Fethi Polat 1
Fethi Polat
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Altın Konu Dune: Awakening İncelemesi

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Funcom'un Dune evreninde geçen hayatta kalma MMO'su Dune: Awakening'de 100 saatten fazla vakit geçirdim. Oyunun en çarpıcı anlarından biri, çölde baharat toplarken bir kum kurdunun aniden önümde patlamasıydı. O an her şeyi kaybetme korkusuyla ornitopterime atlayıp kurtulmaya çalışmak, oyunun bana yaşattığı en gerçekçi adrenalin anlarından biriydi. Eğer kurt seni yutarsa, tüm eşyalarını, aracını, ceplerindeki her şeyi kaybediyorsun. Bu yüzden oyunda her an tetikte olmak zorundasın.

1781957780552.png

Oyunun başlangıcı, her hayatta kalma oyununun olması gerektiği gibi seni zayıf, savunmasız ve çaresiz hissettiriyor. Su kaynakları kısıtlı, güneş o kadar yakıcı ki gölgeler arasında sürünerek ilerlemek zorundasın, geceleri ise Sardaukar gemileri seni avlıyor. Ama birkaç saat içinde ilk üssünü kurabilecek ve araç üretebilecek seviyeye geliyorsun. Kaynak toplama ve üretim sistemi bazen tekrarlayıcı olabiliyor. Örneğin su bulmanın en kolay yolu başlangıçta NPC'lerin kanını emmek, bu da oyunun en sıkıcı kısmı. Ama ilerledikçe rüzgar tuzakları ve bitkilerden su toplama gibi daha keyifli yöntemler açılıyor.

1781957879387.png

Oyunun en iyi yanlarından biri Dune evrenine ait ikonik teknolojileri kullanabilmek. Drillshot silahı, Villeneuve'un filmindeki gibi kalkanları delerek hedefi etkisiz hale getiriyor. Fremen ölüm imbikleriyle cesetleri suya dönüştürebiliyorsun. Ornitopterler, Holtzman kalkanları, chrysknife'lar... Dune hayranı olmasan bile bu teknolojileri kullanmak heyecan verici. Harita tasarımı da etkileyici, devasa uçurumlar ve o kadar derin yarıklar var ki dibini göremiyorsun. Hareket sistemi de çok eğlenceli, her yere tırmanabiliyorsun, grappling hook ve suspensorlarla havada süzülebiliyorsun. Araçları Elden Ring'deki at gibi çağırıp saklayabilmek de pratik.

1781957803841.png

Oyunun en tartışmalı kısmı endgame. Landsraad sistemi, haftalık bir bingo tahtası gibi çalışıyor. İki fraksiyon, beş görevi tamamlayarak bingo yapmaya çalışıyor. Kazanan taraf, sunucu ayarlarını değiştirme hakkı kazanıyor. Bu sistemi sevdim çünkü görevleri tamamlarken eğlenceli anlar yaşanıyor. Ama sorun şu ki bingo çok hızlı tamamlanıyor, bir iki gün içinde bitiyor. Bu da casual oyuncular için sistemin tatmin edici olmaktan çıkmasına neden olabilir.

1781957823440.png

En iyi eşyalar ve endgame araçlar için gereken kaynaklar Derin Çöl'de, burası çoğunlukla PvP bölgesi. Burada hem kum kurtları hem de diğer oyuncular seni avlıyor. PvP deneyimim karışık, birkaç kavga kaybettim ama yine de heyecanlıydı. Bir keresinde bir adamı vurdum, sonra kalkıp beni parçaladı. Ama bu Arrakis, her seferinde sağ çıkmayı beklemiyorsun. 100 saat sonra bile kum kurdu sesi duyduğumda veya başka bir oyuncunun ornitopterini gördüğümde kalbim hızla çarpıyor. Oyun mükemmel değil, bazı kısımları tekrarlayıcı ve endgame sistemi garip ama Funcom Dune evrenini sevenler için sürükleyici bir deneyim sunmayı başarmış. Puan 80.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri