Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
Hikaye Ekle

Ilaç Yok, Serumla Tedavi Oluyorlar ~

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan VooDooChild
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 208

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Sel felaketinin vurduğu Pakistan'da kelimenin tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor. İlaç ve doktor kıtlığı yaşanan hastanelerde hastalara serum veriliyor
Pakistan'ı vuran sel felaketi ardında yetim, öksüz çoğu zaman aç ve hasta çocuklar bıraktı. Temiz su bulmanın nerdeyse imkansız olduğu afet bölgesinde, içilen pis sular hastalıklara davetiye çıkarıyor. Charsadda Devlet Hastanesi şehrin merkezinde. Hastanede yatan hastaların yüzde seksenini çocuklar oluşturuyor. Normal zamanlarda ihtiyacı karşılayan hastane, yaşanan felaket nedeniyle tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Acil serviste ilk karşılaştığımız doktor benimle konuşamayacak kadar meşgul olduklarını belirtiyor.

İSHAL VAKALARI ÇOK
Bu arada boşluğa bakan gözleriyle dikkatimi çeken yaşlı kadına doğru ilerliyorum. Yaşlı kadının yanındaki refakatçi. "O ölmek istiyor." İlk anda ne demek istediğini tam anlamıyla anlayamıyorum. Yanımdaki rehberime soruyorum. Refakatçi Urduca anlatıyor bu defa. 83 yaşındaki yaşlı kadının adı Mariam Shahid olduğunu öğreniyorum. Selde kocasını kaybetmiş, evini de sular almış. Çocukları da selzede bu yaştan sonra evsiz barksız kalmak başkalarına muhtaç olmanın korkusu içinde. Shahid, her gün Allah'a canını alması için dua ediyormuş. Çünkü hastaneden taburcu olursa gidecek bir yeri yok. Ama çocuk hastalıkları bölümüne girdiğimde asıl yoğunluk başlıyor. Bazen 2 hasta aynı yatağı paylaşıyor. Çocukları ellerindeki iğne kanalları dikkatimi çekiyor. Hemen hemen hepsinin ellerinde iğne kanalları var. Doktor Fazıl Rahim, çocuk hastaları durumlarına göre A-B-C diye gruplandırdıklarını anlatıyor. Sınıflara ayrılan hastalara uygulanan tedavi ise tek tip... Doktor Rahim "A ve B grubu hastalara serum verip 48 saat gözetim altında tutuyoruz, C grubu hastalar durumu ağır olan hastalarımız su kaybı olduğu için onlara da serum veriyoruz" diyor. Yeterli ilaç olmadığı için serum kullanmaktan bşaka çareleri olmadığını söyleyen Rahim, ateşli ishal vakalarının yaygın olduğunu söylüyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri