Gelişmiş Multi Dil Sistemi by Silverhand
Herkese selam, sadece can sıkıntısından 1.5 yıl önce başladığım multi dil sistemini bitirme kararı aldım. Piyasada aktif kullanılan 3 dil sistemi var aslında bunlar topluluğa değer katan VegaS, Owsap ve Mali'nin sistemleri. Hatta Mali'den 2 yıl kadar önce MultiLanguage Lite sistemini 100 Eur karşılığında satın bile almıştım. Şu an bir çok insan da kendisinin reversed multi language sistemini kullanıyor. Oldukça da kaliteli. Ancak ben bir şeyleri kendim denemek istedim, 1.5 yıl önce fantezi olsun diye boş zamanımda hep
yapmak istediğm Multi Dil sistemini yapmaya başlamıştım ancak her zamanki gibi bir şeyleri tamamlamadan yarıda kesme alışkanlığımdan yarım kalmıştı.
Şimdi ise bir şeyleri tamamlamak eskisi kadar uğraştırıcı değil. Önceden farklılıkları ve çevirileri hazırlarken çok zaman harcamak yorucuydu. Artık DeepL apisi ve bu apiyi AI ile kontrol ederek çevirileri yapmak kolay hale geldi.
Aşağıdaki Sistemleri Eklemeden İlerliyoruz
Mali'nin ve Owsap'ın multi dil sisteminde sanırım aşağıdaki sistemler şart koşuluyor ama bunları ekleye uğraşmak istemiyorum. Bir sistemi eklemek için 2-3 sistem daha eklemek her zaman yorucu hissettirdi. Gereklilikler olabilir, ama günümüz çağında alternatif olarak bir sistemi eklemek için 2-3 sisteme ihtiyaç duyma özelliği olmaması daha makul ve kolay. Standart sistemlerde istenilenleri denen kabul etmediğimi de söyleyim sizlere.
Herkese selam, sadece can sıkıntısından 1.5 yıl önce başladığım multi dil sistemini bitirme kararı aldım. Piyasada aktif kullanılan 3 dil sistemi var aslında bunlar topluluğa değer katan VegaS, Owsap ve Mali'nin sistemleri. Hatta Mali'den 2 yıl kadar önce MultiLanguage Lite sistemini 100 Eur karşılığında satın bile almıştım. Şu an bir çok insan da kendisinin reversed multi language sistemini kullanıyor. Oldukça da kaliteli. Ancak ben bir şeyleri kendim denemek istedim, 1.5 yıl önce fantezi olsun diye boş zamanımda hep
yapmak istediğm Multi Dil sistemini yapmaya başlamıştım ancak her zamanki gibi bir şeyleri tamamlamadan yarıda kesme alışkanlığımdan yarım kalmıştı.
Şimdi ise bir şeyleri tamamlamak eskisi kadar uğraştırıcı değil. Önceden farklılıkları ve çevirileri hazırlarken çok zaman harcamak yorucuydu. Artık DeepL apisi ve bu apiyi AI ile kontrol ederek çevirileri yapmak kolay hale geldi.
Aşağıdaki Sistemleri Eklemeden İlerliyoruz
Mali'nin ve Owsap'ın multi dil sisteminde sanırım aşağıdaki sistemler şart koşuluyor ama bunları ekleye uğraşmak istemiyorum. Bir sistemi eklemek için 2-3 sistem daha eklemek her zaman yorucu hissettirdi. Gereklilikler olabilir, ama günümüz çağında alternatif olarak bir sistemi eklemek için 2-3 sisteme ihtiyaç duyma özelliği olmaması daha makul ve kolay. Standart sistemlerde istenilenleri denen kabul etmediğimi de söyleyim sizlere.
| Official Locale String Reversed | Hevesim yok eklemeye. |
| GF Reversed Load Atlas Info | Hevesim yok eklemeye. |
| Boost Version Upgrade | Hevesim yok eklemeye. |
| C++ Upgrade | Uğraşmak istemiyorum. |
Peki Ben Ne İstiyorum?
| Hiç server tarafı ile uğraşmaya gerek kalmasın. Serverdeki tüm textleri client çevirilmiş bir şekilde bana sunsun. |
| Oyun ne login ekranına atsın, ne karakter seçme sayfasına gelsin ne de kendini tekrar kapatıp açsın. Direkt seçilen dil anlık değişsin. |
| İtem ve mob isimleri için ekstra proto derlemeye gerek kalmasın. Protardaki item isimleri sadece .txt den yüklensin. |
| Tüm bunları yaparken optimizasyon tarafında da problem olmasın oyun yağ gibi aksın. |
| Oyun giriş ekranında da aynı şekilde dil değişebilsin. Şu mt2009 dan alayım login ekranındaki settings i seçimime göre otomatik değişsin. |
| Rusça ve Arapça gibi farklı alfabelerde de otomatik değişim olsun tüm sistem ona göre uygun hale gelsin. |
| Multi dil sistemi o kadar sade olsun ki tıpkı Mali Multi Lang Lite gibi hiç bayrak mayrak gözükmesin sapsade bir şey olsun kimse karşısındaki oyuncununun ülkesini anlamasın. |
| Questler de aynı .txt de serverden gelen veri ile locale_string gibi olsun örneğin ;ORIJINAL TEXT; altında ;ÇEVİRİLMİŞ TEXT; ekstra locale.lua ya kodunu ekle gel sonra bunu clientle eşleştir derdi olmasın. Çok kolay basit olsun. |
| Login ekranına da video koyalım MP4 hatta WEBM desteklesin. Her ülkenin cumhurbaşkanı editi olsun login arkaplanında. |
Peki Yapabildik Mi?
Kesinlikle.
Bir de şu var. Genel olarak farklı alfabalere geçişte sorun yaşanabiliyor. Ama onu da hallettik. Mesela Rusça, normal alfabe değil.
Rusça demişken size bir rusça şarkı da armağan edeyim :
Serverden gelen yazılar peki nasıl çeviriliyor?
Şimdilik bu kadar. Devamını yazıp ekstra resim/video paylaşmak isterdim ama üşengeçlik ve tembelliğim bu kadar yeter dedi.
Bu arada girişte her seçilen ülkenin siyasi lideri sad editini de yaptım webm olarak yüklüyor. Onun için ayrı konu açar sizinle de paylaşırım.
Sizleri öpüyorum.
İyi forumlar.
Son düzenleme:
Anlık yenileme tarzı şeyler görünüşte iyi gibi ama kim 1 den fazla dil değiştiriyor ki? Kendi dilini seçiyor ve devam ediyor bir daha işi olmuyor. En en en basit şekilde configte dil seçse yeterli gibi gerisi biraz fantazi.
Geri kalan mantıklı ve güzel görünüyor eline sağlık
Anlık yenileme tarzı şeyler görünüşte iyi gibi ama kim 1 den fazla dil değiştiriyor ki? Kendi dilini seçiyor ve devam ediyor bir daha işi olmuyor. En en en basit şekilde configte dil seçse yeterli gibi gerisi biraz fantazi.
Tamamen kişisel fantezi ve kişiyi etkileme üzerine yapılmış bir sistem.
Kişi bunu her yerde karaktere geri dönerek yaptığı ya da login aşamasında clientini restart ederek yaptığı için ona bir farklılık sunmak istedim.
Bir de üç kişinin yaptığı sistemler dışında bir multi dil sistemi benim de olsun, olmuşken de artistik olsun çabası yani o kadar da büyütelecek bir şey değil evet.
Basarili.
Teşekkürler.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)