farkmt2official 1
farkmt2official
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Bvural41 1
Bvural41
berzahx 1
berzahx
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Uzayda buluşma Gerçekleşti!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Orcsystem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 190

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

NASA'nın Şubat ayında uzaya fırlattığı Solar Dynamics Observatory (SDO) uzay aracı,uzayda muhteşem bir buluşma anını görüntülemeyi başardı.
uzaybulusma1.jpg
Ay`ın,uzay aracıyla Güneş`in arasından geçtiği esnada çekilen görüntülerde,kısmi bir Güneş tutulması yaşandı.Bu esnada,uzay aracı Güneş`i dalga boyu çok yüksek mor ötesi ışınların altında çekiyordu.

Foroğrafta, sıcaklığı 20 milyon dereceye varabilen “güneş patlamaları“ uzayın karanlığına doğru püskürürken görülebiliyor.Fotoğrafın sol tarafında görülen güneş patlamasının genişliği yaklaşık 1 milyar 186 milyon 800 bin kilometre.

Uzay aracının geliştirildiği Lockheed Martin Güneş ve Astrofizik Laboratuarı`ndan Karel Schrijver,çekilen resimde Ay`ın sahip olduğu keskin kenarın,SDO`nun yörünge konumu ve ışık yayılımının anlaşılması gibi teknik konularda kendilerine yardımcı olacağını belirtti.
uzaybulusma2.jpg
KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEBİLİYOR
SDO,Güneş`in etkinliğinin arttığı son yıllarda yaşanan güneş patlamalarını yakından incelemek için uzaya gönderildi.Uzay aracı,farklı dalga boylarında yüksek çözünürlüklü görüntü elde edebilme özelliğine sahip.

Üretimi 850 milyon dolara mal olan SDO,şu an Dünya`nın 35 bin 500 kilometre dışında bulunuyor.6.5 metre genişliğinde güneş panellerine sahip olan araç,bu panelleri sayesinde 1450 Watt güç üretebiliyor.

Uzaydaki radyasyona dayanabilmek için dış yüzeyi özel maddelerle kaplı olan araç,her dakika Güneş`in yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekiyor.Ayrıca,Güneş`in yaydığı basınç dalgalarını ölçüyor.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst