Bvural41 1
Bvural41
mannaxxx 1
mannaxxx
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

XP Mode: Ne işe yarayacak?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheLucider
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 249

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

XP Mode: Ne işe yarayacak?

20091015075956_win.jpg



Windows 7 XP Mode'un getirdikleri.

Windows 7'nin göze çarpan özelliklerinden XP Mode'u kim, ne amaçla kullanacak? İşte önemli sorular.

Windows 7'nin çıkışına çok az kala heyecan yükseliyor. Üretime Ağustos ayında verilen işletim sistemi Ekim ayının 22'sinde tüketicilerle buluşacak.

Bu kadar sabrı olmayanlar ise Windows 7 parti paketlerinden çıkan, iş yerlerinden ve okullardan sızan paketleri satın alıyor. eBay'de 200 dolar üstü fiyatlarla alıcı bulabiliyor.

Windows 7 kurulumda Windows Vista'dan daha az sabit disk alanı kaplıyor, daha az sistem kaynağı tüketiyor ve bu sayede daha zayıf bilgisayarlarda bile sorunsuzca çalışıyor. Hafif ve hızlı, Windows 7'yi tanımlıyor. Performans geliştirmeleri dikkat çekiyor. Kullanıcı arayüzünün altındaki değişiklikler çok önemli. Ancak kullanıcıların aklında kalan, göze çarpan özelliklerin başında XP Mode yer alıyor.

Business ve Ultimate sürümlerinde yer alan XP Mode, kullanıcılara tam sürüm Windows XP çalıştırma imkanı sunuyor. Sanal bir işletim sistemi olarak çalıştırılan Windows XP, Windows 7 uyumlu olmayan yazılımları çalıştırma imkanı sunuyor. Yazılıma büyük ücretler ödeyen şirket kullanıcıları için büyük tasarruf demek.

XP Mode sizin için önemli mi?

Windows XP 2001 yılında çıkmıştı, 2009'a geldiğimizde ve 2010'a yaklaştığımız bugünlerde bu 8 yaşındaki işletim sistemi inanılmaz bir yaygınlığa sahip. Bir işletim sistemi olarak gerçekten çok yaşlı. Ancak geriye dönük bu uyumluluğun, yazılım geliştirmeyi yavaşlatıp yavaşlatmayacağı da merak ediliyor.

Böyle bir imkan olunca yazılım üreticileri eski yazılımları için Windows 7'ye destek sunmakta daha yavaş davranabilirler mi? Daha doğrusu yazılım geliştiriciler bu kadar yavaş mı? İşte bu önemli bir soru ve cevabını Windows 7 çıktıktan sonra göreceğiz. Elbette bahsettiğimiz yazılımlar özellikle profesyonel kullanıma yönelik, yüksek lisans ücretinse sahip özel yazılımlar. En önemli örnekler arasında muhasebe yazılımları gösterilebilir.

Daha da önemlisi tüketicilere sorulması gereken bir soru. Windows 7'ye geçecekseniz ve XP Mode kullanacaksanız amacınız tam olarak nedir; nasıl bir yarar sağlamayı düşünüyorsunuz? Mesela yeni yazılımları test için bir sanal ortam olarak mı görüyorsunuz, uyumsuz yazılımlar için çözüm olarak mı? Elinizde Windows 7 uyumsuz, XP gerektiren yazılımlar neler? Bunları bizimle forumda paylaşın.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst