mavzermete 1
mavzermete
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Yunus Akgül hakkında suç duyurusu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan [ORmanC-ı-*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 336

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

İlyas Kara tarafından basına geçilen bildiri şu şekilde;

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,

Bilindiği gibi, 2004 yılında GSGM yasasında yapılan bir düzenleme ile genel müdürlük bünyesindeki federasyonlara idari ve mali özerklik hakkı verilmiştir. Bu bağlamda Çim Hokeyi Federasyonu da 2006 yılında özerk hale gelmiştir.
Özerk federasyon her türlü kararını kendi organları ile alan ve bütçesi Genel Kurulca kabul ve ibra edilen tüzel kişiliğe haiz federasyon olarak tanımlanmıştır. Bu düzenleme ile özerk federasyonlar GSGM idari hiyerarşisinden tamamen ayrılmışlardır. GSGM tarafından hazırlanan Çerçeve Statü ve federasyonların hazırladığı Ana Statü, özerk federasyonların temel düzenlemeleri olmuştur.
Söz konusu düzenlemelerde, spordan sorumlu bakanlığa sadece denetim ve gözetim yetkisi verilmiş; bakana ise sınırlı durumlarda federasyonu olağan üstü genel kurula götürme yetkisi tanınmıştır. Hal böyle iken ana statüsü gereği Olağan Genel Kurulunu yapma zamanı gelen Çim Hokeyi Federasyonu yönetim kurulunun aldığı dört seçim kararı; mevzuata aykırı uygulamalarla ve yöntemlerle ertelenmiş yada yaptırılmamış; Federasyon Başkanına hak mahrumiyeti cezası “uydurulmuş“ Başkan Vekili sürekli olarak soruşturma tehdidi ile yıldırılmaya çalışılmış delege bile olamayan kişilerin sözüm ona şikayetleri ile sürece Tahkim Kurulu da alet edilmiş/olmuş ve sadece seçim yapmak isteyen yönetim kuruluna seçim yaptırılmamıştır. Bu senaryonun sonuncusu da bu günlerde sahneye konulmuştur. Özerk Çim hokeyi federasyonunca alınan seçim kararına engel olunamayınca, delege listelerinin kendilerince (GSGM) yapılması talep edilmiş bu talep kabul görmeyince kendi aralarında bir Genel Müdür Yardımcısının Başkanlığında “seçim komisyonu“ gibi mevzuatın hiçbir yerinde yer almayan; özerk olmayan federasyon başkanları seçimi için düzenlenen bir prosedür “bilerek“ uygulamaya konulmuş ve bir gece sözüm ona komisyonun görevlendirdiği başka bir “komisyon“ da görevli müfettişlerce federasyona gelinmiş bütün evraklara el konularak kendi listeleri hazırlanmış ve yayınlanması istenilmiştir. Bu uygulama da kabul edilmeyince ısrarda sınır tanımayan genel müdürlük itiraz süresi geçmiş olmasına rağmen bu sefer “Genel Müdür imzası ile“ listelerinin ellerinde kaldığını ve yayınlanmasını istediklerini federasyona iletmişlerdir. Bu, Özerk Federasyon Mevzatına göre suçtur; bu yazıyı imzalayanlar ve içinde yer alan komisyon üyeleri hakkında suç dyursnda bulunulacaktır.
Seçime dört gün kala da bütün bu girişimlerinden sonuç alamayan ve ısrarla ve cesaretle hukukun içinde kalmaya çabalayan Özerk Çim Hokeyinin değerli Yönetim Kurulu üyelerinin demokrasi hukuk ve özerklik direnişini bürokratik yoldan kıramayan genel müdürlük sonunda “çareyi“ tahkime gitmekte bulmuş ve tarafı olmadığı bu anlamda ihtilaf konusu yapılamayacak delege listesinin hazırlanmasını bahane ederek bir komisyon kurulmasını talep etmiş özerk Çim Hokeyi Federasyonundan isim istemiş, ancak federasyon, ana statüye göre bunun kendi görevi (Ana statü11/2 md) olduğunu belirterek tahkim kurulunun bu talebini kabul etmemiştir.
Bunun üzerine ise tahkim kurulunca kendi yönetmeliğine ve özerk federasyon ruhuna ve mevzuatına aykırı olarak seçim “belirsiz“ bir tarihe ertelenmiştir.
Gelinen noktada; özerk federasyonumuz yönetim kurulunun aldığı karar gereği belirlediği 26/06/2009 tarihinde seçimini yapacaktır. Siz değerli basın mensuplarımızı sporda özerkliğe sahip çıkmaya ve seçimleri izlemeye davet ediyoruz. Federasyonun artık seçimin ertelenmesine tahammülü yoktur. Genel Müdürlüğün, yasal hakkı olmasına rağmen federasyona ayrılan kaynağı aktarmaması nedeniyle federasyon hacizlerle boğuşmakta ve çalışanları ücretlerini alamamaktadır. Daha da vahimi yeterli bütçesi de olmadığı için gerekli spor organizasyonlarını düzenleyememekte ya da katılamamaktır. Uluslararası Hokey Federasyonunca bu nedenlerle klüp ve ülke bazında cezalar gelmektedir. Bu basın bildirisi gerçeğin tüm kamu oyunca bilinmesi amacı ile hazırlanmıştır. Takdiri siz sayın basın mensuplarına bırakır saygılar sunarım.

İlyas KARA
Başkan Adayı

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri