berkmenoo 1
berkmenoo
mavzermete 1
mavzermete
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

KDV Yüzde 18den Yüzde 8e İndi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Meggeyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 219

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

KDV Yüzde 18`den Yüzde 8`e İndi

buyuk_tayyip.jpg
İndirimin Maliye`ye 1 milyar YTL`lik kayıp ve kazanç sağlayacağı hesaplanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tekstil sektöründe 10 puanlık KDV indirimi yapma kararı aldıklarını açıkladı. Erdoğan, her türlü iplik, mensucat, giyim, ev tekstil eşyası, çanta, bavul ve benzeri eşya ile ayakkabıda KDV`nin yüzde 18`den yüzde 8`e düşürüldüğünü söyledi. Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu bu indirimin yaklaşık 1 milyar YTL`lik gelir kaybı anlamına geldiğini ancak 1 milyar YTL`lik de yükten kurtulacaklarını böylece operasyondan `başabaş` çıkacaklarını söyledi.

AKP`nin Meclis grubunda konuşan Başbakan Erdoğan, tekstil sektörüne yönelik KDV indiriminin üretim, istihdam, ihracat için önemli olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu: “İnanıyorum ki büyük istihdam kapasitelerine sahip sektörde bunun olumlu yansımaları olacaktır. Gelişmiş ülkelerde tüketim harcamalarının ilk sırasını gıda ve giyim almaktadır. Dolayısıyla aldığımız karar, sadece tekstil sektörünü ve çalışanlarını değil, bütün halkımızı ilgilendiren bir karardır.“

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri