Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Şerif Mardin

• Konuyu başlatan SuffeR
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 129

SuffeR

Level 18
Fahri Üye
TM Üye
Konular
1,169
Online süresi
28303s
Reaksiyon Skoru
719
Altın Konu
0
Başarım Puanı
301
TM Yaşı
15 Yıl 5 Ay 26 Gün
MmoLira
-265
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi

1927 yılında İstanbul`da doğdu. Galatasaray Lisesi`nde başladığı orta öğrenimini ABD`de tamamladı. Stanford Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü mezuniyetinin ardından lisansüstü eğitimini John Hopkins Üniversitesi`nde yaptı. 1954`te Siyasal Bilgiler Fakültesi`ne asistan olarak giren Şerif Mardin, doktorasını Yeni Osmanlıların Düşünsel Yapıtları konulu teziyle Stanford Üniversitesi`nde tamamladı. 1964`te doçentliğe, 1969`da profesörlüğe yükseldi. 1973`te geçtiği Boğaziçi Üniversitesi`nde siyaset bilimi ve sosyoloji dersleri verdi. ABD`de Columbia ve California, İngiltere`de Oxford Üniversitesi`nde konuk öğretim üyesi olarak dersler verdi. Halen Washington D.C.`deki American University Uluslararası İlişkiler Bölümü`nde öğretim üyeliği yapan ve aynı üniversite bünyesinde faaliyet gösteren İslâmî Araştırmalar Merkezi`nin başkanlığı görevini sürdüren, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi`inde öğretim görevliliğine devam eden Mardin`in yayımlanan kitapları şunlardır: Jön Türklerin Siyasi Fikirleri 1895-1908 (1964), Din ve İdeoloji (1969), İdeoloji (1976), Türkiye`den Toplum ve Siyaset (Makaleler derlemesi, 1990), Siyasal ve Sosyal Bilimler (Makaleler derlemesi, 1990), Türkiye`de Din ve Siyaset (Makaleler derlemesi, 1991), Türk Modernleşmesi (Makaleler derlemesi, 1991), Religion and Social Change in Modern Turkey. The Case of Bediüzzaman Said Nursi (1989) [Bediüzzaman Said Nursi Olayı / Modern Türkiye`de Din ve Toplumsal Değişim (1992)], The Genesis of Young Ottoman Thought (1962) [Yeni Osmanlı Düşüncesinin Doğuşu (1996)], Etik, Din ve Laiklik, (1995).

Teşekürler.:)

тєşєккüяlєя.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri