Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Hikaye Ekle

İdil Biret

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan DeathMatch02
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 273

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

İlk piyano dersleri beş yaşındayken Mithat Fenmen`den aldı.Bir yıl sonra Ankara Radyosu`nda Riyaseticumhur Filarmoni Orkestrası eşliğinde Bach`ın Re Minör Piyano Konçertosu`nu seslendirdi ve harika çocuk olarak nitelendirildi.
Çocukluk döneminde Babamın Çikolata Çalışı, Kedilerin Kavgası, Keloğlan, Süleymaniye, Şimendifer gibi besteler yaptı.

1948`de özel bir yasa ile müzik eğitimi almak için ailesiyle birlikte Paris`e gönderildi.Paris Konservaruarı`nda Jean Doyen`den yüksek piyano, Nadia Boulanger`den piyano eşliği ve Jacques Fevrier`den oda müziği dersleri aldı.

1953`de Theatre der Champ-Elysee`de ünlü piyanist Wilhelm Kempff`le birlikte Mozart`ın iki piyano için konçertosunu çaldı.

1954`de Boston`daki Lily Boulanger Vakfı`nın armağanını kazandı.1957`de Paris Konservatuarı`nın yüksekpiyano ile piyano eşlikçiliği sınıflarını birincilik ödülü kazanarak bitirdi.

Emil Giles`in çağrısı üzerine gittiği SSCB`deki turnelerinde sayısız konserler verdi.Perscpolis, Gstaad, Eastburn, La Rochelle, Berlin Festivallerine solist olarak yapıldı.

1968 ve 1970`te Royal kentindeki piyano yarışmasında, 1978`de Brüksel`de düzenlenen Reine Elisabeth piyano yarışmasında jüri üyeliği yaptı.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst