noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Türkmenistan, 'e-devlet' sistemine geçiyor

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheLucider
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 285

TheLucider

Level 6
TM Üye
Üye
Katılım
25 Ağu 2010
Konular
696
Mesajlar
1,000
Reaksiyon Skoru
16
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 9 Ay 20 Gün
Başarım Puanı
150
MmoLira
0
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Türkmenistan, 'e-devlet' sistemine geçiyor

Türkmenistan'da e-hükümet sisteminin uygulamaya geçilmesi için çalışmalar başlatıldı. Konuyla ilgili yapılan toplantıda bazı somut kararlar alındı.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un başkanlığında yapılan toplantıda, devletin elektronik ortamda yazışmalarını öngören proje detaylı olarak ele alındı. Toplantıda konuşan Berdimuhamedov, günümüz teknolojisinden istifade edilmesi gerektiğini kaydederek, yetkililere devletin bütün kademelerinde sistemin uygulanması konusunda talimat verdi. Berdimuhamedov, e-hükümet sisteminin devlet yönetim organlarının çalışma verimliliğini arttıracağını belirtti.

Türkmen lider, bu bağlamda ilgili birimlerden e- hükümet sisteminin ilk etabı olan elektronik ortamda yazışmaların uygulamaya konulması ile ilgili bir teklif hazırlanmasını istedi.

Daha sonra Berdimuhamedov, toplantıda hazır bulunan İletişim Bakanı Övliyaguli Cumaguliyev ve İlimler Akademisi Başkanı Mezilov'dan bu sistemle ilgili bilgi aldı. Türkmen yetkililer, ulusal ekonominin tüm dallarında güncel sorunlara hızlı yanıt için elektronik belge sisteminin kaçınılmaz olduğunu savunuyor.​
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst