BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
mavzermete 1
mavzermete
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Alfa ruhu geri dönüyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TarxesTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 469

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

]
553217_detay.jpg

FATİH ALTAYLI
Alfa Romeo, özellikle 80`li yıllarda bırakın kullanmayı, içine oturduğunuzda bile size heyecan veren otomobiller üretirdi. Sonraları Fiat`ın yaşadığımali krizde taşlar yerinden oynadı. Ancak şimdi görüyorumki, yeni nesil Alfa`lar hastası olduğumuz o ruhun dönüşünü müjdeliyor.

Mesela tasarım... Otomobile özellikle önden bakıldığında tüm Alfa tasarım geçmişini görebiliyorsunuz ama bir yandan 21`inci yüzyıl tasarım etkilerini de taşıyor. Hele tampon altındaki spoylerin tasarımı ve sis farlarıyla hava girişlerinin birbirine geçişleri mükemmel tasarım çizgileri taşıyor bence. Ama arka bölümde küçük bir hayal kırıklığı yaşadım.

Keşke oMiTo`nun mükemmel yuvarlak arka farlarını kullansalarmış. Kendi adıma arka far grubunun tasarımını pek sevmedim. Ancak aracın tasarımanlamında asıl etkileyici bölümü yolcu kabini. Giulietta`nın içinde sınıfını aşan bir elegans duygu hâkim. Çok şık ve çok konforlu koltuklar ve alüminyum vites topuzu otomobilin sportif ruhunun altını çiziyor. Kırmızı göstergelerin hâkim olduğu orta konsolun tasarımı çok başarılı. Orta konsola yerleştirilmiş olan sis farları gibi otomobilin bazı özelliklerini harekete geçiren
düğmeler hafiften Mini`yi çağrıştırıyor. Giulietta`nın çok çeşitli motor seçenekleri var.

Ben aslında 1.8 litre 235 beygirlik versiyonu kullanacaktım. Ancak teknik bir sıkıntı yüzünden 1.4 turbo 170 beygirlik versiyonu kullandım. Küçük hacimli turbo motorlar konusunda tavrımı artık biliyorsunuz. Tüm küçük hacimli motorlar gibi bu da alt devirlerde isteksizdi. Ama devir yükseldikçe canlanıp kendine gelmesi sürüş zevkimi artırdı. Ekonomi önceliği yüzünden son sürati uzun bir aralıkta bulması biraz tadı kaçırsa da genel olarak şehir içinde kullanımı keyifli bir otomobil. Yol tutuş çok iyi.

Giulietta`nın rakiplerine göre önemli avantajı, başlangıç paketinin diğer otomobillerden daha dolu olması. Ve tabii ki sürüden ayrılan başarılı tasarımı.

HEM GÜÇLÜ HEM ÇEVRECİ
Kullandığım otomobildeki 1.4 turbo motorun en önemli özelliği elektro hidrolik motor giriş subapına sahip olması. Anlaması çok kolay olmayan bu özelliğin tercümesi ise şöyle: Bu sistem sayesinde otomobil daha çok güç üretiyor ve daha az karbon gazı salınımı yapıyor. Orta konsol sanki bir heykeltraş tarafından yontularak yapılmış gibi
estetik ve güzel çizgilere sahip. Müzik seti tatminkar. Ancak alüminyum vites topuzu
tüm alkışı hak ediyor. Gerçekten otomobilin sportif ruhunu yansıtıyor.

ARTILAR
* Alfa`yı eski güzel günlerine döndüren tasarım
* Müthiş yolcu kabini
* Zengin standart donanım listesi
* Bu performansa gayet ekonomik yakıt tüketimi
* Bu donanım için gayet makul fiyat

EKSİLER
* Arka far grubu tasarımı
* Motorun alt devirlerdeki isteksizliği

553217_c911fd78ba7e7ef004bfc8af02d6fb55.jpg

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri