BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
mavzermete 1
mavzermete
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Hikaye Ekle

NASA Global Surveyordan umutsuz

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheLucider
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 219

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

NASA Global Surveyor`dan umutsuz

NASA, yaklaşık 10 yıldır Mars yörüngesinde bilimsel gözlemler yapan, ancak 2 Kasım`dan beri sinyallere yanıt vermeyen Mars Global Surveyor aracıyla iletişimi kuramadığını açıkladı.

NASA uzmanları, Mars Global Surveyor uzay aracıyla irtibatı sağlamak için birçok denemede bulundu, ancak şimdiye dek hiç bir sonuç alınamadı. NASA gelecek günlerde 155 milyon dolar değerindeki araçla irtibatı kurmak için yeni denemeler yapacak. Halen Mars yörüngesinde 4 uzay aracı bulunuyor. Diğer araçlar ise şöyle; Mars Reconnaissance Orbiter, Mars Odyssey ve ESA aracı Mars Express. Ayrıca yüzeyde ikiz robotlar Spirit ve Opportunity araştırmalarına devam ediyor.

Mars Global Surveyor`dan sorumlu NASA uzmanı Micheal Meyer, basın toplantısında “Eski bir dostu ve öğretmeni kaybettik“ diye konuştu. Mars Global Surveyor`ın şimdiye dek Kızıl Gezegen`in 240.000 fotoğrafını gönderdi ve Mars`ta su bulunduğuna dair o zamana dek en geçerli kanıtları buldu.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst