Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Hikmet Özdemir

• Konuyu başlatan SuffeR
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 2
  • Görüntüleme 187

SuffeR

Level 18
Fahri Üye
TM Üye
Konular
1,169
Online süresi
28303s
Reaksiyon Skoru
719
Altın Konu
0
Başarım Puanı
301
TM Yaşı
15 Yıl 5 Ay 26 Gün
MmoLira
-265
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Siyasal Bilimler Profesörü. Kahramanmaraş`ın Divanlı Mahallesi`nde 1950 yılında doğdu. Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü`nden yönetim bilimleri dalında lisans, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nden siyaset bilimi dalında yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu`nda uzman, Başbakanlık`ta danışman ve Cumhurbaşkanlığı`nda başdanışman olarak çalıştı. Daha sonra üniversite öğretim üyeliğine atandı. Kırıkkale Üniversitesi Tarih ve Kamu Yönetimi Bölümleri`nde Öğretim Üyeliği ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü; Başkent Üniversitesi`nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyeliği; Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye dışında British Chevening bursuyla Londra Üniversitesi`nde Asya ve Afrika İncelemeleri Okulu Siyaset Bölümü`nde; Fulbright bursuyla Washington DC`de Georgetown Üniversitesi Tarih Bölümü`nde; İngiltere ve ABD Arşivlerinde ve İsviçre`de Birleşmiş Milletler Arşivi`nde incelemeler yaptı.
Prof. Dr. Hikmet Özdemir`in Türkiye`nin siyasî tarihi ve anayasal kurumları üzerine yayınlanmış 22 kitabı vardır; evli ve iki çocukludur.
2002 Haziran ayından beri, Ankara`da, Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Başkanı olarak “Birinci Dünya Savaşı ve Türkiye“ alanında incelemelerini sürdürmektedir.

teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri