Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle

Özak'tan açıklamalar..

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan backtoback
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 168

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Özak, basına kapalı olarak düzenlenen toplantının ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin ilk ve en büyük kış oyunları organizasyonunun Erzurum'da yapılacağını hatırlattı.

Erzurum'a, Cumhuriyet tarihinin organizasyon anlamında, en büyük fiziki yatırımının gerçekleştirirldiğini belirten Özak, şunları kaydetti:
''Bir Erzurumlu olarak bu yatırımlardan gurur duymalısınız. Biz de bir hemşeriniz olarak Erzurum'a hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bizim için ülkemizin her metre karesi kutsaldır, her insanı saygı değerdir. Bizim amacımız, Türkiye'nin her tarafını vatandaşımızın hizmetinde olacak tesislerle donatmaktır.''

-2011 UNIVERSIADE SADECE SPOR ORGANİZASYONU DEĞİL-
Bakan Özak, sporun dünyanın ortak tutkusu haline geldiğini ifade ederek, ''2011 Erzurum Universiade Organizasyonuna yalnızca spor olarak bakmamak lazım. Bu bir eğitimdir, sosyalleşmedir, istihdamdır, turizmdir ve prestijdir. Gelişmişlik, dünyada bilim ve teknolojiyle, ekonomiyle olmuyor. Bunun yanına mutlaka, sanatı, kültürü ve sporu koymanız lazım. Özellikle spor, gezegenimizin ortak bir tutkusudur. Bütün dünyada herkes sporla ilgilenir. İşte önceki gün Almanya-Türkiye maçında Sayın Merkel'i izlediniz. Yerinde duramıyor, tribünde bir o yana, bir bu yana gidiyor, eski futbolculara sarılıyor, takımına tezahürat yapıyor. Spor o kadar enteresan, spor hepimizin evine girmiş" diye konuştu.

-TESİSLER 15 KASIM'DA TAMAMLANACAK-
Erzurum'a 2011 Universiade oyunları kapsamında yapılan tesislerin, 15 Kasıma kadar tamamlanacağını bildiren Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tesisler bittikten sonra test yarışları yapılacak. Açılış kapanışla ilgili teklif aldık. Gerçekten şuanda bugün yaptığımız toplantıda yeni bir ivme kazandık. Her şey bundan sonra daha hızlı olacak. Erzurum'da, ileri ki dönemlerde buraya konaklama tesisleri getirilecek. Ayrıca Erzurum'un geçmişini belgeleyeceğiz, kitapçık hazırlayacağız."

Kentte olimpiyat ruhuna uygun sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağını da dile getiren Özak, organizasyon öncesinde Erzurum'a büyük bir hareket getirmek istediklerini vurguladı.

-BÜYÜKELÇİLER ERZURUM'DA TOPLANACAK-
Erzurum'da büyükelçileri toplamayı planladıklarını bildiren Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Dışişleri Bakanımızla konuşarak büyükelçilerin katılacağı bir toplantı yapmak istiyoruz. Bütün dünyadaki Türk büyükelçileri ve ülkemizdeki büyükelçileri davet etmeye çalışacağız. Başbakanımızla konuşarak, buranın açılışını, organizasyonun resmi açılışından evvel yapmayı düşünüyoruz. Aralık ve ocak ayında bu kadar büyük tesislerin açılışını aynı günde görkemli bir törenle yapmayı düşünüyoruz. Bütün bu düşüncelerimiz içerisinde yapılması gereken malzeme alımı, organizasyonla ilgili her şeyi bu toplantıda masaya yatırdık."
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst