Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Everybody 1 2 Switch: Eğlence mi Kaos mu?
Giris
Hepimizin bildiği gibi günümüzde oyun dünyası sürekli değişiyor, trendler birbiri ardına geliyor ve gidiyor. İşte tam bu noktada, "Everybody 1-2-Switch!" karşımıza çıkıyor. İlk izlenimlerimle başlamak gerekirse, oyunun ilk anı beni hemen ortamına çekti. İsmindeki "Everybody" ifadesi sanki herkesin bir araya gelip keyifli vakit geçirebileceğini fısıldıyordu. Yenilikçi ve eğlenceli bir şeyler arıyorsanız, bu oyun tam size göre.
Oyun ilk açıldığında ince bir mizah ve eğlence havası sarıyor etrafı. Ekrandı açtığımda gözlerimin önünde dans eden renkli karakterler, etkileşimli ve oyuncuları içine çeken animasyonlar beni hemen sardı. Bu tür oyunlarda genelde fazla ciddiyet aramıyorum, biraz eğlenmek ve arkadaşlarla vakit geçirmek istiyorum. "Everybody 1-2-Switch!" de tam da bunu vaat ediyor. Birçok farklı mini oyun ve arkadaşlarınızla yapacağınız eğlenceler ile dolup taşan bir oyun deneyimi sunuyor.
Hikaye/Senaryo
Şu an için bir hikaye derinliği aramak abes. Oyun, eğlenceli ve kısa mini oyunlarla dolu. Herhangi bir hikaye anlatımı yok, bu da oyunun aslında biraz daha eğlence odaklı olduğunu gösteriyor. Özellikle bu tür oyunlarda hikaye derinliği beklemek çok gerçekçi değil zaten. Mini oyunlar, çeşitli temalardan besleniyor ve oyuncuların birbirleriyle etkileşimde bulunmasını sağlıyor.
Yine de her mini oyunun bir arka planı var. Sırayla katılabileceğiniz ve birbirinize meydan okuyabileceğiniz bir dizi "atölye" var. Merak etmeyin, hikaye derinliği aramak için beklemek yok. Buna rağmen, oynarken duyduğunuz sesler ve gördüğünüz animasyonlar, oyuna heyecan katıyor. Arkadaşlar arasında yapılan o küçük rekabet, bazı oyunlarda daha fazla zevk almanızı sağlıyor. "Kim daha hızlı vuracak?" veya "Kim daha iyi sarılır?" gibi sorular etrafında şekillenen anlar, tamamen spontane bir şekilde gelişiyor.
Oynanis/Mekanikler
Oyun mekanikleri son derece basit ve anlaşılır. Her bir mini oyunda yapmanız gerekenler, ekranda beliren talimatlarla anında ortaya çıkıyor. Düşük giriş bariyeriyle, herkesin hemen kavrayabileceği bir sistem oluşturulmuş. Bu tür oyunlarda uyum sağlamak özellikle önemli. Birçok farklı mini oyun mevcut ve bu oyunlar arasında hızlıca geçiş yapabilme yeteneğiniz, deneyimi çok daha zevkli hale getiriyor.
Mini oyunlar, çoğunlukla takım çalışması veya bireysel mücadele gerektiriyor. Farklı yeteneklere sahip oyuncuların bir araya geldiği anlarda, hem eğleniyor hem de birbirimize destek olarak daha fazla keyif alıyoruz. Oyunda yer alan bazı oyunlar ise alışıldık bazı atmosferlerde geçiyor; klasik masa oyunları veya yarışma oyunları gibi. Beni en çok etkileyen şeylerden biri, "Hızlı Tepki" oyunuydu. Rakibimle birlikte hızlıca tepki vermemiz gereken durumlarda, vücut dillerimizi kullanarak birbirimize meydan okuyabiliyoruz.
Crafting veya derin savaş mekanikleri yok. Her şey anlık bir eğlence için tasarlanmış. Yani başında saatlerce kurulum yapıp, strateji geliştirmek yok. Sadece eğlenmek ve anın tadını çıkarmak var. Fakat bu tür basit mekanikler, bazen daha fazla hoşunuza gidebilir. Özellikle keyif almak amacıyla arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde, bu tarz hız kazandırılmış oyunlar tam aradığınız şey olabilir.
Grafik ve Ses
Görseller kesinlikle dikkat çekici. Renk paleti oldukça canlı ve karakter tasarımları eğlenceli. Her şey çok akıcı ve göz alıcı bir şekilde tasarlanmış. Ekranda beliren her karakter ve animasyon, sizi sarmalıyor. Hani derler ya, "göz zevkine hoş gelen bir şey" diye; işte bu oyunda tam olarak bunu hissediyorsunuz.
Ses tasarımı da oldukça başarılı. Oyun içerisinde çalan müzikler enerjik ve motive edici. Mini oyunların arka plan müzikleri, sizi daha fazla eğlenmeye teşvik ediyor. Her şey, yavaş yavaş oyun deneyiminizi tatlandırıyor. Oyun sırasında duyduğumuz ses efektleri de oldukça komik ve eğlenceli. Arkadaşlarınızla birlikte oynarken bazen bu sesler gülüşmelere dönüşebiliyor. Bunu başka hangi oyunda gördünüz demeden edemiyorum. Oyunların atmosferini, iyi bir ses tasarımı olmadan düşünemiyorum. Bu oyunda sesler ve görseller harika bir uyum içinde.
Sonuc
"Everybody 1-2-Switch!" tam anlamıyla bir parti oyunu. Eğlenceli, hızlı ve sosyal bir deneyim arayanlara hitap ediyor. Eğer çok derin, stratejik bir oyun arıyorsanız belki de bu oyun size göre değil. Ancak arkadaş ortamında hoşça vakit geçirmek isteyenler için birebir. Tavsiye eder misin derseniz, kesinlikle derim. Sadece amiz ya da eğlenmek için bir araya geldiğinizde, bu oyunun tadı başka bir yerde bulunmaz. Sonuçta, oyun, insanları bir araya getirmeli ve keyif aldırmalı, değil mi?
Bu içerik TurkMMO Orijinal Konu Etkinliği kapsamında hazırlanmıştır.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)