- Konular
- 4
- Reaksiyon Skoru
- 1
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 8 Ay 18 Gün
- Başarım Puanı
- 52
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Windows 7 yi çok yer kullandığı için sevmemiştim. Ram kullanımı da çok fazla. Bende xp ye geri döndüm. Modifiye olmayan orijinal Xp home Sp3 'ü yükledim. Sürekli kullandığım programları yükledim. Biraz ayar ve temizlikten sonra sonuçta windows kurulu alan 2.25 gb. Ram kullanımı 175 lerde. Bilgisayar performansı oldukça iyi.
Uyarı: Kendi bilgisayarınıza uygulamak sizin sorumluluğunuzdadır.
En çok yeri sanal bellek ayarını azaltarak kazandım. 3 gb ram var. Pagefile.sys boyutu 198 mb şuan.
$hf_mig$ klasörünün içindekileri
$kb ile başlayan klasörler
system32\dllcache klasörünün içindekileri. Windowsun dosya yedekleri. Ghost kullandığım için sildim hepsini.
WINDOWS\Help klasörü içindekileri. Hiç kullanmadığım bir özllellik
WINDOWS\ie8updates klasörünün içindekileri : Explorer updatelerini kaldırmayacağım için
WINDOWS\Prefetch klasörünün içindekileri: temizlik amaçlı. Arada sırada silmek lazım
WINDOWS\SoftwareDistribution\Download klasörünün içindekileri: Updateleri kaldırmayı düşünmediğim için.
Kurulu olan programlar:
Adobe Flash Player 10 Plugin Adobe Systems Incorporated 10.1.102.64
Advanced SystemCare 3 IObit 3.7.2
aMSN 0.98.4
CCleaner Piriform 3.01
ESET Smart Security ESET, spol. s r.o. 4.2.67.10
FileZilla Client 3.3.5.1 3.3.5.1
Foxit Reader Foxit Corporation 4.3.0.1110
HijackThis 2.0.2 TrendMicro 2.0.2
Intel(R) PROSet/Kablosuz WiFi Yazılımı Intel(R) Corporation 12.00.0004
K-Lite Codec Pack 6.5.0 (Full) 6.5.0
KeyScrambler QFX Software Corporation
Microsoft Office 2007 Uyumluluk Paketi Microsoft Corporation 12.0.6215.1000
Microsoft Office Professional Edition 2003 Microsoft Corporation 11.0.8173.0
Mozilla Firefox (3.6.13) Mozilla 3.6.13 (tr)
Nokia Connectivity Cable Driver Nokia 7.1.34.0
Notepad++ 5.8.5
PC Connectivity Solution Nokia 10.24.0.0
Revo Uninstaller 1.90 VS Revo Group 1.90
Windows Sürücü Paketi -
Servisler şuan aşadaki gibi.
Ad
Açıklama
Başlangıç Türü
Aşağıdaki Hesapla Oturum Aç
Ağ DDE
Aynı veya farklı bilgisayarlarda çalışan programlar için Dinamik Veri Değişimi (DDE) için ağ aktarımı ve güvenliği sağlar. Bu hizmet durdurulursa, DDE aktarım ve güvenliği kullanılamaz hale gelir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Ağ DDE DSDM
Dinamik Veri Değişimi (DDE) ağ paylaşımlarını yönetir. network shares. Bu hizmet durdurulursa ,DDE ağ paylaşımları kullanılamaz hale gelir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Birim Gölge Görüntüsü
Yedek ve diğer amaçlar için kullanılan Bölüm Gölge Kopyalarını yönetir ve uygular. Bu hizmet durdurulursa yedek için gölge kopyaları kullanılamaz hale gelir ve yedekleme başarısız olabilir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkça bağlı olan hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Dizin Oluşturma Hizmeti
Yerel ve uzaktaki bilgisayarlarda dosyaların içeriğini ve özelliklerinin dizinin oluşturur; esnek sorgulama diliyle dosyalara hızlı erişim sağlar.
Devre Dışı
Local System
Güvenlik Merkezi
Sistem güvenliği ayarlarını ve yapılandırmasını izler.
Devre Dışı
Local System
Hata Bildirim Hizmeti
Standart dışı ortamlarda çalışan hizmetler ve uygulamalar için hata bildirimine olanak sağlar.
Devre Dışı
Local System
Hızlı Kullanıcı Değiştirme Uyumluluğu
Birden çok kullanıcı ortamında yardım gerektiren uygulamalara yönetim sağlar.
Devre Dışı
Local System
IMAPI CD-Yazma COM Hizmeti
Görüntü Yönetim Uygulama Programlama arabirimi (IMAPI) kullanarak CD kaydetmeyi yönetir. Bu hizmet durdurulursa, bu bilgisayar CD'lere kayıt yapamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Messenger
İstemciler ve sunucular arasında Net Send ve Uyarıcı iletilerini aktarır. Bu hizmetin Windows Messenger ile bağlantısı yoktur. Bu hizmet durdurulursa Uyarıcı iletileri aktarılmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Devre Dışı
Local System
MS Software Shadow Copy Provider
Birim Gölge Kopya hizmeti tarafından alınan yazılım tabanlı birim gölge kopyalarını yönetir. Bu hizmet durdurulursa, yazılım tabanlı birim gölge kopyaları yönetilemez. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, açıkça bu hizmete bağlı olan tüm hizmetler başlatılamaz.
Devre Dışı
Local System
NetMeeting Remote Desktop Sharing
Yetkili bir kullanıcının NetMeeting kullanarak şirket intraneti üzerinden bu bilgisayara uzaktan erişmesine olanak sağlar. Bu hizmet durdurulursa, uzak masaüstü paylaşımı kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, buna açıkça bağımlı olan hizmetlerin hiçbiri başlatılamaz.
Devre Dışı
Local System
NT LM Güvenlik Desteği Sağlayıcısı
Adlandırılmış yöneltme dışındaki aktarımları kullanan uzaktan yordam çağrıları (RPC) programlarında güvenlik sağlar.
Devre Dışı
Local System
Pano Defteri
Pano Defteri Görüntüleyicisi'ni bilgi depolamak ve uzaktaki diğer bilgisayarlarla paylaşmak için etkinleştirir. Hizmet durdurulursa, Pano Defteri Görüntüleyicisi uzak bilgisayarlarla bilgi paylaşamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Performans Günlükleri ve Uyarıları
Önceden yapılandırılmış zamanlama parametrelerine dayalı olarak yerel ya da uzaktaki bilgisayarlardan performans verileri toplayıp verileri bir günlük dosyasına yazar ya da bir uyarı tetikler. Bu hizmet durdurulursa, performans bilgisi toplanmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, doğrudan bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Devre Dışı
Network Service
Remote Desktop Help Session Manager
Uzaktan Yardım'ı yönetir ve denetler. Bu hizmet durdurulursa, Uzaktan Yardım kullanılamaz. Bu hizmeti durdurmadan önce, Özellikler iletişim kutusunda Bağımlılıklar sekmesine bakın.
Devre Dışı
Local System
Sistem Geri Yükleme Hizmeti
Sistem geri yükleme işlevleri. Hizmeti durdurmak için, Bilgisayarım ->Özellikler, Sistem Geri Yükleme'den Sistem Geri Yükleme'yi kapatın
Devre Dışı
Local System
SSDP Bulma Hizmeti
Ev ağınızdaki UPnP aygıtlarını bulma desteği sağlar.
Devre Dışı
Local Service
Taşınabilir Ortam Seri Numarası Hizmeti
Bu bilgisayara bağlı her tür ortam yürütücünün seri numarasını alır. Bu hizmet durdurulursa korumalı içerik aygıta yüklenemeyebilir.
Devre Dışı
Local System
TCP/IP NetBIOS Yardımcısı
TCP/IP (NetBT) hizmeti üzerinden NetBIOS ve NetBIOS ad çözümlemesi desteğini sağlar.
Devre Dışı
Local Service
Terminal Hizmetleri
Birden fazla kullanıcının uzak bilgisayarların masaüstlerini ve uygulamalarını görüntülemenin yanında bir makineye etkileşimli bağlanmalarına izin verir. Uzak Masaüstünün (Administrators için Uzak Masaüstü dahil), Hızlı Kullanıcı Değiştirme, Uzaktan Yardım ve Terminal Server'ın temel öğesidir.
Devre Dışı
Local System
Uyarıcı
Seçili kullanıcılara ve bilgisayarlara idari uyarıları gönderir. Bu hizmet durmuşsa, yönetimsel uyarıları kullanan programlar uyarıları almayacak. Bu hizmet devre dışı bırakılmışsa, açıkca bağımlı olan diğer hizmetler başlamayacak.
Devre Dışı
Local Service
Windows Güvenlik Duvarı/Internet Bağlantı Paylaşımı (ICS)
Ev veya küçük işyeri ağları için ağ adresi çevirme, adresleme, ad çözme ve/veya yetkisiz giriş engelleme hizmetleri sağlar.
Devre Dışı
Local System
Windows Saati
Ağdaki tüm istemci ve sunucularda tarih ve saat eşitlemesini sağlar. Bu hizmet durdurulursa, tarih ve saat eşitlemesi kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete bağlı olan hizmetler başlayamaz.
Local System
Yardım ve Destek
Yardım ve Destek Merkezi'ni bu bilgisayarda çalışması için etkinleştirir. Bu hizmet durdurulursa, Yardım ve Destek merkezi kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Yazdırma Biriktiricisi
Daha sonra yazdırmak için dosyaları belleğe yükler.
Devre Dışı
Local System
Yönlendirme ve Uzaktan Erişim
Yerel ağ ve geniş alan ağı ortamlarında çalışan işletmelere yönlendirme hizmetleri sunar.
Devre Dışı
Local System
Ağ Bağlantıları
Yerel ağ ile uzak bağlantıları görebildiğiniz Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar klasöründeki resneleri yönetir.
Elle
Local System
Ağ Erişim Koruması Aracısı
Windows istemcilerinin Ağ Erişim Koruması'na katılmasına izin verir
Elle
Local System
Ağ Konumu Tanıma (NLA)
Ağ yapılandırması ve konumu bilgilerini toplar ve depolar ve bu bilgiler değiştiğinde uygulamalara bildirir.
Elle
Local System
Ağ Sağlama Hizmeti
Otomatik ağ sağlama için etki alanı temelinde XML yapılandırma dosyalarını yönetir.
Elle
Local System
Akıllı Kart
Bu bilgisayar tarafından okunan akıllı kartlara erişimi yönetir. Bu hizmet durdurulursa bu bilgisayar akıllı kartları okuyamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Elle
Local Service
Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti
Arka planda istemciler ve sunucular arasında veri aktarır. BITS devre dışı bırakıldığında Windows Update gibi özellikler düzgün çalışmayacaktır.
Elle
Local System
Bilgisayar Tarayıcısı
Ağdaki bilgisayarların güncelleştirilmiş listesini tutar ve bu listeyi tarayıcı olarak belirlenmiş bilgisayarlara sağlar. Bu hizmet durdurulursa liste güncellenmez ve tutulmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Elle
Local System
COM+ Olay Sistemi
Destek Sistemi Olay Bildirim Hizmeti (SENS), Bileşen Nesne Modeli (COM) bileşenleri aboneliğinde olayların dağıtımını otomatikleştirir. Hizmet durdurulursa, SENS kapanır ve oturum açma ve kapatma bildirimlerini veremez. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, buna bağlı tüm hizmetler başlayamaz.
Elle
Local System
COM+ Sistem Uygulaması
Bileşenlere bağlı Bileşen Nesne Modeli'ni (COM+) izlemeyi ve yapılandırmayı yönetir. Hizmet durdurlursa, bileşenlere bağlı çoğu COM+ bileşeni düzgün olarak çalışmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, buna bağlı tüm hizmetler başlayamaz.
Elle
Local System
Çıkarılabilir Depolama Birimi
Elle
Local System
Dağıtılmış Bağlantı İzleme İstemcisi
Bir ağ etki alanı veya bilgisayardaki NTFS dosyaları arasındaki bağlantıyı devam ettirir.
Elle
Local System
Dağıtılmış İşlem Düzenleyicisi
Veritabanları, ileti sıraları ve dosya sistemleri gibi birden fazla kaynak yöneticisini birleştiren işlemleri eşgüdümler. Bu hizmet durdurulursa bu işlemler oluşmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, buna bağlı tüm hizmetler başlayamaz.
Elle
Network Service
ESET HTTP Server
ESET HTTP Server
Elle
Network Service
Evrensel Tak ve Çalıştır Aygıt Ana Makinesi
Evrensel Tak ve Çalıştır aygıtları desteği sağlar.
Elle
Local Service
Genişletilebilir Kimlik Doğrulama Protokolü Hizmeti
Windows istemcilerine Genişletilebilir Kimlik Doğrulama Protokolü Hizmeti sağlar
Elle
Local System
HTTP SSL
Bu hizmet, Güvenli Yuva Katmanı (SSL) kullanarak HTTP hizmeti için güvenli köprü metni aktarım protokolünü (HTTPS) uygular. Devre dışı bırakıldığında, bu hizmete açıkça bağımlı olan hizmetler başlatılamaz.
Elle
Local System
İkincil Oturum
Farklı kimlik bilgileriyle işlem başlatabilmeyi sağlar. Bu hizmet durmuşsa bu tür oturum açma kullanılamaz olur. Bu hizmet devre dışı bırakılmışsa, bu hizmete açıkca bağımlı olan diğer hizmetler başlamayacaktır.
Elle
Local System
İş İstasyonu
Uzak sunuculara istemci ağ bağlantılarını oluşturur ve tutar. Bu hizmet durdurulursa bu bağlantılar kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Elle
Local System
Kablolu Otomatik Yapılandırma
Bu hizmet, Ethernet arabirimleri üzerinde IEEE 802.1X kimlik doğrulaması gerçekleştirir
Elle
Local System
Kesintisiz Güç Kaynağı
Bilgisayara bağlı bir kesintisiz güç kaynağını (UPS) yönetir.
Elle
Local Service
Korumalı Depolama
Yetkisiz hizmet, işlem ya da kullanıcıların erişimini önlemek için gizli anahtar türü özel veri için korumalı depolama sağlarto prevent access by unauthorized services, processes, or users.
Elle
Local System
Mantıksal Disk Yöneticisi
Yani sabit disk sürücülerini izler ve algılar ve disk bölüm bilgisini Mantık Disk Yöneticisi Yönetimsel Hizmetine yapılandırma için gönderir. Bu hizmet durdurulursa dinamik disk durumu ve yapılandırma bilgisi eski kalabilir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Elle
Local System
Mantıksal Disk Yöneticisi Yönetim Hizmetleri
Sabit disk sürücülerini ve bölümleri yapılandırır. Hizmet sadece yapılandırma işlemleri için çalışır ve durur.
Elle
Local System
Net Logon
Etki alanı içindeki bilgisayarlar için, hesapların oturum açma olaylarında doğrudan kimlik doğrulamayı destekler.
Elle
Local System
Office Source Engine
Güncelleştirme ve onarımlar için kullanılan yükleme dosyalarını kaydeder. Kur güncelleştirmelerini ve Watson hata raporlarını yüklemek için gereklidir.
Elle
Local System
QoS RSVP
QoS'u tanıyan programlar ve denetim uygulamaları için ağ sinyalleri ve yerel trafik denetim ayarları işlevlerini sağlar.
Elle
Local System
Security Accounts Manager
Yerel kullanıcı hesaplarının güvenlik bilgisini depolar.
Elle
Local System
ServiceLayer
Elle
Local System
Sistem Durumu Anahtarı ve Sertifika Yönetim Hizmeti
Sistem durumu sertifikalarını ve anahtarlarını yönetir (NAP tarafından kullanılır)
Elle
Local System
Sunucu
Bu bilgisayar için ağ üzerinden dosya, yazıcı ve adlı kanal paylaşımını destekler. Hizmet durdurulursa bu işlevler kullanılamaz. Hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Elle
Local System
Telefon
Telefon aygıtları ile yerel bilgisayardaki ve hizmeti çalıştıran sunucularda yerel ağ boyunca IP tabanlı ses bağlantılarını denetleyen programlar için Telephony API (TAPI) desteği sağlar.
Elle
Local System
Uygulama Katmanı Ağ Geçidi Hizmeti
Internet Bağlantı Paylaşımı ve Windows Güvenlik Duvarı için üçüncü kişilere ait iletişim kuralı eklentileri desteği sağlar.
Elle
Local Service
Uygulama Yönetimi
Ata, Yayımla ve Kaldır gibi yazılım yükleme hizmetleri sağlar.
Elle
Local System
Uzaktan Erişim Bağlantı Yöneticisi
Bir ağ bağlantısı oluşturur.
Elle
Local System
Uzaktan Erişim Otomatik Bağlantı Yöneticisi
Bir program her uzak DNS'e veya NetBIOS adı veya adresine başvurduğunda, uzaktaki ağa bir bağlantı kurar.
Elle
Local System
Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC) Konumlandırıcı
RPC ad hizmeti veritabanını yönetir.
Elle
Network Service
WebClient
Windows tabanlı programların Internet tabanlı dosyaları oluşturmasına erişimine ve değiştirmesine olanak sağlar. Bu hizmet durdurulursa bu işlevler kullanılamaz hale gelir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkça bağlı olan hizmetler de başlamaz.
Elle
Local Service
Windows Image Acquisition (WIA)
Tarayıcılar ve kameralar için görüntü alma hizmetleri sağlar.
Elle
Local System
Windows Installer
Windows Installer (*.msi) paketi olarak sağlanan uygulamaları ekler, değiştirir ve kaldırır. Hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete bağımlı olan hizmetler de başlamaz.
Elle
Local System
WMI Performans Bağdaştırıcısı
WMI HiPerf sağlayıcılarından performans kitaplığı bilgileri sağlar.
Elle
Local System
DCOM Sunucusu İşlem Başlatıcı
DCOM hizmetleri için başlatma işlevselliği sağlar.
Otomatik
Local System
DHCP İstemcisi
IP adreslerini ve DNS adlarını kaydederek ve güncelleştirerek ağ yapılandırmasını yönetir.
Otomatik
Local System
DNS İstemcisi
DNS (Etki Alanı Ad Sistemi) adlarını çözümler ve önbelleğe yerleştirir. Bu hizmet durmuşsa, bu bilgisayar DNS adlarını çözemez ve Active Directory etki alanı denetleyicilerini konumlandıramaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkca bağımlı olan hizmetler başlamazlar.
Otomatik
Network Service
ESET Service
ESET Service
Otomatik
Local System
Görev Zamanlayıcı
Kullanıcının bu bilgisayarda otomatikleştirilmiş görevleri yapılandırmasına ve zamanlanasına olanak sağlar. Bu hizmet durdurulursa bu görevler belirlenen zamanlarda çalışmayacaklar. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan hizmetler de başlamaz.
Otomatik
Local System
HID Input Service
Klavyedeki önceden tanımlanan etkin tuşları, uzaktan kumanda ve diğer çoklu ortam İnsan Arabirim Aygıtlarına genel girdi erişimini etkinleştirir. Bu hizmet durdurulursa, bu hizmet taradından denetlenen etkin tuşlar çalışmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Otomatik
Local System
IPSEC Hizmetleri
IP güvenlik ilkelerini yönetir ve ISAKMP/Oakley (IKE) ile IP güvenlik sürücüsünü başlatır.
Otomatik
Local System
Kablosuz Sıfır Yapılandırma
802.11 bağdaştırıcıları için otomatik yapılandırma sağlar
Otomatik
Local System
Kabuk Donanım Algılaması
Otomatik Yürütme donanım olaylarının bildirimini sağlar.
Otomatik
Local System
Olay Günlüğü
Windows tabanlı programların ve bileşenlerin oluşturduğu olay günlüğünü etkinleştirir ve olay günlüğünde görüntülenmesini sağlar. Bu hizmet durdurulamaz.
Otomatik
Local System
Otomatik Güncelleştirmeler
Windows güncelleştirmelerinin indirilip yüklenmesini sağlar. Hizmet devre dışıysa, bu bilgisayar Otomatik Güncelleştirmeler özelliğini veya Windows Update Web sitesini kullanamaz.
Otomatik
Local System
SAP Aracısı
Service Advertising Protocol
Otomatik
Local System
Sistem Olay Bildirimi
Windows oturumu açma, ağ ve güç olayları gibi sistem olaylarını izler. Bu olayların COM+ Olay Sistem sürdürümcülerine bildirir.
Otomatik
Local System
Şifreleme Hizmetleri
Üç yönetim hizmeti sağlar: Windows dosyalarının imzalarını doğrulayan Katalog Veritabanı Hizmeti; bu bilgisayardan Güvenilen Kök Sertifika Yetkilisi serfikalarını ekleyen ve kaldıran Korumalı Kök Hizmeti; ve bu bilgisayarı sertifikalar için kaydetmeye yardımcı olan Anahtar Hizmeti. Bu hizmet durdurulursa bu yönetim hizmetleri doğru çalışmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Otomatik
Local System
Tak ve Kullan
Çok az veya hiç kullanıcı girdisi olmadan bilgisayarın donanımları tanımasını ve değişikliklere uyum sağlamasını etkinleştirir. Bu hizmeti durdurmak veya devre dışı bırakmak sistem kararsızlığı ile sonuçlanır.
Otomatik
Local System
Temalar
Kullanıcı deneyimi teması yönetimini sağlar.
Otomatik
Local System
Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC)
Uç noktası eşleştiricisini ve diğer çeşitli RPC hizmetlerini sağlar.
Otomatik
Network Service
Windows Ses
Windows tabanlı programlar için ses aygıtlarını yönetir. Bu hizmet durdurulursa ses aygıtları ve efektleri doğru çalışmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkça bağlı olan hizmetler de başlamaz.
Otomatik
Local System
Windows Yönetim Yardımcıları
İşletim sistemi, aygıtlar, uygulamalar ve hizmetlerle ilgili ortak nesne ve erişim arabirimi sağlar. Bu hizmet durdurulmuşsa, Windows tabanlı yazılımların çoğu doğru çalışmayacaktır. Bu hizmet devre dışı bırakılmışsa, bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler başlamayacaktır.
Biraz Uzun Gibi Görünebilir Ama Yararlıda Olabilir...
Uyarı: Kendi bilgisayarınıza uygulamak sizin sorumluluğunuzdadır.
En çok yeri sanal bellek ayarını azaltarak kazandım. 3 gb ram var. Pagefile.sys boyutu 198 mb şuan.
$hf_mig$ klasörünün içindekileri
$kb ile başlayan klasörler
system32\dllcache klasörünün içindekileri. Windowsun dosya yedekleri. Ghost kullandığım için sildim hepsini.
WINDOWS\Help klasörü içindekileri. Hiç kullanmadığım bir özllellik
WINDOWS\ie8updates klasörünün içindekileri : Explorer updatelerini kaldırmayacağım için
WINDOWS\Prefetch klasörünün içindekileri: temizlik amaçlı. Arada sırada silmek lazım
WINDOWS\SoftwareDistribution\Download klasörünün içindekileri: Updateleri kaldırmayı düşünmediğim için.
Kurulu olan programlar:
Adobe Flash Player 10 Plugin Adobe Systems Incorporated 10.1.102.64
Advanced SystemCare 3 IObit 3.7.2
aMSN 0.98.4
CCleaner Piriform 3.01
ESET Smart Security ESET, spol. s r.o. 4.2.67.10
FileZilla Client 3.3.5.1 3.3.5.1
Foxit Reader Foxit Corporation 4.3.0.1110
HijackThis 2.0.2 TrendMicro 2.0.2
Intel(R) PROSet/Kablosuz WiFi Yazılımı Intel(R) Corporation 12.00.0004
K-Lite Codec Pack 6.5.0 (Full) 6.5.0
KeyScrambler QFX Software Corporation
Microsoft Office 2007 Uyumluluk Paketi Microsoft Corporation 12.0.6215.1000
Microsoft Office Professional Edition 2003 Microsoft Corporation 11.0.8173.0
Mozilla Firefox (3.6.13) Mozilla 3.6.13 (tr)
Nokia Connectivity Cable Driver Nokia 7.1.34.0
Notepad++ 5.8.5
PC Connectivity Solution Nokia 10.24.0.0
Revo Uninstaller 1.90 VS Revo Group 1.90
Windows Sürücü Paketi -
Servisler şuan aşadaki gibi.
Ad
Açıklama
Başlangıç Türü
Aşağıdaki Hesapla Oturum Aç
Ağ DDE
Aynı veya farklı bilgisayarlarda çalışan programlar için Dinamik Veri Değişimi (DDE) için ağ aktarımı ve güvenliği sağlar. Bu hizmet durdurulursa, DDE aktarım ve güvenliği kullanılamaz hale gelir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Ağ DDE DSDM
Dinamik Veri Değişimi (DDE) ağ paylaşımlarını yönetir. network shares. Bu hizmet durdurulursa ,DDE ağ paylaşımları kullanılamaz hale gelir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Birim Gölge Görüntüsü
Yedek ve diğer amaçlar için kullanılan Bölüm Gölge Kopyalarını yönetir ve uygular. Bu hizmet durdurulursa yedek için gölge kopyaları kullanılamaz hale gelir ve yedekleme başarısız olabilir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkça bağlı olan hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Dizin Oluşturma Hizmeti
Yerel ve uzaktaki bilgisayarlarda dosyaların içeriğini ve özelliklerinin dizinin oluşturur; esnek sorgulama diliyle dosyalara hızlı erişim sağlar.
Devre Dışı
Local System
Güvenlik Merkezi
Sistem güvenliği ayarlarını ve yapılandırmasını izler.
Devre Dışı
Local System
Hata Bildirim Hizmeti
Standart dışı ortamlarda çalışan hizmetler ve uygulamalar için hata bildirimine olanak sağlar.
Devre Dışı
Local System
Hızlı Kullanıcı Değiştirme Uyumluluğu
Birden çok kullanıcı ortamında yardım gerektiren uygulamalara yönetim sağlar.
Devre Dışı
Local System
IMAPI CD-Yazma COM Hizmeti
Görüntü Yönetim Uygulama Programlama arabirimi (IMAPI) kullanarak CD kaydetmeyi yönetir. Bu hizmet durdurulursa, bu bilgisayar CD'lere kayıt yapamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Messenger
İstemciler ve sunucular arasında Net Send ve Uyarıcı iletilerini aktarır. Bu hizmetin Windows Messenger ile bağlantısı yoktur. Bu hizmet durdurulursa Uyarıcı iletileri aktarılmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Devre Dışı
Local System
MS Software Shadow Copy Provider
Birim Gölge Kopya hizmeti tarafından alınan yazılım tabanlı birim gölge kopyalarını yönetir. Bu hizmet durdurulursa, yazılım tabanlı birim gölge kopyaları yönetilemez. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, açıkça bu hizmete bağlı olan tüm hizmetler başlatılamaz.
Devre Dışı
Local System
NetMeeting Remote Desktop Sharing
Yetkili bir kullanıcının NetMeeting kullanarak şirket intraneti üzerinden bu bilgisayara uzaktan erişmesine olanak sağlar. Bu hizmet durdurulursa, uzak masaüstü paylaşımı kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, buna açıkça bağımlı olan hizmetlerin hiçbiri başlatılamaz.
Devre Dışı
Local System
NT LM Güvenlik Desteği Sağlayıcısı
Adlandırılmış yöneltme dışındaki aktarımları kullanan uzaktan yordam çağrıları (RPC) programlarında güvenlik sağlar.
Devre Dışı
Local System
Pano Defteri
Pano Defteri Görüntüleyicisi'ni bilgi depolamak ve uzaktaki diğer bilgisayarlarla paylaşmak için etkinleştirir. Hizmet durdurulursa, Pano Defteri Görüntüleyicisi uzak bilgisayarlarla bilgi paylaşamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Performans Günlükleri ve Uyarıları
Önceden yapılandırılmış zamanlama parametrelerine dayalı olarak yerel ya da uzaktaki bilgisayarlardan performans verileri toplayıp verileri bir günlük dosyasına yazar ya da bir uyarı tetikler. Bu hizmet durdurulursa, performans bilgisi toplanmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, doğrudan bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Devre Dışı
Network Service
Remote Desktop Help Session Manager
Uzaktan Yardım'ı yönetir ve denetler. Bu hizmet durdurulursa, Uzaktan Yardım kullanılamaz. Bu hizmeti durdurmadan önce, Özellikler iletişim kutusunda Bağımlılıklar sekmesine bakın.
Devre Dışı
Local System
Sistem Geri Yükleme Hizmeti
Sistem geri yükleme işlevleri. Hizmeti durdurmak için, Bilgisayarım ->Özellikler, Sistem Geri Yükleme'den Sistem Geri Yükleme'yi kapatın
Devre Dışı
Local System
SSDP Bulma Hizmeti
Ev ağınızdaki UPnP aygıtlarını bulma desteği sağlar.
Devre Dışı
Local Service
Taşınabilir Ortam Seri Numarası Hizmeti
Bu bilgisayara bağlı her tür ortam yürütücünün seri numarasını alır. Bu hizmet durdurulursa korumalı içerik aygıta yüklenemeyebilir.
Devre Dışı
Local System
TCP/IP NetBIOS Yardımcısı
TCP/IP (NetBT) hizmeti üzerinden NetBIOS ve NetBIOS ad çözümlemesi desteğini sağlar.
Devre Dışı
Local Service
Terminal Hizmetleri
Birden fazla kullanıcının uzak bilgisayarların masaüstlerini ve uygulamalarını görüntülemenin yanında bir makineye etkileşimli bağlanmalarına izin verir. Uzak Masaüstünün (Administrators için Uzak Masaüstü dahil), Hızlı Kullanıcı Değiştirme, Uzaktan Yardım ve Terminal Server'ın temel öğesidir.
Devre Dışı
Local System
Uyarıcı
Seçili kullanıcılara ve bilgisayarlara idari uyarıları gönderir. Bu hizmet durmuşsa, yönetimsel uyarıları kullanan programlar uyarıları almayacak. Bu hizmet devre dışı bırakılmışsa, açıkca bağımlı olan diğer hizmetler başlamayacak.
Devre Dışı
Local Service
Windows Güvenlik Duvarı/Internet Bağlantı Paylaşımı (ICS)
Ev veya küçük işyeri ağları için ağ adresi çevirme, adresleme, ad çözme ve/veya yetkisiz giriş engelleme hizmetleri sağlar.
Devre Dışı
Local System
Windows Saati
Ağdaki tüm istemci ve sunucularda tarih ve saat eşitlemesini sağlar. Bu hizmet durdurulursa, tarih ve saat eşitlemesi kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete bağlı olan hizmetler başlayamaz.
Local System
Yardım ve Destek
Yardım ve Destek Merkezi'ni bu bilgisayarda çalışması için etkinleştirir. Bu hizmet durdurulursa, Yardım ve Destek merkezi kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Devre Dışı
Local System
Yazdırma Biriktiricisi
Daha sonra yazdırmak için dosyaları belleğe yükler.
Devre Dışı
Local System
Yönlendirme ve Uzaktan Erişim
Yerel ağ ve geniş alan ağı ortamlarında çalışan işletmelere yönlendirme hizmetleri sunar.
Devre Dışı
Local System
Ağ Bağlantıları
Yerel ağ ile uzak bağlantıları görebildiğiniz Ağ ve Çevirmeli Bağlantılar klasöründeki resneleri yönetir.
Elle
Local System
Ağ Erişim Koruması Aracısı
Windows istemcilerinin Ağ Erişim Koruması'na katılmasına izin verir
Elle
Local System
Ağ Konumu Tanıma (NLA)
Ağ yapılandırması ve konumu bilgilerini toplar ve depolar ve bu bilgiler değiştiğinde uygulamalara bildirir.
Elle
Local System
Ağ Sağlama Hizmeti
Otomatik ağ sağlama için etki alanı temelinde XML yapılandırma dosyalarını yönetir.
Elle
Local System
Akıllı Kart
Bu bilgisayar tarafından okunan akıllı kartlara erişimi yönetir. Bu hizmet durdurulursa bu bilgisayar akıllı kartları okuyamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Elle
Local Service
Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti
Arka planda istemciler ve sunucular arasında veri aktarır. BITS devre dışı bırakıldığında Windows Update gibi özellikler düzgün çalışmayacaktır.
Elle
Local System
Bilgisayar Tarayıcısı
Ağdaki bilgisayarların güncelleştirilmiş listesini tutar ve bu listeyi tarayıcı olarak belirlenmiş bilgisayarlara sağlar. Bu hizmet durdurulursa liste güncellenmez ve tutulmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Elle
Local System
COM+ Olay Sistemi
Destek Sistemi Olay Bildirim Hizmeti (SENS), Bileşen Nesne Modeli (COM) bileşenleri aboneliğinde olayların dağıtımını otomatikleştirir. Hizmet durdurulursa, SENS kapanır ve oturum açma ve kapatma bildirimlerini veremez. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, buna bağlı tüm hizmetler başlayamaz.
Elle
Local System
COM+ Sistem Uygulaması
Bileşenlere bağlı Bileşen Nesne Modeli'ni (COM+) izlemeyi ve yapılandırmayı yönetir. Hizmet durdurlursa, bileşenlere bağlı çoğu COM+ bileşeni düzgün olarak çalışmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, buna bağlı tüm hizmetler başlayamaz.
Elle
Local System
Çıkarılabilir Depolama Birimi
Elle
Local System
Dağıtılmış Bağlantı İzleme İstemcisi
Bir ağ etki alanı veya bilgisayardaki NTFS dosyaları arasındaki bağlantıyı devam ettirir.
Elle
Local System
Dağıtılmış İşlem Düzenleyicisi
Veritabanları, ileti sıraları ve dosya sistemleri gibi birden fazla kaynak yöneticisini birleştiren işlemleri eşgüdümler. Bu hizmet durdurulursa bu işlemler oluşmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, buna bağlı tüm hizmetler başlayamaz.
Elle
Network Service
ESET HTTP Server
ESET HTTP Server
Elle
Network Service
Evrensel Tak ve Çalıştır Aygıt Ana Makinesi
Evrensel Tak ve Çalıştır aygıtları desteği sağlar.
Elle
Local Service
Genişletilebilir Kimlik Doğrulama Protokolü Hizmeti
Windows istemcilerine Genişletilebilir Kimlik Doğrulama Protokolü Hizmeti sağlar
Elle
Local System
HTTP SSL
Bu hizmet, Güvenli Yuva Katmanı (SSL) kullanarak HTTP hizmeti için güvenli köprü metni aktarım protokolünü (HTTPS) uygular. Devre dışı bırakıldığında, bu hizmete açıkça bağımlı olan hizmetler başlatılamaz.
Elle
Local System
İkincil Oturum
Farklı kimlik bilgileriyle işlem başlatabilmeyi sağlar. Bu hizmet durmuşsa bu tür oturum açma kullanılamaz olur. Bu hizmet devre dışı bırakılmışsa, bu hizmete açıkca bağımlı olan diğer hizmetler başlamayacaktır.
Elle
Local System
İş İstasyonu
Uzak sunuculara istemci ağ bağlantılarını oluşturur ve tutar. Bu hizmet durdurulursa bu bağlantılar kullanılamaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Elle
Local System
Kablolu Otomatik Yapılandırma
Bu hizmet, Ethernet arabirimleri üzerinde IEEE 802.1X kimlik doğrulaması gerçekleştirir
Elle
Local System
Kesintisiz Güç Kaynağı
Bilgisayara bağlı bir kesintisiz güç kaynağını (UPS) yönetir.
Elle
Local Service
Korumalı Depolama
Yetkisiz hizmet, işlem ya da kullanıcıların erişimini önlemek için gizli anahtar türü özel veri için korumalı depolama sağlarto prevent access by unauthorized services, processes, or users.
Elle
Local System
Mantıksal Disk Yöneticisi
Yani sabit disk sürücülerini izler ve algılar ve disk bölüm bilgisini Mantık Disk Yöneticisi Yönetimsel Hizmetine yapılandırma için gönderir. Bu hizmet durdurulursa dinamik disk durumu ve yapılandırma bilgisi eski kalabilir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Elle
Local System
Mantıksal Disk Yöneticisi Yönetim Hizmetleri
Sabit disk sürücülerini ve bölümleri yapılandırır. Hizmet sadece yapılandırma işlemleri için çalışır ve durur.
Elle
Local System
Net Logon
Etki alanı içindeki bilgisayarlar için, hesapların oturum açma olaylarında doğrudan kimlik doğrulamayı destekler.
Elle
Local System
Office Source Engine
Güncelleştirme ve onarımlar için kullanılan yükleme dosyalarını kaydeder. Kur güncelleştirmelerini ve Watson hata raporlarını yüklemek için gereklidir.
Elle
Local System
QoS RSVP
QoS'u tanıyan programlar ve denetim uygulamaları için ağ sinyalleri ve yerel trafik denetim ayarları işlevlerini sağlar.
Elle
Local System
Security Accounts Manager
Yerel kullanıcı hesaplarının güvenlik bilgisini depolar.
Elle
Local System
ServiceLayer
Elle
Local System
Sistem Durumu Anahtarı ve Sertifika Yönetim Hizmeti
Sistem durumu sertifikalarını ve anahtarlarını yönetir (NAP tarafından kullanılır)
Elle
Local System
Sunucu
Bu bilgisayar için ağ üzerinden dosya, yazıcı ve adlı kanal paylaşımını destekler. Hizmet durdurulursa bu işlevler kullanılamaz. Hizmet devre dışı bırakılırsa açık olarak bu hizmete bağlı olan hizmetler başlatılamaz.
Elle
Local System
Telefon
Telefon aygıtları ile yerel bilgisayardaki ve hizmeti çalıştıran sunucularda yerel ağ boyunca IP tabanlı ses bağlantılarını denetleyen programlar için Telephony API (TAPI) desteği sağlar.
Elle
Local System
Uygulama Katmanı Ağ Geçidi Hizmeti
Internet Bağlantı Paylaşımı ve Windows Güvenlik Duvarı için üçüncü kişilere ait iletişim kuralı eklentileri desteği sağlar.
Elle
Local Service
Uygulama Yönetimi
Ata, Yayımla ve Kaldır gibi yazılım yükleme hizmetleri sağlar.
Elle
Local System
Uzaktan Erişim Bağlantı Yöneticisi
Bir ağ bağlantısı oluşturur.
Elle
Local System
Uzaktan Erişim Otomatik Bağlantı Yöneticisi
Bir program her uzak DNS'e veya NetBIOS adı veya adresine başvurduğunda, uzaktaki ağa bir bağlantı kurar.
Elle
Local System
Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC) Konumlandırıcı
RPC ad hizmeti veritabanını yönetir.
Elle
Network Service
WebClient
Windows tabanlı programların Internet tabanlı dosyaları oluşturmasına erişimine ve değiştirmesine olanak sağlar. Bu hizmet durdurulursa bu işlevler kullanılamaz hale gelir. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkça bağlı olan hizmetler de başlamaz.
Elle
Local Service
Windows Image Acquisition (WIA)
Tarayıcılar ve kameralar için görüntü alma hizmetleri sağlar.
Elle
Local System
Windows Installer
Windows Installer (*.msi) paketi olarak sağlanan uygulamaları ekler, değiştirir ve kaldırır. Hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete bağımlı olan hizmetler de başlamaz.
Elle
Local System
WMI Performans Bağdaştırıcısı
WMI HiPerf sağlayıcılarından performans kitaplığı bilgileri sağlar.
Elle
Local System
DCOM Sunucusu İşlem Başlatıcı
DCOM hizmetleri için başlatma işlevselliği sağlar.
Otomatik
Local System
DHCP İstemcisi
IP adreslerini ve DNS adlarını kaydederek ve güncelleştirerek ağ yapılandırmasını yönetir.
Otomatik
Local System
DNS İstemcisi
DNS (Etki Alanı Ad Sistemi) adlarını çözümler ve önbelleğe yerleştirir. Bu hizmet durmuşsa, bu bilgisayar DNS adlarını çözemez ve Active Directory etki alanı denetleyicilerini konumlandıramaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkca bağımlı olan hizmetler başlamazlar.
Otomatik
Network Service
ESET Service
ESET Service
Otomatik
Local System
Görev Zamanlayıcı
Kullanıcının bu bilgisayarda otomatikleştirilmiş görevleri yapılandırmasına ve zamanlanasına olanak sağlar. Bu hizmet durdurulursa bu görevler belirlenen zamanlarda çalışmayacaklar. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan hizmetler de başlamaz.
Otomatik
Local System
HID Input Service
Klavyedeki önceden tanımlanan etkin tuşları, uzaktan kumanda ve diğer çoklu ortam İnsan Arabirim Aygıtlarına genel girdi erişimini etkinleştirir. Bu hizmet durdurulursa, bu hizmet taradından denetlenen etkin tuşlar çalışmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Otomatik
Local System
IPSEC Hizmetleri
IP güvenlik ilkelerini yönetir ve ISAKMP/Oakley (IKE) ile IP güvenlik sürücüsünü başlatır.
Otomatik
Local System
Kablosuz Sıfır Yapılandırma
802.11 bağdaştırıcıları için otomatik yapılandırma sağlar
Otomatik
Local System
Kabuk Donanım Algılaması
Otomatik Yürütme donanım olaylarının bildirimini sağlar.
Otomatik
Local System
Olay Günlüğü
Windows tabanlı programların ve bileşenlerin oluşturduğu olay günlüğünü etkinleştirir ve olay günlüğünde görüntülenmesini sağlar. Bu hizmet durdurulamaz.
Otomatik
Local System
Otomatik Güncelleştirmeler
Windows güncelleştirmelerinin indirilip yüklenmesini sağlar. Hizmet devre dışıysa, bu bilgisayar Otomatik Güncelleştirmeler özelliğini veya Windows Update Web sitesini kullanamaz.
Otomatik
Local System
SAP Aracısı
Service Advertising Protocol
Otomatik
Local System
Sistem Olay Bildirimi
Windows oturumu açma, ağ ve güç olayları gibi sistem olaylarını izler. Bu olayların COM+ Olay Sistem sürdürümcülerine bildirir.
Otomatik
Local System
Şifreleme Hizmetleri
Üç yönetim hizmeti sağlar: Windows dosyalarının imzalarını doğrulayan Katalog Veritabanı Hizmeti; bu bilgisayardan Güvenilen Kök Sertifika Yetkilisi serfikalarını ekleyen ve kaldıran Korumalı Kök Hizmeti; ve bu bilgisayarı sertifikalar için kaydetmeye yardımcı olan Anahtar Hizmeti. Bu hizmet durdurulursa bu yönetim hizmetleri doğru çalışmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler de başlamaz.
Otomatik
Local System
Tak ve Kullan
Çok az veya hiç kullanıcı girdisi olmadan bilgisayarın donanımları tanımasını ve değişikliklere uyum sağlamasını etkinleştirir. Bu hizmeti durdurmak veya devre dışı bırakmak sistem kararsızlığı ile sonuçlanır.
Otomatik
Local System
Temalar
Kullanıcı deneyimi teması yönetimini sağlar.
Otomatik
Local System
Uzaktan Yordam Çağrısı (RPC)
Uç noktası eşleştiricisini ve diğer çeşitli RPC hizmetlerini sağlar.
Otomatik
Network Service
Windows Ses
Windows tabanlı programlar için ses aygıtlarını yönetir. Bu hizmet durdurulursa ses aygıtları ve efektleri doğru çalışmaz. Bu hizmet devre dışı bırakılırsa, bu hizmete açıkça bağlı olan hizmetler de başlamaz.
Otomatik
Local System
Windows Yönetim Yardımcıları
İşletim sistemi, aygıtlar, uygulamalar ve hizmetlerle ilgili ortak nesne ve erişim arabirimi sağlar. Bu hizmet durdurulmuşsa, Windows tabanlı yazılımların çoğu doğru çalışmayacaktır. Bu hizmet devre dışı bırakılmışsa, bu hizmete açıkça bağlı olan diğer hizmetler başlamayacaktır.
Biraz Uzun Gibi Görünebilir Ama Yararlıda Olabilir...