C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Almira2 1
Almira2
romegames 1
romegames
D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Yasar Büyükanıt

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan CaanibaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 293

CaanibaL

morsmordre
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Katılım
31 May 2010
Konular
3,707
Mesajlar
11,172
Çözüm
5
Online süresi
1mo 10d
Reaksiyon Skoru
1,829
Altın Konu
46
Başarım Puanı
442
MmoLira
-1,816
DevLira
3
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 25 nci Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT 1940 yılında İstanbul`da doğmuş 1961 yılında Kara Harp Okulundan 1963 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur.

1970 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral BÜYÜKANIT 1972 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmuş ardından kurmay subay olarak; 6 ncı Piyade Tümeninde Harekât Şube Müdürlüğü Kara Harp Akademisinde öğretim üyeliği Belçika/Mons`da Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Yüksek Karargahında (SHAPE) İstihbarat Dairesi Temel İstihbarat Şubesi Kuvvet ve Sistem Kısım Amirliği Genelkurmay Personel Dairesi General-Amiral Şubesinde Kısım Amirliği ve Şube Müdürlüğü Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevlerini yürütmüştür.

1988 yılında tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rütbesi ile 2 nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İtalya/Napoli`de NATO Güney Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığında (AFSOUTH) İstihbarat Daire Başkanlığı görevlerini yürütmüş 1992 yılında tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği ve Kara Harp Okulu Komutanlığı görevlerinde bulunmuş 1996 yılında korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesi ile 7 nci Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay Harekât Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2000 yılında orgeneralliğe terfi etmiştir. Orgeneral rütbesi ile Genelkurmay II nci Başkanlığı 1 nci Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunmuş 30 Ağustos 2006 tarihinden geçerli olarak Genelkurmay Başkanlığı görevine atanmıştır.

Orgeneral BÜYÜKANIT; TSK Şeref Madalyası TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası TSK Üstün Hizmet Madalyası İtalya Şeref Nişanı ABD Liyakat Madalyası Pakistan İmtiyaz Nişanı sahibidir.
 
tesekkurler...
 
Önemli Degil.
 
Teşekkürler
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst