M 1
m2referencee
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
farkmt2official 1
farkmt2official
romegames 1
romegames
bikral 1
bikral
PrimeAC 1
PrimeAC
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle

Intel'den kablosuz enerji

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan FarCry
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 227

FarCry

Level 8
TM Üye
Üye
Katılım
10 May 2009
Konular
2,134
Mesajlar
3,219
Reaksiyon Skoru
147
Altın Konu
1
TM Yaşı
17 Yıl 1 Ay 11 Gün
Başarım Puanı
200
MmoLira
-11
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Elektrik kablolarınızı atın! Intel, kablosuz enerji aktarımını sağlayan WREL'yi araştırma etkinliğinde tanıttı.

Intel, Research@Intel etkinliğinde kablosuz enerji aktarımını sağlayan "Wireless Resonant Energy Link - WREL" teknolojisini tanıttı. Bir alıcı, bir de verici bobinden oluşan tanıtım kurulumunda alıcı bobininin ortasındaki ufak hoparlöre gelen hem enerji hem de ses yayını kablosuz olarak arkadaki büyük bobinden aktarılıyor.
WREL, isminden tahmin edilebileceği gibi alıcı ve verici bobinler arasında oluşan titreşimli ilişkiyi kullanarak enerji aktarımını sağlıyor. Bazı elektrikli diş fırçalarının ve yeni Palm Pre'nin şarj yöntemi de aynı şekilde kablo olmadan enerji aktarımı ile gerçekleşiyor.
Ama Intel geliştiricilerinin dikkat çektiği nokta kullanılan kablosuz şarj tekniklerinin 1mm gibi çok kısa bir mesafeden sonra etkisiz olması. Tanıtımdaki WREL kurulumu ise bir metre gibi bir mesafeden 2 Watt'lık hoparlörü çalıştıracak kadar güç aktarabiliyor. Söylenenlere göre Intel Seattle'daki laboratuarlarında iki metrelik bir mesafeden bir netbook'u çalıştırmaya yetecek 14-20 Watt'lık bir enerjinin aktarılmasını sağlamış.
Sistem, bobinlerden biri Faraday ****si (içini bütün elektrik alanlardan koruyan bir metal iletkenler ağı) içinde olmadığı sürece çalışan sistem belirli bir mesafeye kadar aktarılan enerji düşmeden etkinliğini koruyabiliyor. Araya giren insanlar da bağlantıyı etkilemiyor.
WREL şu anda cep telefonları ve netbook'lar için biraz fazla büyük. Bunun da küçülüp günlük hayatımızın bir parçasını oluşturacağı kesin.​
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst