bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle

PhPMyAdmin Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umit99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 713

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Phpmyadmin şuanda veritabanını yönetmek için kullanılan en çok bilinen scripttir. Kurulumu ise şu şekildedir. (Bilgisayarımızda php`nin kurulu olduğunu varsayıyorum)

* adresinden scripti indirin. Ben size phpmyadmin 2.7.0 versiyonuna göre anlatıcam.
* Bilgisayarınızda, site dosyalarınızı koyduğunuz klasöre (mesela benimki C:\www klasörü) indirdiğiniz paketi açın. Açtığınız paketin içindeki klasörün adı büyük ihtimalle uzun birşeydir (örn: phpMyAdmin-2.7.0-pl2) Siz onu kısaca “sql“ olarak değiştirin.
* Daha sonra sql klasörünün içinde config-default.php dosyasını bulup bir dosya düzenleyici ile(wordpad bile yeter) açın. Tekrar hatırlatıyorum, bu dosya yeni sürümünde(2.8 şimdilik :) ). 2.8 sürümü direk kurulumda soruyormuş size her şeyi :) Neyse ben yine devam edeyim. Bu dosyaya girip önce bu sql klasörünün nerede olduğunu belirten dizini düzenlemelisiniz. Bunun için şu satırı bulup

PHP:
	$cfg['PmaAbsoluteUri'] = '';

*bununla değiştirin

PHP:
	$cfg['PmaAbsoluteUri'] = 'http://localhost/sql/';

* ve kendi veritabanı kullanıcı adı ve şifrenizi yazın.
* İşlem tamamdır. Eğer ayarları doğru yaptıysanız yazdığınız zaman script doğru bir şekilde çalışacaktır.
* Bundan sonra yeni veritabanı yaratabilir, içine yeni kayıtlar girebilir ve daha geniş söylemek gerekirse sql ile ilgili ne kadar sorgu varsa çalıştırabilirsiniz :)

Burada veritabanınızı yönetmeye yarayan phpmyadmin scriptinin 2.7 verisiyonunu kurmayı anlattım. Yeni sürümünde paketi açana kadar her şey aynı. tek yapmanız gereken ondan sonra klasörünü explorer`ın adres çubuğuna yazmak. Kurluma başlayacaktır ve sizin 2.7 de elle yaptığınız dosya ayarlarını kurulum esnasında size soracaktır (daha kolay dimi :) ) Yeni veritabanı yaratmak gibi sorular için lütfen azıcık bir araştırma yapınız. Onlarca makale var bu konuda. Umarım bu yazı yararlı olur :)

Bol veritabanlı günler…

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri