Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
onur akbaş 1
onur akbaş
noisiv 1
noisiv
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
D 1
delimuratt
ShadowFon 1
ShadowFon
shrpnl 1
shrpnl
DEVLOPER 1
DEVLOPER
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Karan2offical 1
Karan2offical
Hikaye Ekle

Divan Toplantısı Yapıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karakas1997
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 258

karakas1997

Level 8
TM Üye
Konular
1,129
Reaksiyon Skoru
65
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 2 Ay 6 Gün
Başarım Puanı
160
MmoLira
-1
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Divan Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Spor Kulübü'nün Kasım ayı olağan Divan toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapıldı. Divan Başkanı İrfan Aktar yönetiminde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat 40 dakika süren toplantıya Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, Yönetim Kurulu üyeleri Taner Aşkın, Cemal Özgörkey, Hakan Üstünberk, Murat Yalçındağ, İbrahim Çağlar, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya katıldı.

Divan Toplantının açılışında bir konuşma yapan Divan Başkanı İrfan Aktar, geçen toplantıda alınan karar sonucunda Stratejik Planlama Komisyonu'nun oluşturulmasına başlandığını bildirerek, komisyona Levent Bıçakçı, Mete İkiz, Ömer Tanrıöver ve Doruk Acer'in davet edileceğini açıkladı. Aktar, kurulan Komisyona Galatasaray Spor Kulübü profesyonellerinin de davet edileceğini belirtti.

Divan Başkanı İrfan Aktar, Fırat Irmak isimli bir kulüp üyesinin bir internet mail grubunda yazdığı "Divaneler Kurulu" başlıklı yazısını üyelere okuyarak, yazıda Galatasaray Spor Kulübü'nün en yüksek danışma organı hakkında eleştiri sınırlarının dışında küçültücü ve aşağılayıcı ifadelerin pervasızca kullanıldığını belirtti ve konuyu tartışmaya açacağını bildirdi. Söz alan divan üyelerinden Mükerrem Taşçıoğlu ve Özdemir Kalpakçıoğlu'nun konuşmalarından sonra oylamaya geçildi. Yazıyı kaleme alan üyenin Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi için tavsiye kararı oybirliği ile alındı.

Oylamanın ardından 2009 – 2010 sezonunda çok başarılı neticeler alan Kürek takımımız ve yöneticilerine Kulüp Divanı tarafından başarı beratlarının verilmesi törenine geçildi. Şube Menajeri Osman Güneri ve Başantrenör Recep Akıcı başta olmak üzere kürek takımı antrenörleri ve sporcularına beratları Divan Başkanı İrfan Aktar, kürek şubesinin eski yöneticileri ve sporcularından Ahmet Şenkal ve Mükerrem Taşçıoğlu tarafından verildi.

Daha sonra Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı kürsüye geldi. Galatasaray Sportif A.Ş. ve Futbol A.Ş. şirketlerinin birleşme işlemleri hakkında bilgi veren Mehmet Helvacı 6 senedir birleşme işlemiyle uğraştıklarını ve bunu yaparken Galatasaray'ın yüksek menfaatleri nedeniyle sessiz kaldıklarını ifade ederek, ''Artık Sportif A.Ş. ve Futbol A.Ş. birleşti. Konuşma özgürlüğümüz artık bugün itibariyle var. Bu, aynı zamanda benim size olan bir borcum. Çünkü yıllarca sorular sordunuz, cevap alamadınız, sessiz kalmak zorunda kaldım. Birleşme çalışmaları benim kulüb yönetim kuruluna üye olmamla başlıyor. Ondan evvelinde de bugün aramızda olan hocalarımın bana öğrettikleriyle başlıyor. O zaman şartlar bunu gerektirmiş olabilir ama bu anlaşma ve buna bağlı olarak yapılan halka açılma Galatasaray'ın elini kolunu bağlamış ve sürdürülemez bir durum yaratmış. Bu tesbiti yaptıktan sonra, o zaman rahmetli Başkan Özhan Canaydın'a bu anlaşmanın doğru bir anlaşma olmadığını, bundan kurtulmamız gerektiğini, bilimsel olarak bunun hallinin mümkün olduğunu ama zamana ve güvene gerek olduğunu anlattım. Sayın Canaydın anlattıklarımı dinledi, benimsedi ve bu işi benim elime teslim etti. Bu, bir zorunluluktu tek başına yapılması gerekiyordu, çünkü süreç açısından paylaşılamazdı, paylaşılması halinde başarısızlık ihtimali vardı, o yüzden ben bunu tek başıma yaptım. Çok önemli iki teşekkür borcum var. Birincisi bu görevi bana veren rahmetli eski başkanımız Özhan Canaydın. İkinci büyük teşekkür, şu anki başkanımız Adnan Polat'a. O da bu görevi sürdürmem konusuda hiçbir tereddüt göstermedi ve bana mani olmadı. Bir başka teşekkür ise, bu süreçte herkesin görevden kaçtığı bir dönemde, Sportif A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini hiçbir tereddüt göstermeden yüklenen Selçuk İren'edir. Hepimizin O'na teşekkür borcumuz var. Yine hakkını yememek için bir teşekkür daha söylemem lazım. O da bu işlemlerin yürütülmesi sırasında, görevde olmamasına rağmen, bütün dökümantasyon işlerinde bana yardımcı olan Ebru Köksal'dır."

Galatasaray'ın bu birleşmeler sonucunda, kasasından tam 1 milyar dolar çıkmayacak duruma geldiğini anlatan Helvacı, kulübün hisse senetlerini geri çağırdıkları zamanda fiyatının 160 lira olduğunu, herkesin bu fiyatın aşağı çakılacağını düşündüğünde kendisinin tam aksini düşündüğünü, nitekim bugün 350 liraya çıktığını kaydederek "biz bunların hepsini bilerek yaptık ama o gün bunları söyleyemezdik" dedi.
Mehmet Helvacı "Galatasaray'ın eski baş üstünde duran formülü yerine, ayakları yere basan, sağlam, geliri giderine birbirine denk, aynı zamanda halka açık ve ortaklarının menfaatlerini koruyan bir şirket haline geldi." dedi.

İkinci Başkan Mehmet Helvacı, yapılan bu işin içinde hiçbir hile, düzen, hukuksuzluk ya da yanlış bir işlem olmadığını belirterek, ''Bu tamamen doğru yollardan yapılmış bir iştir. Galatasaraylılar bununla gurur duymalıdır. Bu ortak bir eserdir, bu Galatasaray'ın eseridir. Benim bugüne kadar yaptığım herşeyin bende bir cevabı var. ama bunların bir çoğu, tıpkı birleşme işleminde olduğu gibi, yüksek sesle söylenemeyecek, bu kürsüden dile getirilemeyecek cevaplar. Emrinize amadeyim, hanginizin aklınızda bir soru varsa hazırım, soruların cevaplarını verebilirim ama maalesef Galatasaray'ın yüksek menfaatleri bütün eleştirilere göğüs germek pahasına bu kürsüden size bunları anlatmama mani. Bunu hiçbir zaman yapmayacağım. Galatasaray menfaatlerini bir kenara koyup, size hiç yalan söylemeyeceğim ama bazen doğruları söylemekten kaçınacağım'' sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Daha sonra divan üyelerinden Duygun Yarsuvat ve Hayrettin Kozak söz alarak görüşlerini aktardılar. 2. Başkan Mehmet Helvacı tekrar kürsüye gelerek eleştirilere yanıt verirken şunları söyledi: "Her soruya cevap verebilirim ancak bu basın önünde yapılmamalı. Bugüne kadar sustum, bunun sonucunda oluşan tablo, anlıyorum ki bilgi sahibi olmadığım, yahutta birilerinin menfaatini koruduğum şeklinde anlaşılmış. Doğru ve yanlış şeyler karıştırılıyor ama doğru olarak anlaşılıyor. Bu yanlış. Hayri (Kozak) Ağabeyin bu kürsüye çıkıp "Ben bilim adamı değilim, bilim konuşsun" demesi müstehzidir, alaycıdır. hiçkimsenin Galatasaray Spor Kulübü'nün 2. Başkanına böyle hareket etmeye hakkı yoktur. Galatasaraylı Mehmet Helvacı Galatasaraylı Hayrettin Kozak'ın küçüğüdür, herşeyi söyler, ağzımı açmam ama Galatasaray'ın 2. Başkanına söyleyemez. Hoşuna gitmeyen herşeyi bilim dışı buluyor, beğenmiyor. Galatasaray menfaati dışında hiçbir menfaati savunmadım, bunları hak etmiyorum. Buna kimsenin hakkı yok. Kulübüm için yıllardır çalışıyorum, bu taş üstüne taş koymaktır. Tarih hepimizi takdir edecek. Galatasaray Camiasında söylemler dışında kim ne yapmış, herkes biliyor. Olmayan şeyleri varmış gibi göstermeyelim. "Ben bilmem ama.. " diye başlıyorsun. O zaman konuşmayın, Galatasaraylı bilgiyle konuşur. Eleştirileri lütfen eleştiri olarak yapın, kişileri hedef almayın."

Mehmet Helvacı, konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayabilmek için basın mensuplarının dışarı çıkarılmasını Divan'dan talep etmesi üzerine, Divan Başkanı İrfan Aktar, "vaktin geç olması nedeniyle bu yanıtların medyaya kapalı yapılacak bir sonraki toplantıda verilebileceğini" belirterek divan toplantısını bitirdi.
sona erdi.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri