mavzermete 1
mavzermete
Fethi Polat 1
Fethi Polat
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Hikmet Özdemir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BoreaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 215

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1950 Eylül ayında Kahramanmaraş`ın Divanlı Mahallesi`nde doğdu. Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü`nden yönetim bilimi dalında lisans, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nden siyaset bilimi dalında doktora dereceleri aldı. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu`nda uzman, Başbakanlık`ta danışman ve Cumhurbaşkanlığı`nda başdanışman olarak çalıştı.

Daha sonra üniversite öğretim üyeliğine atandı. Kırıkkale Üniversitesi Tarih ve Kamu Yönetimi Bölümleri Öğretim Üyeliği ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü; Başkent Üniversitesi`nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyeliği; Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye dışında British Chevening bursuyla Londra Üniversitesi`nde Asya ve Afrika İncelemeleri Okulu Siyaset Bölümü`nde; Fulbright bursuyla Washington DC`de Georgetown Üniversitesi Tarih Bölümü`nde; İngiltere ve ABD Arşivlerinde ve İsviçre`de Birleşmiş Milletler Arşivi`nde incelemeler yaptı; evli ve iki çocuklu.

Türkiye`nin siyasî tarihi ve anayasal kurumları üzerine yayınlanmış kitapları şunlardır: Kalkınmada Bir Strateji Arayışı: Yön Hareketi (1986 ve 1993); Rejim ve Asker (1989 ve 1993); Devlet Kriz/Cumhurbaşkanlığı Seçimleri (1989 ve 1994); Sivil Cumhuriyet (1991); Tarih ve Politika (1994); Türkiye Cumhuriyeti (1995); Toplumsal Uzlaşma (1995); Üçüncü Türkiye (1995); Cumhuriyet Armağanı (editor, 1998); 700. Yıl Armağanı (editor, 1999); Bir Jöntürk`ün Ardından: Doğan Avcıoğlu (2000); Siyasal Düşüncenin Temelleri (çeviri editörü, 2001); Atatürk`ün Kriz Yönetimi: Tekalif-i Milliye (2001); Ermeni İddiaları ve Türkiye (editör, 2001); Leyla Atakan 1925-1971 (2002); Atatürk ve İngiltere: Bir Barışmanın Diplomatik Tarihi (2001 ve 2004); Ulusun Direnişinde Üniversitenin Rolü (2003); Amasya Belgelerini Yeniden Okumak (2004); Ermeniler: Sürgün ve Göç (ortak kitap, 2004); Talat Paşa Cinayeti (2005); Arnold Toynbee`nin Ermeni Sorununa Bakışı (2005); Salgın Hastalıklardan Ölümler 1914-1918 (2005); Türk-Ermeni İhtilafı/Seçilmiş Okumalar (editör, 2006); Cemal Paşa Cinayeti (2006); Atatürk`ün Liderlik Sırları (2006).

Kitap olarak basılan bu çalışmaları dışında; Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Tarihi (2005) adlı eserin yazımı çalışmalarına katılmış ve ayrıca TBMM yayını olarak hazırlanan Türk Parlamento Tarihi adlı dizinin 1960-2007 dönemi için editörlük görevini üstlenmiştir.

2002 Haziran ayından beri, Ankara`da, Türk Tarih Kurumu Ermeni Araştırmaları Başkanı olarak “Birinci Dünya Savaşı ve Türkiye“ alanında çalışmalarını sürdürmektedir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri