizce eğitim de sunmaktadır)
- Öğrenci Sayısı: Assiut Üniversitesi, 50.000'den fazla öğrenciye eğitim veren büyük bir üniversitedir.
Fakülteler ve Bölümler:
Assiut Üniversitesi, çok sayıda fakülte ve akademik bölümü ile geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Ana fakültelerden bazıları şunlardır:- Tıp Fakültesi: Assiut Üniversitesi'nin tıp fakültesi, Mısır’ın güneyindeki en saygın tıp fakültelerinden biridir. Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve sağlık bilimleri alanlarında eğitim verilmektedir.
- Mühendislik Fakültesi: İnşaat mühendisliği, elektrik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği ve kimya mühendisliği gibi çeşitli mühendislik disiplinlerinde eğitim verilmektedir.
- İktisat ve İşletme Fakültesi: Ekonomi, finans, işletme yönetimi, pazarlama, muhasebe ve uluslararası ticaret gibi alanlarda dersler sunulur.
- Hukuk Fakültesi: Uluslararası hukuk, iş hukuku, medeni hukuk gibi çeşitli hukuk alanlarında eğitim sağlar.
- Fen Fakültesi: Fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilimler üzerine eğitim verilir.
- Edebiyat Fakültesi: Sosyoloji, psikoloji, felsefe, tarih ve Arap dili gibi alanlarda akademik eğitim sunar.
- Tarım Fakültesi: Tarım, gıda mühendisliği, çevre bilimleri ve sulama mühendisliği gibi alanlarda eğitim verilmektedir.
- Eğitim Fakültesi: Pedagoji, öğretim yöntemleri, eğitim yönetimi gibi konularda eğitim sağlar.