Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Hikaye Ekle

SURALP için bir milyon dolar harcanacak

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ClumsyTeam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 209

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

SURALP için bir milyon dolar harcanacak

Türkiye`nin ilk yürüyen insansı robotu SURALP tanıtıldı.

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemalettin Erbatur liderliğindeki bir ekip tarafından geliştirilen Türkiye`nin ilk yürüyen insansı robotu ‘SURALP` tanıtıldı.
Türkiye`nin ilk yürüyen insansı robotu SURALP tanıtıldı.

114 kilo ağırlığında ve 165 santimetre boyundaki SURALP adını Sabancı Üniversitesi Robot Araştırmaları Laboratuar Platformu`ndan alıyor. 8 yıllık bir çalışmayla 1 milyon dolar harcanarak üretilen SURALP, konuşamıyor ama eğimli zeminde yürüyor ve dans edebiliyor. Doç. Dr. Kemalettin Erbatur, projenin 2002`de başladığını belirterek, insan boyut ve yapısındaki robotun Türkiye`de tasarım ve imalinin hedeflendiğini söyledi. Erbatur, 2006`da TÜBİTAK tarafından da desteklenen projelerinin dünyada da kabul gördüğünü ifade etti.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst