mavzermete 1
mavzermete
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Kazananlar & Özel Röportaj

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ßyMesMes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 707

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

19339-newsbild-large.png

Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyor ve eşsiz LOCO Mousepad'ini kazanmayı başaran 5 galibi kutluyoruz. Kazananlarla şahsi olarak bağlantıya geçilecek. Lütfen e-posta hesabınızı sık sık kontrol edin!

Ve şimdi sizlere çok özel birşey sunuyoruz. LOCO'yu geliştiren “Roh Chang Kyun” ile konuşma fırsatı bulduk, bu sayede LOCO'nun özelliklerini birinci ağızdan öğrenebileceksiniz. Cevapların tadını çıkarın:

alaplaya: Öncelikle lütfen kendinizi alaplaya topluluğumuza tanıtır mısınız? Ne zamandan bu yana oyun dalında çalışıyorsunuz? İlk tecrübeleriniz ve projeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Roh Chang Kyun: Merhaba sevgili alaplaya topluluğu! Benim adım Roh Chang Kyun ve 1989'dan bu yana oyunlar geliştiriyorum. En başlarda, okumaya devam ettiğim dönemde, içerik sanatı ve CG alanında serbest olarak çalışıyordum. Okulu bitirdikten sonra “Gravity” isimli oyun şirketinde çalışmaya başladım ve "Ragnorak Online"ı geliştirmek üzere devteam'e katıldım. Bu dönem 1992 yılına denk geliyor, o zamanlar oyun sektörü pek gelişmiş değildi, Kore'de bile. Oyun geliştirme konusunda organize bir sistem yoktu. O dönemde bu ilk proje sayesinde edindiğim deneyim bugün hala ilham verir bana. Bugün, her şey daha organize işlese de, hala o eski günleri, geliştirme sürecinde yaşadıklarımızı ve aldığımız kararları hatırlarım.

alaplaya: LOCO için ilk öneriniz neydi? Oyunun şu an geldiği noktayı daha tasarlama aşamasında planlamış mıydınız?

Roh Chang Kyun: LOCO, online oyun deneyiminde bir sonraki aşamayı temsil ediyor diyebilirim. Dünyaya yeni türde bir oyun göstermek istedik, şu an piyasada olan ticari oyunlardan çok daha farklı olan bir oyun. Başlangıçtaki konseptiyle karşılaştırıldığında, LOCO'nun yüzde 80 veya 90 oranında geliştiğini söylemek mümkün. Oyun geliştirmeyle ne kadar yakından ilişkili olduğunuza bağlı olarak, bir oyunu geliştirmenin, en başta tasarlanan haline uydurmanın ne kadar zorlu bir süreç olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bizim binlerce fikrimiz vardı, sonrasında LOCO'yu şimdiki haline getirmek için realist bir fikir geliştirmemiz gerekti. Şu anki haliyle oyunu sevdiğinize eminiz, ama daha eklenecek çok şey olduğunu da söylemem gerek.

alaplaya: Çıkardığınız iş ve oyunla gurur duyuyor musunuz?

Roh Chang Kyun: Kesinlikle! Çıkardığım iş ve LOCO ile gurur duyuyorum. Daha sık oynayamıyor olmam biraz can sıkıcı, uğraşmam gereken binlerce iş var çünkü, oyun sektöründeki herkes gibi yani.

alaplaya: Son oyun, başlangıçtaki konsepti yakaladı mı?

Roh Chang Kyun: Öncesinde bir MMORPG üzerinde çalışıyordum, LOCO'dan tamamen farklıydı. Bildiğiniz gibi, LOCO son derece eşsiz bir oyun ve diğer oyunlardan da çok farklı. En başta yeni bir takım kurdum ve LOCO üzerinde çalışmaya tamamen yeni yöntemlerle başladık, temel konsepti anlamaya çalışarak epey mesai harcadık. Yeni pek çok şey geliştirdik ve sonuçta LOCO, sürpriz bir şekilde, başlangıçtaki konseptine oranla epey bir evrim geçirdi.

alaplaya: LOCO'nun yaratılış sürecindeki en heyecan verici durum ne oldu?

Roh Chang Kyun: Bizleri en çok heyecanlandıran şey, zamana karşı yarışıyor olmaktı. LOCO, aslında çok kısa bir sürede geliştirildi. Sıradaki içeriği yaratmak da yine aynı şekilde, zamana karşı yarışıyor olmak demek ve bu da benim için son derece heyecan verici.

alaplaya: Son bir dileğiniz olsaydı, oyuna ne eklemek isterdiniz?

Roh Chang Kyun: Eğer tek bir dileğim olsaydı, LOCO'da tüm topluluğun bir araya gelebileceği bir yere sahip olmak isterdim, bir MMORPG içinde yer alan köy veya kasaba gibi bir şey. Ama bunun için hala umut var çünkü gelecekte kesinlikle böyle bir yer ekleyeceğiz.

alaplaya: Oyunda şimdiden iyi rakipler buldunuz mu yoksa LOCO'da sizi alt edebilecek kimseyle henüz karşılaşmadınız mı?

Roh Chang Kyun: Kesinlikle hayır! LOCO'yu çok iyi biliyorum ve en başta LOCO'ya yeni başlayanları yenmek kolaydı, beni alt edebilecek rakip yok gibiydi. Ama şu anda, LOCO'da çok sayıda iyi oyuncu var ve bunların çoğu için ben sadece bir çaylağım.

alaplaya: LOCO, klasik bir MMORPG'e de uyum sağlayabilecek pek çok öğe içeriyor. İleride yine böyle bir şey yaratmayı düşünüyor musunuz?

Roh Chang Kyun: Elbette! Bu, kesinlikle çok ilgilendiğim bir şey. Takımımla gurur duyuyorum çünkü aslında MMORPG'ler geliştiriyorlardı. MMORPG'lerin nasıl yaratıldığından haberdarlar.

alaplaya: Oyun sektöründe kariyer yapmayı arzu eden ve planlayanlar için önerileriniz var mı acaba?

Roh Chang Kyun: Oyun geliştirme alanındaki ilk gereklilik şu: Oyunlara ilgi duyuyor olmanız, oyunlarla dost olmanız gerekiyor. Ayrıca, her tip oyunla ilgili deneyime ihtiyacınız var, hangi türde olursa olsun; ilginizi tek bir türe veya tek bir oyuna yöneltmeniz iyi bir fikir değil. Kendinizi her tür oyunu anlamak üzere eğitin ve ardından çalışmak istediğiniz pozisyonu, alanı belirleyin. Sonrasında iyi bir oyun geliştirici olma şansınız yüksek.

alaplaya: Oyuna ne gibi özellikler, haritalar, karakterler vs. eklemeyi düşünüyorsunuz?

Roh Chang Kyun: Yeni haritalar üzerinde çalışmaya başladık bile. Şu anda LOCO'da iki oyun mode'u var, Battlefield ve Annihilation Mode. Yeni haritalar her zaman yeni oyun mode'larıyla birlikte gelecek, Challenge Mode ve Occuation Mode gibi, bunlar yolda. Ayrıca, yeni hero'lar da olacak. LOCO'daki hero'lar tipik MMORPG karakterlerine benzemiyor, bu hero'ları oluşturmak ve hepsinin eşsiz karakteristiklerini dengelemek zaman alıyor. Üzerinde çalıştığınız yeni hero'lar da bildikleriniz gibi özel ve de eşsiz olacak.

alaplaya: Amerika ve Avrupa alaplaya topluluklarına söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Roh Chang Kyun: LOCO'yu oynayan herkesten tecrübelerine dair geri dönüş almayı istiyoruz, bu hoşumuza gidiyor. Kullanıcıların LOCO'yu nasıl deneyimledikleriyle çok ilgiliyiz, nasıl oynadıklarını ve elbette oyundan hoşlanıp hoşlanmadıklarını, neyi değiştirmeyi isteyeceklerini bilmeyi gerçekten istiyoruz. Eğer herhangi bir sorun veya zayıf nokta varsa, kullanıcıların önerilerini dinlemeye ve bu yönde değişiklik yapmaya veya bu noktaları geliştirmeye hazırız.
Ülkelerimiz arasında belli bir mesafe olsa da, olumlu veya olumsuz geri dönüş alıyoruz ve almak istiyoruz. Düşüncelerinizi bizlerle paylaşmanız önemli çünkü LOCO, oyun oynayan insanlar tarafından geliştirildi ve topluluğun desteğiyle ortaya çıktı.
Çok teşekkürler!

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri