Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Çalışma metodları

disskopat

Level 4
TM Üye
Konular
68
Online süresi
565s
Reaksiyon Skoru
31
Altın Konu
0
Başarım Puanı
121
TM Yaşı
16 Yıl 2 Ay 23 Gün
MmoLira
30
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Öncelikle merhaba ben Ayhan bir çok kişi gibi bende liseden mezun olmuş bir bireyim çalışma metodları çok basit ve pratikdir. Ancak öğrenciler bunları gözlerinde çok büyüterek sanki hiç güzel bir puan alamayacağım psikolojisiyle ders çalışmalarını eksiltir aksatırlar. Fakat bu düşünceler yanlıştır düz liseye gitmiş veya fen lisesini gitmiş arasında bir tek fark bile yoktur düz liseye giden daha gayretlidir aslında ancak çoğu öğrenci şunu bahane eder ''Öğretmenimiz iyi değil o yüzden dersler kötü oluyor.'' Fakat unutmamaları gereken birşey var öğretmen dersi size yöneltir kitaba uyar evet bende zorlandım bende çok sıkıntı çektim lisede bende kaçtım belki ama bunlar olağan şeylerdir önemli olan öğrenci psikolojosini bozmamalıdır. Bazı öğretmenler abartır günlük 120 şundan bundan soru çözün falan bunlar çok saçma şeyler ona 120 soru yetiyodur başkasına 50 soru ama saçma diyede 50 soru altı yapmayalım lütfen :) ve kendinizide yanıltmayın bana 50 soru yetiyo diyip isteksizce 50 soru çözmeyin heveslenin düşünün çalışırsanız öğretmenleriniz sizinle ilgilenir çalışırsanız arkadaşlarınız size daha çok değer verir. Bazılarının arkadaşları ''Bırak olm dersi ne yapacan'' gibi bir takım şeyler diyo olabilirler ama öğrenci tabiriyle yıl sonunda bu onlara büyük bi kapak olarak geri gelir unutmayın ilköğretimde kimse sizi bırakmaz ama ilköğretimde temeli atarsınız lisede hazırlarsınız bunu benim okuduğum okulda hocalarım pek iyi değildi açıkcası ama bunun bittiği yerde kitaba başvurun kitapdan anlamadığınız yerde en yakınınızda abiniz , babanız , anneniz, ablanız , vb. gibi yakınlarınızdan yardım isteyin bu konu altına giren çoğu kişi günlük plan bekliyo olur ancak mesele günlük ne kadar ders çalışma planı yaptığınız değil okuldan eve geldiğinizde tek yapmanız gereken şey defteri veya kitabı açmak işlediğiniz yeri çaşılmakdır. Bunu 1-2 hafta isteksizce yaparsınız sonrasında bunu istemeye başlarsınız tabi ders tekrarı yapıp test çözmemek olmaz günde her bir dersden en az 3 soru çözün 1 yıl 365 gün yani 1 yılda 1095 soru hiç fena değil üstelik tüm derslerden bu kadar soru tabi daha iyisini yapabilirsiniz o size kalmış birşey ama ilerde olmak istediğiniz şeyi aklınızdan çıkarmayın ben Isparta Süleyman Demirel Ziraat FAkültesini kazanmıştım fakat olmak istediğim şey Bilgisayar mühendisliği o yüzden vazgeçtim bende sizin gibi okuyorum dershaneye gidiyorum sizin gibi benimde hayatım zor bunları size söyleyip uygulamamazlık yapmıyorum ben hem söylüyorum hemde uyguluyorum sizde bunları uygulayın emin olun sınavlarınızda çok büyük faydasını göreceksiniz. Bir de söylemek istediğim birşey var arkadaşlarınız büyük istek yapıyo olabilir nefsiniz büyük bir arzu ile pc oynamak gezmek vs. gibi şeyleri yapmak istiyo olabilir arkadaşlarınızı uyarın bu konuda geleceğinin liseden ayrılıp gideceği üniversiteye bağlı olduğunu anlatın nefsinizi nasıl yeneceğinizi biliyorsunuzdur :) . Unutmayın nefsiniz eğlenceyi , tembelliği öğretir ama aklınız bilmi ister. Dünya'da en zeki insanlar Türk lerdir aslında ama işte bu yabancıların yaptığı icatlar Türklerde büyük bir heves istek uyandurduğı için siz bunu göremiyorsunuz dediklerime uyun lütfen nefsinizi kontrol edip gerçekleri anlamaya çalışın inanın böylesi daha iyidir. :)

Saygılarımla Ayhan...​

Ayrıca söylemek istediğim birşey daha var dersinizi çalışın testlerinizi çözün abartılı olmamak şartıyla bilgisayar oynayın aileniz de bundan memnun kalır sizde memnun olursunuz unutmayın nasıl eğleniyorsanız öyle ders çalışın... :)

ders çalışmanın hiçbi yanını sevmiyorum ben napcam bilmiyom liseliyiz bide fen lisesi millet çalışıyo ben bi kitaba bakınca bunalıyom hayatım boyunca sadece ders dinledim hiç ders çlışmadım yetiyodu artık olmuyo :D

Teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri