Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Harry Potter Fan Clup

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan [RİZE]Onur151
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 32
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

[RİZE]Onur151

Level 8
TM Üye
Konular
383
Reaksiyon Skoru
143
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 1 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
150
MmoLira
-2,829
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Harry Potter

Harry Potter J.K Rowling Tarafından Yazılmış Bir Romandır.

Kısaca J.K Rowling

Joanne Kathleen Rowling
Doğum: 31 Temmuz 1965

Eserleri:
Harry Potter ve Felsefe Taşı
Harry Potter ve Sırlar Odası
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
Harry Potter ve Ateş Kadehi
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
Harry Potter ve Melez Prens
Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
Çağlar Boyu Quidditch
Ozan Beedle`ın Hikayeleri

1-Harry Potter fikri nerede aklınıza geldi?
1990 yılında Manchester`dan Londra`ya giden bir trende otururken birden aklıma geldi. Harry`i çok net bir şekilde gördüm, bir büyücü olduğunu biliyordum ve büyücülük okulunun nasıl bir yer olabileceğini düşünmeye başladım. Tren geç kaldı ve trenden inerken karakterlerin çoğu zaten kafamda oluşmuştu.

2- Kitapları yazmanız ne kadar sürdü?
Felsefe Taşı 5 yılımı aldı ama bu sürenin 4 yılı içinde hem çalışıyor hem de diğer kitapların konusunu da düşünüyordum. Sırlar Odası 2 yılımı aldı ama bu sırada yine öğretmenlik yapıyordum. Azkaban Tutsağı 1 yılımı aldı. Ateş Kadehi ise şu ana kadar en hızlı yazdığım kitap oldu.

3- Favori karakteriniz kimdi?
Snape ve Dudley gibi kötü karakterler dahil bütün karakterleri seviyorum çünkü onları yazmak çok eğlenceli oluyor. Ama en çok tanışmak istediklerim Harry, Hagrid ve Profesör Lupin (Hermione`yi zaten tanıyorum, benim çocukluğuma çok benziyor. Ron`u da tanıyorum çünkü onu da en eski arkadaşımdan esinlendim).

4- Daha fazla Harry Potter kitabı olacak mı?
7 tane Harry Potter kitabı olacak, Harry`nin Hogwarts`taki her yılı için bir tane. Son kitapta Harry yetişkin olacak (büyücülerde bu yaş 17) ve sonunda okul dışında büyü kullanmaya izni olacak.

5- Fikirleri nereden buluyorsunuz?
Keşke fikirleri nereden bulduğumu bilseydim, gider orada yaşardım. Fikirlerin nereden geldiği benim için bir gizem ama bilmemekten memnunum çünkü bu işin eğlencesini bozardı.

6- İsimleri nereden buluyosunuz?
Sıra dışı isimler buluyorum. Haritalardan (Snape ve Dursley), azizlerden (Hedwig) ve savaş kahramanlarından (Lockhart) alıyorum. Kitapta anlamı olan bazı isimler de var örneğin Dumbledore eski İngilizce`de yaban arısı demek. Kendi yarattığım isimler de var, örneğin Malfoy, Flitwick ve Quidditch benim yarattığım isimler.

7- Genç yazarlara vereceğeniz tavsiyeler nelerdir?
Yazarken hep bildiğiniz şeylerle başlayın, örneğin duygularınızla veya çok iyi bildiğiniz konularla. En önemli nokta ise okuyabildiğiniz kadar okumak. Okumak sayesinde, iyi yazıları tanımayı, en sevdiğiniz şeyleri analiz ederek kendi yazınızı geliştirmenin yollarını bulabilirsiniz.

8- Gerçek kişilerden esinlenen karakterler var mı?
Hermione benim çocukluğuma çok benziyor. (Sadece ben bu kadar akıllı değildim ve bu kadar sinir bozucu olmadığımı umuyorum) Ron en eski arkadaşım olan Sean ama Harry çoğu karakter gibi benim yarattığım bir karakter.

9- Harry Potter dışında hiç başka kitaplar yazdınız mı?

Hayır yazmadım. Başka yayınlanmamış şeyleryazdım, hani fazla iyi olmayan insanlık için bir kayıp sayılmayacak şeyler. Birsürü değişik şeyler hakkında yazdım ama hiçbiri yayınlanmadı. Belki birgünyayınlanır – bilemiyorum. Hala bitirilmemiş şeyler var ve sanırım bitirmeyeyakınım ama onların yayınlanmasını ister miyim bilemiyorum.

10- Kitaplarınızdan en sevdiğiniz hangisi ?

Bu değişiyor. Muhtemelen Harry Potter ve Azkaban Tutsağı olduğunu söylemeliyim, ama şu an – bunu söylemek pek adaletli oluyor mu bilmem ama – Harry Potter ve Melez Prens en sevdiğim kitap.Üzgünüm. Onu okuyan tek kişiyim ve oldukça iyi bence .Genelde kitabı yazdığımdan hep böyle olurum. Hep işin yarısındayken çok seviyorum , ama bitirdiğim an onun işe yaramaz bir çöplük olduğunu düşünerek hor görüyorum. Şuan altıncı kitabın gidişatını gerçekten de seviyorum. Altıncı kitapta çok şey oluyor ve birçok soru cevabını buluyor. İçimde öyle bir his var ki, şimdi ordayız ve artık sırların ortaya çıkmasının zamanı geldi , daha fazla ipucu ve soru yok .Yine de tabi ki daha bitirmediğim için birkaç ipucu daha var . Umarım bu sizin için yeterince sinir bozucu olmuştur çünkü hala okuyamıyorsunuz!

Kitap

HARRY POTTER ve FELSEFE TAŞI

Çevirmen: Ülkü Tamer
Sayfa: 274
Çıkış: Nisan 2001

Harry Potter sıradan bir çocuk olduğunu sanırken, bir baykuşun getirdiği mektuplarla yaşamı değişir. Başvurmadığı halde Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu`na kabul edilmiştir. Burada birbirinden ilginç dersler alır, iki arkadaşıyla birlikte maceradan maceraya koşar. Yaşayarak öğrendikleri sayesinde küçük yaşta becerikli bir büyücü olup çıkar.

J.K. Rowling`in zengin düşgücü, onu bebeğiyle yalnız yaşayan sıradan bir anneden, kitapları dünyada 100 milyondan fazla satan, 40′tan fazla dile çevrilen parlak bir yazara dönüştürdü. Kitapların artık “sanal“ ortamında okunmaya başladığı bir çağda, Harry Potter genç kuşağı “gerçek“ bir kitabın sayfaları arasında yepyeni bir dünyayı keşfetmenin heyecanıyla tanıştırdı.

Harry Potter`ın baş döndürücü “büyülü“ dünyasına adım atmadan önce kemerlerinizi bağlayın!

HARRY POTTER ve SIRLAR ODASI

Çevirmen: Sevin Okyay
Sayfa: 314
Çıkış: Mayıs 2001

Dursley`ler o yaz öylesine çekilmez olmuşlardır ki, Harry bir an önce okulu Hogwarts`a geri dönmek için can atmaktadır. Eşyalarını toparlarken ortaya çıkan ev cini Dobby ise onu uyarır: Hogwarts`a dönerse, bir felaket olacaktır. Olur da: Sırlar Odası`nın açılmasıyla ortaya çıkan karanlık bir güç, Hogwarts`takileri taşa çevirmeye başlar. Harry, hayatını tehlikeye atarak, Oda`nın elli yıllık ölümcül gizemini çözmeye çalışır. Ve gerçekten de başına gelmedik felaket kalmaz.

Harry Potter`ın okuldaki ikinci yılını anlatan Harry Potter ve Sırlar Odası`nda J.K. Rowling, bildik öğrenci sorunlarını – kıskançlıklar, rekabetler, çekingenlikler -yer yer ürkütücü, yer yer komik düşsel öğelerle ustaca iç içe geçiriyor. Dizinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı kadar sürükleyici olan bu ikinci kitabı heyecandan soluğunuzu tutarak okuyacaksınız.

HARRY POTTER ve AZKABAN TUTSAĞI

Çevirmen: Sevin Okyay – Kutlukhan Kutlu
Sayfa: 509
Çıkış: Ağustos 2001

Sirius Black adında azılı bir katil, tüyler ürpertici Azkaban kalesinde tam on iki yıl boyunca tutsak kalmıştır. Tek lanetle on üç kişiyi birden öldüren Black`in, Karanlık Lord Voldemort`un hizmetkarı olduğuna kesin gözüyle bakılmaktadır. Bir yolunu bulup Azkaban`dan kaçan Black`in peşinde olduğu bir tek kişi vardır: Harry Potter. Harry, büyücülük okulunun sihirli duvarları arasındayken, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikteyken bile güvende değildir. Çünkü aralarında bir hain olabilir.

Okuldaki üçüncü yılında Harry`yi, yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni, ilk kez alacağı Kehanet Dersi, heyecanlı Quidditch maçları ve büyücülük köyü Hogsmeade bekliyor. Ama Harry`nin öncelikle Sirius Black`in elinden kurtulması gerek. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, beklenmedik gelişmelerle her sayfasında okuru biraz daha şaşırtan, biraz daha heyecanlandıran bir kitap.

HARRY POTTER ve ATEŞ KADEHİ

Ateş Kadehi

Sayfa: 664
Çıkış: Kasım 2001

Büyücülük okulunda dördüncü sınıfa geçen Harry, yaz tatilinde Dursley`lerden izin koparıp arkadaşlarıyla birlikte Quidditch Dünya Kupası finalini izlemeye gider. Bu yıl Hogwarts`taki en büyük yenilik ise, Üçbüyücü Turnuvası`dır. Üç rakip büyücülük okulunun katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik yüz yıldan beri ilk kez düzenlenmektedir. Harry, istemediği halde, yaşı bile tutmadığı halde, kendini bu Turnava`nın içinde bulur. Oysa onun tek istediği, büyücülük standartları içinde olabildiğince “normal“ bir yaşam sürmek, yeni büyüler öğrenerek kendini geliştirmek, Cho`yla ilgili hayaller kurmak, Ron ve Hermione`yle hoşça vakit geçirmektir. Ancak, alnındaki yara izinin ikide bir acıması, korkunç olayların yaklaşmakta olduğunun habercisidir…

Harry Potter ve Ateş Kadehi`nde, J.K. Rowling dizinin, önceki kitaplarında tanık olduğumuzdan hem çok daha eğlenceli, hem çok daha ürkütücü bir büyücülük dünyasının kapılarını açıyor bizlere.

“Sıkıcı tek bir sayfa yok… Olay örgüsü olağanüstü bir yap-boz gibi bütünleniyor.“
-Sunday Express

“J.K. Rowling bekleneni veriyor… Bu, şimdiye kadar yazdığı en iyi kitap.“
-Sunday Telegraph

HARRY POTTER ve ZÜMRÜDÜANKA YOLDAŞLIĞI

Sayfa: 1114
Çıkış: Eylül 2003

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu`ndaki beşinci yılında Harry, hayatını cehenneme çeviren sihirli/sihirsiz pek çok şeyle başa çıkmak zorunda: Yaz tatilini yanlarında harcadığı aptal akrabaları; ergenlik çağının isyanları, heyecanları, korkuları; onun gösteriş düşkünü bir yalancı olduğunu düşünenler; okulun işleyişine burnunu sokan Sihir Bakanlığı; öncekileri mumla aratan yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni; yeni karşı karşıya geldiği Ruh Emici`ler ve Ölüm Yiyen`ler, varlığını her zamankinden çok hissettiren Voldemort; ağır dersler, zor sınavlar, acımasız cezalar, sürekli yenilenen bir kabus ve acıyan yara izi; ona en yakın insanlardan birinin ölümü, beş yıl gecikmeyle öğrendiği bir gerçek…

Dizinin ilk dört kitabından gözlerimizin önünde adeta etten kemikten bir büyülü dünya kuran J.K. Rowling, yaratıcılığıyla yine başrolde: Satırlara ve satır aralarına serpiştirilmiş zekice ayrıntılar, olay örgüsünü daha da zenginleştiriyor, büyülü dünyaya yeni renkler katıyor. Bu sürükleyici kitabı elinizden bırakamayıp kalınlığıyle ters orantılı bir hızla okuyacak ve tıpkı Harry gibi bir sonraki okul yılını iple çekerek Hogwarts`tan ayrılacaksınız.

HARRY POTTER ve MELEZ PRENS

Sayfa: 618
Çıkış: Eylül 2005
Yıl: 2005
Özgün Adı: Harry Potter and the Half Blood Prince
Sayfa Adedi: 606
Kalite: 2. Hamur
Cilt: Ciltsiz, Kağıt Kapak
Boyut: 14×20cm

Arka Kapak Yazısı: Harry Potter ve Melez Prens 1 Ekim`de okurla buluşuyor! Dizinin ilk beş kitabında olduğu gibi, bu kitapta da geçmişte sorulmuş pek çok sorunun yanıtını veren J. K. Rowling okuyucuyu yeni sorularla, Harry Potter`ı da yeni sorunlarla baş başa bırakıyor. Büyücüler dünyasında devam eden kargaşa artık Muggle`ların dünyasını da etkilemeye başlamıştır. Harry Potter, Hogwarts`taki altıncı yılını Feci Yorucu Büyücülük Sınavları`na hazırlanarak geçireceğini düşünmektedir. Artık Quidditch takımının da kaptanıdır. Ancak Diagon Yolu`ndaki okul alışverişi sırasında Draco Malfoy`un bir şeyler çevirdiğini fark eder. Lord Voldemort`un geçmişiyle ilgili pek çok bilinmeyen nokta ortaya çıkarken bir yandan da Malfoy`un neyin peşinde olduğunu öğrenmeye çalışan Harry`yi yine zor günler beklemektedir.

Bazı Diğer Dillerdeki Adı:
İngilizce: Harry Potter and the Half Blood Prince
Almanca: Harry Potter und der Halbblutprinz
Felemenkçe: Harry Potter en de Halfbloed Prins
Fransızca: Harry Potter et le Prince de Sang-Mélé

NOT: Amerika`da sadece ilk gün 4.1 milyon kopya sattı. Yılın geri kalanında da 3 milyon kopyadan fazla sattı ve 2005′in en çok satan kitabı oldu.

7. Kitap

“Harry`nin bu kitapta çok zor zamanlar geçireceğini söyleyebilirim.“
– JK. Rowling

Harry Bu Kitapta Çok Büyük Açılar Çekmiştir Ve Ben Şahsen okudum :)

Hermione`nin Notu

Bu Notlar Mutlaka Okuyun Ben Bazıları Ezbere Biliyorum ;)

- Hogwarts`ta 147 merdiven vardır. Her cuma merdivenler hareket ederek yer değiştirirler.

- Harry Potter`ın babası James Potter`ın takma adı Çatalak (Prongs) tır.

- Mutlu insanlar asla hayalete dönüşemezler.

- Harry Potter`ın babası James Potter öğrenci iken Gryffindor Binası`nda Kovalayıcı pozisyonundaydı.

- Hogwarts Okulu yaz tatiline girdiğinde okulda bir tek, temizlikten sorumlu olan Filch kalır.

- Büyücü parası galleons, sickles, knuts`da 29knuts= 1 sickle, 17 sickle = 1 Galleon`a eşittir.

- Albus Dumbledore`un doğum tarihi 1840′tır.

- Birinci Kitap Felsefe Taşı`nda yer alan sihirli aynanın üzerinde “Kelid stra ehru oyt ube cafru oyt on wohsi“ yazmaktadır. Bunun anlamı “Ben senin suratını değil, kalbindeki tutkuları gösteririm.“

- Hagrid bir yarı devdir. Annesi bir devdi.

- Minerva McGongall`ın doğum tarihi 1920′dir.

- Ejdarha yetiştirmenin yasaklandığı yıl: 1709.

- Her 5 yılda bir Dünya Quidditch Maçları düzenlenmektedir.

- Basilisk sadece çatal dili konuşabilme yeteneğine sahip kişi lerin kontrolüne girebilir.

- Prof. Quirrell Trolleri kontrol edebilme yeteneğine sahip bir büyücüydü.
Mugglelar Ruh Emicileri görmedikleri halde onları hissedebilirler.

- Quidditch kelimesinin Qu-affle, Bl-ud-ger, Bl-ud-ger, Sn-itch ‘ten geldiği düşünülüyor.

- Durmstrang kelimesini açtığımızda Almanca`da kelimeler “Strang und Dumr“, ingilizcede “Storm and Stress“ anlamına gelirken türkçe de ise “Fırtına ve Stres“ anlamına gelmektedir.

- Beauxbatons kelimesinin açılışı “Beautiful Wands“ anlamına gelirken türkçe de “Güzel Asalar“ anlamına gelmektedir.

- Harry`nin soyadı J.K. Rowling`in arkadaşı Sean Potter`dan gelmektedir. Ve J.K. Rowling Harry ismini seçmesinin nedeni sevdiği isimlerden biri olmasıymış.

- Hagrid`in köpeğinin ismi Fang (Türkçe`de Sivri Diş). Fransızca`da bu kelime Crackadur yani arkadaşça anlamına gelmektedir.

- Weasley soyadı, İngilizce`de Weasel kelimesinden geliyor. (Weasel=Gelincik). Ve de bir Weasel (Gelincik) nerede bulunur? Tabii ki oyukta. Weasley`ler nerde yaşıyor bir kovukta/oyukta.
Draco latincede ejderha ve yılan anlamına gelmektedir. Ve de soyadları Malfoy latincede Maleficus kelimesi ile anlamı kötü-insan. Lucius ise yine latincede Lucifer`dan gelmektedir. Anlamı Şeytan demektir. Lucius`un karısı Narcissa ismi ise Yunan Mitolojisi`nden gelmektedir.

- Slytherin eski ingilizcede anlamı akıllı, kurnaz, ve gizlice iş yapmada hünerli demektir.

- Voldemort`un Fransızca`da anlamı Ölüm Uçuşu anlamına gelmektedir. (Flight of Death).

- Ernie ve Stan isimleri Jo`nun büyük babalarının isimleridir. (Azkaban Tutsağı kitabında Hızır Otobüs kullanıcıları).

- “Fidelius“ Büyüsü nün anlamı sadık, bağlı ve güvenilir,güven anlamına gelmektedir.

- Private Drive sokağında 14 tane lamba bulunmaktadır.

- Gringotts Bankası soygunu 31 Temmuz`da gerçekleşmiştir.

- Albus Dumbledore Karanlık Sihirbaz Grindelwald`ı 1945′te alt etmiştir.

- Albus Dumbledore eskiden Biçim Değiştirme profesörüydü.

- 1637 yılında Kurtadam Yönetmenliği ve Sabırsız Elfric`in ayaklanması çıkmıştır.

- Hogwarts`ta Quidditch sezonu her zaman Kasım ayında başlar.

- Perenelle ve Nicholas Flamel Devon`da sessiz bir hayat sürdüler.

- Ejderha beslemek 1709′da Cadılar Kongresi`nde yasaklandı.

-1637 Kurtadam Yönetmenliği ve Sabırsız Elfric`in ayaklanmasının yasaklandığı yıl.

- Prof. Dumbledore Karanlık Sihirbaz Grindelwald`ı 1945′te alt etti.

- Prof. Dumbledore Hogwarts müdürü olmadan önce Biçim Değiştirme Profesörüydü.

- Dumbledore`un Patronusu Anka Kuşu şeklini alıyor.

- Private Drive`da 14 lamba bulunuyor.

- Kehanet dersindeki Kristal Küreler genellikle öğrencilere 3. sınıfta 2. dönem gösterilmektedir.

- İlk Sihir Bakanı olan cadı Artemisia Lufkins`dir. (1754).

- Püfür, gümüş maddesinden elde edilmektedir.

- Çok Özlü İksir, Fevkalade Muktedir İksirler kitabında yer alıyor. Yaratıcısı Tilan Lant olduğu düşünülüyor.

- Bir Quidditch maçında zeminin sert olması oyuncular için anlamı hızlı havalanabilmektir.

- Voldemort`un yandaşları olan Ölüm Yiyenleri bir arada toplamak için Morsmorde büyüsünü kullanmaktadır. Morsmorde`nin Fransızca`da anlamı ölümden bir parça almak`tır.

- Dumbledore`un Anka Kuşu Fawkes adını Guy Fawkes`dan almıştır. 1605′te ateş gücüyle House of Parliament`i vurmuştur.

- Voldemort Harry doğmadan on yıl önce dehşet salmaya başlamıştı. (1970).

- Dudley`nin ilk öğrendiği kelime: Olabilemez.

- Aberforth Dumbledore Domuz Kafası`nın barmeni.

- 1979 yılında Gryffindor Binasından mezun olup bir yıl sonra Sirius Black 1980 yılında 12 büyücü ve 1 muggle öldürme suçundan Azkaban Hapishanesi`ne götürüldü.

- Lily ve James Potter`ın doğum tarihi 1961′dir.

- Severus Snape 1979 yılında Slytherin Binası`ndan mezun olup 1981′de iksir profluğuna başlamıştır. 14 yıldır Hogwarts`ın İksir Profesörüdür.

- Severus Snape`in doğum yılı 1961′dir.

- Puddlemore United Quidditch takımı büyücü dünyasındaki en eski takımdır. 1163 yılına dayanmaktadır.

- İlk çataldili bilen cadı Juan Demonté`dir. Demonté`nin Salazar Slytherin`in atası olduğu düşünülüyor. (1072).

- Büyücü Dünyası`ndaki en büyük saf kan ailesi Lee Ailesi`dir. (1077).

- Tilan Lant Büyücü Dünyasında bugün bulunan birçok iksirin yaratıcısıdır. (1075).

- Hogwarts`ın yaratıcılarından biri olan Helga Hufflepuff`ın diğer yaratıcıların dağılmasıyla kendisi ormanlara geri döndü ve yeniden bitkileri araştırmaya başladı.

- Hogwarts`ın diğer yaratıcısı olan Rowena Ravenclaw bu dağılmadan sonra en iyi arkadaşı Helga Hufflepuff`la yolculuğa başladı.

- Godric Gryffindor`un bir savaşta öldüğü düşünülüyor.

- Salazar Slytherin bütün muggle ve muggle doğumluları büyücü dünyasından atmak için Necromancy`e adamış kendisni. Böylece vücudunu hep genç tutabileceğine inanmış.

- Rita Skeeter`ın doğum yılı 1951.

- Newton Scamander`ın karısı Porpentia Scamander Dorset`te üç Mıncıkla, Miller ve Mauler ile birlikte yaşıyor.

- Newton Scamander`ın doğum yılı 1897.

- Leopoldina Smethwyk, Quidditch maçında ilk hakemlik yapan cadıdır. (1829 – 1910)

- Hesper Starkey ilk defa iksir yapımında ayın şekillerini kullanan cadıdır. (1881 – 1973)

- Edgar Stroulger sinsioskobun yaratıcısıdır. (1703 – 1789)

- Felix Summerbee Eğlendiren Muskaların yaratıcısıdır. (1447 – 1508)

- Jocunda Sykes Atlantik okyanusunu süpürgesiyle geçen tek ünlü büyücüdür. (1915 – ?)

- Laverne Montmorency birçok aşk iksirini yaratan cadıdır. (1823 – 1893)

- Ragmar Dorkins Chudley Cannons takımını yöneten büyücü.

- Yen Dzou, 4 yüzyılın ilk Çinli Simyacısıdır.

- Perpetua Fancourt Lunascope`u yaratan ilk cadıdır. (1900 – 91)

Ölüm Yiyenler

“ [Derilerindeki Karanlık İşaret`in siyaha döndüğünü] fark ettiklerinde kaç tanesi geri dönme cesaretini gösterecek?Ve kaç tanesi arkada kalacak kadar aptal olaca?“
– Lord Voldemort (AK)

“Bir büyücü karanlık tarafa geçtiğinde, artık hiçbir şey ve hiç kimse ona bir şey ifade etmez…“
– Rubeus Hagrid

Ölüm Yiyenler

death.jpg

Ölüm Yiyenler Voldemort`un takipçisi olan büyücülerdir. Kollarındaki Karanlık İşaret ortaya çıktığında Voldemort`un yanına cisimlenen ve onun etrafında küçük bir halka oluşturan Ölüm Yiyen sayısı az gibi görünse de bu kişiler muhtemelen onun en kuvvetli destekçileridir. Bazılarının Hogwarts`ta okumakta olan çocukları vardır.

Voldemort Ölüm Yiyenleri 1946 ile 1956 yılları arasında oluşturmuştur. Aslında, ‘Walpurgis`in Şövalyeleri` adını taşıyorlardı.

* * * * *​

ÖLÜMLERİ – KAYBOLMALAR ve YARALANMALAR

Ölüm Yiyenlerin meydana getirdiği bazı ölümler:

# Edgar Bones ve ailesi.
# Benjy Fenwick: 1970lerde ZAY üyesiydi.
# Gideon ve Fabian Prewett: Onları öldürmek için 5 Ölüm Yiyen gerekti.
# Marlene McKinnon ve ailesi.
# Mr. Thomas: Dean Thomas`ın babası (JKR)
# Bertha Jorkins: Voldemort`un asasını kullanan Kılkuyruk tarafından öldürüldü.
# Cedric Diggory: Voldemort`un asasını kullanan Kılkuyruk tarafından öldürüldü.
# Broderick Bode: Ölüm Yiyenler tarafından yaralanmış ve ardından St. Mungo`da tedavi edilirken Mancair tarafından öldürülmüştür.
# Sirius Black: Kuzeni Bellatrix Lestrange tarafından öldürülmüştür.
# Emmaline Vance: İkinci Büyücüler Dünyası Savaşının ilk haftalarında Ölüm Yiyenler “berbat“ bir şekilde tarafınfan öldürülmüştür.
# Amelia Susan Bones: İkinci Büyücüler Dünyası Savaşının ilk haftalarında Ölüm Yiyenler “berbat“ bir şekilde tarafınfan öldürülmüştür.
Brockdale Köprüsü kazasında en az “bir düzine araba“ dolusu insanı ölmüştür.
# Igor Karkaroff: vücudu tepesinde bir Karanlık İşaret olan bir kulübede bulunmuştur. Şaşırtıcı şekilde Ölüm Yiyenlerden kaçtıktan sonra bir yıldan biraz fazla bir sure boyunca yaşamıştır.
# Gibbon: Lupin`e nişan alıp ıskalayan başka bir Ölüm Yiyen tarafınfan öldürülmüştür.
# Charity Burbage
# Dumbledore: Severus Snape tarafından öldürülmüştür.
# Alastor ‘Deli Göz` Moody
# Hedwig
# Rufus Scrimgeour
# Bathilda Bagshot
# Dobby
# Fred Weasley
# Remus Lupin
# Nymphadora Tonks
# Colin Creevey

Ölüm Yiyenler tarafından gerçekleştirildiği sanılan bazı ölümler:

• Regulus Black kardeşi Sirius Regulus`un Voldemort`un kendisi değil de başka bir Ölüm Yiyen tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Regulus Voldemort`a meydan okuduktan sonra yalnızca bir kaç gün hayatta kalmıştır. (sebebi bilinmemektedir.)
• Hannah Abbott`un annesi.

Ölüm Yiyenlerin meydana getirdiği bilinen bazı kalıcı yaralanmalar:

• Alice ve Frank Longbottom, 1980`nin sonbaharında Bellatrix Lestrange tarafından delirene kadar işkenceye maruz kalmışlardır.
• Remus Lupin, Fenrir Greyback adlı kurtadam tarafından ısırılmıştır. (tam bir kurtadam olmuştur).
• Bill Weasley, Fenrir Greyback adlı kurtadam tarafından ısırılmıştır. (şu anda bazı kurtadamlık eğilimlerinde bulunmaktadır.).

Ölüm Yiyenler tarafından meydana getirilen kalıcı olmayan bazı yaralanmalar:

• Katie Bell, Imperius Laneti`nin etkisi altında kaldı. Opallerden yapılmış Kara Lanetli kolyeye dokunduğunda yeniden lanetlendi.

Ölüm Yiyenlerden kanyaklanması muhtemel bazı ortadan kaybolmalar:

• Caradoc Dearborn (OP9). Dearborn 1970lerde Zümrüdü Anka Yoldaşlığı`nın üyesiydi.
• Mr. Ollivander: İkinci Büyücü Dünyası Savşlarının ilk haftalarında ortadan kayboldu. (1996`nın Ocak sonları Şubat başları gibi) Dükkanı boşalmıştı ve herhangi bir mücadele izi yoktu.
• Florian Fortescue: İkinci Büyücü Dünyası Savşlarının ilk haftalarında Ölüm Yiyenler tarafından “sürüklenmiş“ gibi görünmüştür. (1996`nın Ocak sonları Şubat başları gibi)
• Octavius Pepper: 1997`nin ilkbaharının başlarında ortadan kayboldu.

Film

Harry Potter Aynı zaman'da İlk romanı çok satıldığı yüzün'den Ünlü bir şİRKET Olan W.B Filim Şirketiyle Anlamşma Yapıp Filimide Çıkmıştır ;)

Filimler

- Felsefe Taşı
- Sırlar Odası
- Azkaban Tutsağı
- Ateş Kadehi
- Zümrüdüanka Yoldaşlığı
- Melez Prens
- Ölüm Yadigârları

OYUNCULAR

- Daniel Radcliffe
- Emma Watson
- Rupert Grint
- Tom Felton
- Bonnie Wright
- Matthew Lewis
- Sean Biggerstaff
- Katie Leung
- Robert Pattinson

Hogwarts

Hogwarts

Cadılık ve Büyücülük Okulu

hog1.jpg

Hogwarts Çalışanları

Albus Dumbledore: Müdür
Minerva McGonagall: Müdür Yardımcısı, Biçim Değiştirme Öğretmeni
Profesör Flitwick: Muska Öğretmeni
Severus Snape: İksir Öğretrmeni (Daha sonra KSKS Öğretmeni)
Profesör Quirrell: 1991`de KSKS Öğretmeni
Gilderoy Lockhart: 1992`de KSKS Öğretmeni
Profesör Remus J. Lupin: 1993`te KSKS Öğretmeni
Alastor “Deli Göz“ Moody(Jr. Crouch):1994`te KSKS Öğretmeni
Dolores Jane Umbridge: 1995`te KSKS Öğretmeni
Profesör Trelawney: Kehanet Öğretmeni
Profesör Sprout: Bitkibilim Öğretmeni
Profesör Kettleburn: Önceki Sihirli Yaratıkların Bakımı Öğretmeni
Profesör Vector: Aritmansi Öğretmeni
Profesör Sinistra: Astronomi Öğretmeni
Rubeus Hagrid: Okul Bekçisi ve Sihirli Yaratıkların Bakımı Öğretmeni
Profesör Binns: Sihir Tarihi Öğretmeni
Profesör Slughorn: İksir (6. Kitapta)
Atadam Firenze: Kehanet
Madam Hooch: Uçuş Öğretmeni
Madam Pomfrey: Hemşire
Madam Pince: Kütüphaneci
Argus Filch: Okul Hademesi

* * * * *

Hogwarts Dersleri

*Aritmansi*

Sadece birkaç öğrenci bu dersi alır. Neden derseniz, aritmansi çok sıkıcı ve karmaşık bir ders olarak okulda ün salmıştır. Genellikle zeki öğrenciler derse girip Profesör Vector`ün sıkıcı konuşmalarını dinlemeyi göze alırlar.

*Sihirli Yaratıkların Bakımı*

Biri tehlikeli mi dedi ? Dersin hocası Rubeus Hagrid öğrencilerin arasında ayrımcılık yapmayan biridir. Hogwarts bekçisi yaratıklara karşı büyük bir sevgi beslemektedir ve bu dersin profesörlüğünü almakta pek gecikmemiştir. Patlar Uçlu Kelekerler, Hipogrif ya da Testraller olsun, Hagrid yaratıkların özelliklerini sıkıcı sıkıcı anlatmak yerine genellikle uygulamalı olarak göstermeyi tercih eder. Bu da dersini eğlenceli ve bazen de tehlikeli yapar…

*Biçim Değiştirme*

Sihrin karışık dallarından biridir. Birçok öğrenci bu derste zorluk çeker. En basit olarak bir kibrit çöpüne toplu iğne biçimi verilir. Aynı zamanda bir animagus olan Profesör McGonagall dersin öğretmenidir ve şu anki müdür Albus Dumbledore`da bir süre bu dersin hocalığını yapmıştır.

*Karanlık Sanatlara Kaşı Savunma*

Dersin profesörü hep değişir. Bu yüzden dersin üstünde bir uğursuzluk olduğu düşünülür. Quirrell, Lockhart, Lupin ve Jr. Crouch`un başına gelenlerden sonra okul müdürü Albus Dumbledore derse yeni bir profesör bulmakta epey zorluk çekmiştir. Sihir Bakanlığı`ndan olan Dolores Umbridge ise ilk senesinin sonunda Yasak Orman`da at adam sürüsünün saldırısına uğrayarak dersin uğursuzluğu konusundaki bitmez tükenmek bilmeyen söylentileri körüklemiştir.

*Kehanet*

Uçuk kaçık biri olan Profesör Trelawney tarafından Kuzey Kulesi`nde ve Atadam Firenze tarafından ilk kattaki mistik olarak tasarlanmış bir sınıfta öğretilen derstir. Bu derste sihirli kürelere, çay, kahve ve el fallarına bakarak gelecek hakkında kehanetler yapılır. Çoğu kişi tarafından gereksiz ve saçma bir ders olarak bilinse de günümüzde gerçek kehanetler vardır.

*Bitkibilim*

Profesör Sprout`un seralarda yapılan dersidir. Asa kullanımı gerektirmese de derslerden kurtulup, sihirli bitkilerle uğraşmak bazı öğrencilerin hoşuna giden bir aktivitedir.

*Sihir Tarihi*

Bir hayalet olan Profesör Binns tarafından öğretilir. Büyücü dünyasının, ünlü büyücü ve cadıların geçmişi anlatılır. Çok az öğrenci bu sıkıcı dersten zevk alır.

*Muggle Bilimleri*

Bu ders tamamen Muggle`larla ilgilidir. Büyücülere Muggle`ların yaşam tarzları ve alışkanlıkları hakkında bilgi verilir.

*İksir*

Karışık olmasından ve yoğun çalışma gerektirmesinden dolayı çoğu kişi tarafından önemli bir ders olarak görülür. Profesör Snape de dersi pek kolay yapıyor sayılmaz. Öğrenciler Snape gelip onları eleştirene kadar masalarında oturur, kazanlarında malzemeleri karıştırıp, kaynatıp iksirler yapmaya çalışırlar .

*Astronomi*

Astronomi dersine Profesör Sinistra girer. Öğrenciler astronomi dersinde gezegenleri ve yıldızları gözlemlerler.

*Muska*

Muska karışık büyüleri, lanetleri, kapsayan bir derstir. Kısa boylu sevimli biri olan Profesör Filius Flitwick tarafından öğretilir. Öğrenciler objeleri uçurmak, çağırmak gibi şeyleri öğrenirler.

*Uçuş Dersleri*

Madam Hooch süper bir uçuş hocasıdır. Öğrencileri onu sıkıcı şeyler anlatmadığı için ve Quidditch yüzünden çok severler.

Hogwarts Grup Binaları

gryffindor.png

slytherin.png

rawenclaw.png

hufflepuff.png

User Barlar:

Kurucu Ve Başkan :

[RİZE]Onur151

Yardımcı Yönetici :

oguzsnlr15
FarCry
By_Cellat

Üyeler:

CrayzTurk
cskn192
tefocan676
FeaRLeSSPiRaTe
bekod123
ebuyuker
ÇılgınPlayer
VenedicK
HiperiX
DarkMafi
mirzahanx
cem_cemoli
MurtaghSha

кαчяα
Kral Üyeler :

ColdFire
cagataye95

Son düzenleme:
benide yaz baskan yap

beni yazarmısn severim karatayı

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri