Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Windows İpuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umit99
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 479

umit99

Level 8
TM Üye
Konular
525
Online süresi
2m 58s
Reaksiyon Skoru
254
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 10 Ay 21 Gün
Başarım Puanı
207
MmoLira
14
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhabalar bu bilgileri ben yazmadım ama forum forum dolaşıp derledim hadi bakın nasıl bilgiler;

1-C: Sürücüsünün Simgesini Değiştirmek
"Bilgisayarım" penceresini açıp da gördüğünüz C sürücünüzün standart simgesinden artık bıktıysanız simgesini değiştirmenin çok kolay bir yolu var. Hatta bilgisayarınızı yeniden başlatmaya bile gerek kalmıyor. Bunun için ilk önce c C: sürücüsünün içinde bir AUTORUN.INF dosyası yaratıyoruz. Bu dosyayı NOTEPAD ile yaratabilirsiniz. Daha sonra Windows'un PAINT uygulamasında (ki başka bir resim işleme programı da olabilir) 32*32 bir dosya yaratıp bir şeyler yazıyoruz. Dosyayı farklı kaydet diyerek "c" sürücüsünün içine "c.ico" adıyla kaydederek bir icon yapmış oluyoruz.
Şimdi, daha önceden yaratmış olduğumuz AUTORUN.INF dosyasını açıp şunları yazıyoruz;
[autorun]
icon=c.ico
Dosyayı kaydederek kapatıyoruz. (burada ki c.ico yerine yeni bir dosya yaratıp onun da ismini verebiliriz). Bilgisayarım penceresinin içindeyken mouse'un sağ tuşuyla "yenile" diyoruz (veya F5 tuşuna basıyoruz) ve oldu!
Not: İsterseniz AUTORUN.INF dosyasını gizli yaparak görünmez duruma da getirebilirsiniz
2-Laptop kullanırken ekran kartınız ısınıyorsa
Öncelikle bu konuyu kendim keşfettiğim için sizlerle paylaşmak istedim.Eğer laptop'unuzu bacağınızın üstüne veya yatağınızın üstünde kullandığınızda ekran kartı veya iç parçalarda ısı yükselebilir bunun sebebi laptopların fanlarının genelde alt tarafta olmasıdır. Bu sebeble laptop üreticileri laptopların alt kısmına minik toplar oluşturmuşlardır. Böylece laptop düz bir zeminde (masa gibi) yaklaşık 0.5 mm ayakta kalarak fana üfleme mesafesi vermiş olur. Benim size tavsiyem laptop'unuzu zorda kalmadıkça masanızı üstünde kullanın. Ben bunu şöyle keşfettim yatağın üstünde kullanırken masaüstü GadGet'i (nVidia Ekrantımın) 47 C leri gördü laptop'u masanın üstüne koyunca sıcaklık 36-37 C lere düştü.Ama tabi oyun oynarken bu sıcaklık 60 C'yi görüyor o ayrı mesele
3-Bilgisayarı 3 saniyede kapatmak
ctrl alt delete yapıp görev yöneticisine gelelim ordan bilgisayarı kapat seçeniğine gelin alltta çıkan seçeneklerden kapata yada herhangi birine ctrl ye basılı tutarak tıklatın pc ye herhangi bir zarar vermez microsotujn kolaylık olsun diye yaptığı kısayoldur
4-İstediğiniz Siteyi Engelleyin!
Herhangi bir siteye girilmesini istemediğiniz zaman bunu Internet Explorer'dan Yasak Siteler bölümünden yapabilirsiniz.
Ancak bu bölüme giren bilgisayar kullanıcısı bu yasak siteleri görebilir ve bunları kaldırabilir.

Ancak aşağıdaki şekildeki direktifi yaparsanız kimsenini haberi olmadan istediğiniz siteye girişi engellersiniz.

Öncelikle C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ dizinine girin. Orada host adında bir dosya olacak. Onu Not Defteri ile açın. Açılan sayfadaki en son satıra 127.0.0.1 yazın bir boşluk bırakın yanında eklemek istediğiniz sitenin adresini yazın. Daha sonra not defterini kaydedip çıkın.
Yeni bir pencere açın ve az önce kaydettiğiniz siteye girmeye çalışın

Kolay Gelsin.

5-Altarnetif PDF Okuyucu:Foxit Reader
Web üzerindeki en yaygın doküman tiplerinden birisi olan PDF (Portable Document File) dosyalarını neredeye hepimiz Adobe yazılım firmasının Acrobat Reader pogramı ile açarız. Adobe Acrobat Reader programı ücretsiz olarak dağıtılıyor fakat beni rahatsız eden başka bir yönü var : Sistemde oldukça fazla yer tutması.

Son sürümü (7)`nün kurulum dosyası tam olarak 19.8 MB yer kaplıyor. Bunu sisteminize kurduğunuzda ise yaklaşık 65 mblık disk alanı kaplıyor. Benim kendi düşünceme göre sadece PDF okumak için 65 mb oldukça fazla. İşte tam bu noktada sizlere önermek istediğim alternatif bir PDF okuyucu var. Programın adı Foxit Reader. Oldukça güzel, hızlı, pratik ve kullanımı daha kolay ve sistemi yormayan bir program.

adresinden Foxit Reader programını indirebilirsiniz. Tamamen ücretsizdir. Kurulum dosyası sadece 1130 kb yani kabaca 1 mb diyebiliriz. (Acobat Reader`ın kurulum dosyasının yaklaşık 20 mb olduğunu hatırlayın). Aslında kurulum dosyası dedim ama böyle tabir etmek yanlış. Çünkü Foxit Reader bir kurulum dosyasına sahip değil. Yapmanız gereken tek şey zipli dosyayı bir klasöre açmak o kadar. Kurmadan çalıştırılabilir programlar sisteminize hiç bir yük getirmez. Ne sabit diskinize sizin haberiniz olmayan dosyalar yüklerler ne de windows kayıt defterine kayıt eklerler.

Biraz da Foxit Reader programının bir-kaç özelliğinden söz etmek istiyorum.
1-) Çok hızlı açılır ve çalışır.
2-) PDF dosyalarınızı yazdırırken geniş özelleştirmeler yapmanızı sağlar.
3-) Belgeler içerisinde metin araması yapmanızı sağlar.
4-) Belgeler arasında kolayca dolaşmanızı sağlar. “Go to Page“ ile herhangi bir sayfaya doğrudan geçiş yapabilirsiniz.
5-) PDF dosyalarındaki metinleri ve resimleri “Select Text“ ve “Snapshot“ ile kopyalamanıza imkan tanır.
6-) “Typewriter“ ile belgeler üzerine not yazabilirsiniz. Yazdığınız notların büyüklüğünü, ön ve arkaplan rengini, yazı tipini ayarlayabilirsiniz.
7-) Sayfalara “Bookmark“ ile yer imleri ekleyebilirsiniz. Böylece daha sonradan yer imi eklediğiniz noktaya kolayca tekrardan ulaşabilirsiniz.
8-) Sayfayı tam ekran izleyebilir, sayfayı yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca sayfa yerleşimini (page layout) de ayarlayabillirsiniz.
9-) “Set to Default PDF Reader“ ile Foxit Reader programını tek tıkla varsayılan PDF okuyucunuz yapabilirsiniz. Böylece herhangi bir PDF dosyasına çift tıkladığınızda Foxit Reader o dosyası sizin yerinize açacaktır.
10-) Program windows 95 / NT4 / 98 / Me / 2000 / XP / 2003 sürümleriyle sorunsuz çalışabilmektedir. (Adobe Acrobat Reader artık sadece windows 2000 ve üzeri sürümlerde çalışıyor.)

Foxit Reader hakkında bir-iki ipucu ve tavsiye :
1-) Eğer windows 98 / Me / 2000 kullanıcısı iseniz GDIPLUS.DLL adındaki windows bileşenini indirmeniz tavsiye edelir. Bu bileşeni adresinden indirin ve sistem klasörünüz içerisine kopyalayın. Bu bileşen daha iyi reim kalitesi sunar ve şeffaflık desteği verir.
2-) Elinizde tümüyle çince veya japonca karakterlerle yazılmış veya bu dillerin bazı karakterlerinden yararlanılarak oluşturulmuş pdf dosyaları olabilir. Bu dillerin karakterlerini sorunsuzca görüntülemek için FPDFCJK.BIN adındaki bir bileşeni indirmeniz ve Foxit Reader klasörü içerisine kopyalamanız gerekiyor. Bu bileşene ihtiyacınız olursa adresinden direkt indirebilirsiniz.
3-) Programla ilgili destek almak için veya programda bulduğunuz bir hatayı (bug) rapor etmek için adresine girebilirsiniz.

Biraz uzun oldu ama bu yazıda size Foxit Reader programını tanıtmaya çalıştım. 3 seneden beri sürekli bilgisayarımda kurulu olarak tuttuğun Adobe Acrobat Reader programını kullanmayı ise Foxit Reader sayesinde artık bıraktım. Bir de bu programı flash belleğime de attım ve hep orda tutmaya başladım. Başka bilgisayarda pdf dosyalarını zahmetsizce açmak için. Tavsiyem mutlaka indirin.

6-1.000.000 Kez Daha Hızlı Bir "Firefox"
1-Firefox u açıp arama satırına about:Config yazıp enter a basın. 2-Bu size Firefox ayarlarıyla ilgili bir sayfa açacak.
3-Bu sayfada -Network.Http.Pipelining i bulun.
4-Karşısında değer olarak False yazıyorsa çift tıklayarak bunu true ya getirin.
5-Sonra Network.Http.Pipelining.Maxrequests i bulup karşısına değer olarak 1 ila 1 000 000 arasında bir değer girin.(Varsayılan değer 2)
6-Ardından Network.Http.Proxy.Pipelining i bulun.Karşısında değer olarak False yazıyorsa çift tıklayarak bunu true ya getirin.

Bunu 150 gibi bir rakama getirmeniz ideal olacaktır.Çünkü anladığım kadarıyla bunu çok yüksek bir rakama getirmenizin bağlanmak istediğiniz site üzerinde olumsuz etkileri olacaktır…

Bilgi Hakkında Düşüncelerinizi Belirtmenizi İsterim...
(Düşünceleriniz Benim İçin -Kendimi Daha da Geliştirebilmek İçin- Çok Gereklidir)

Sabit olması gerektiğini düşünüyorum. :)... İyi forumlar... :) Kolay gelsin.

Teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri