Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Sir James Chadwick

  • Konuyu başlatan Wedy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 1
  • Görüntüleme 567

Wedy

Level 3
TM Üye
Üye
Katılım
6 Eyl 2010
Konular
149
Mesajlar
233
Reaksiyon Skoru
6
Altın Konu
0
Başarım Puanı
97
TM Yaşı
15 Yıl 7 Ay 19 Gün
MmoLira
0
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

İngiliz fizikçi 1891 yılında Manchester da doğdu. Manchester üniversitesinde ve Almanya da öğrenim gördü. I. Dünya savaşı sırasında Almanya da göz altına alındı.1919 yılında Cambridge`e dönünce nükleer fizik sorunları üzerine çalışmaya başladı. Çekirdeklerin yüklenmesi,elementlerin alfa ışınları aracılığıyla yapay olarak parçalanması vb. Cavendish labaratuvarı araştırma bölümü müdür yardımcısı oldu 1923 yılında. Liverpool üniversitesi fizik kürsüsünde ders verdi.

II. Dünya Savaşı`nda,Los Alomos`ta,İngiliz atom araştırmalarını yönetti.1923 yılına Döteryum`u gama ışınlarıyla parçalayarak nükleer fotoelektrik etkiyi buldu. Nötronun yapısını inceledi.1935 yılında Nobel fizik ödülünü aldı.

Sir James Chadwick 1974 yılında Cambridge`de vefat etti.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri
Üst