Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
AdSense Banı Açılır mı? Araştırdıklarım ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Son zamanlarda forumda ve çeşitli gruplarda en çok gördüğüm sorulardan biri "AdSense banı açılır mı?" sorusu oldu. Ben de biraz araştırma yaptım ve edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.Öncelikle şunu söylemek gerekiyor; AdSense hesabının yeniden açılıp açılmayacağı tamamen ban sebebine bağlı. Eğer hesap geçersiz trafik, sahte tıklama, politika ihlali veya benzeri nedenlerle kapatıldıysa geri açılması oldukça zor olabiliyor. Ancak bazı durumlarda yapılan itirazlar olumlu sonuç verebiliyor.
Genellikle kullanıcıların denediği yöntemler şunlar:
- AdSense itiraz formunu doldurmak
- Hesabın neden kapatılmış olabileceğini detaylı şekilde incelemek
- Şüpheli trafik kaynaklarını kaldırmak
- Politika ihlali içeren içerikleri düzeltmek veya kaldırmak
- Bot trafik ve teşvikli tıklama gibi riskli yöntemlerden tamamen uzak durmak
Bir diğer konu da yeni hesap açma meselesi. Birçok kişi hesabı kapanınca yeni AdSense açmayı düşünüyor fakat burada da dikkatli olmak gerekiyor. Aynı isim, adres, ödeme bilgileri, cihaz veya IP üzerinden açılan hesaplar çeşitli riskler oluşturabiliyor. Bu yüzden internette satılan eski AdSense hesapları veya farklı yöntemler kalıcı çözüm gibi görünse de çoğu zaman uzun ömürlü olmuyor.
Benim düşünceme göre hesap banlandıktan sonra yapılması gereken ilk şey yeni hesap aramak yerine banın gerçek sebebini anlamaya çalışmak. Çünkü sorun çözülmeden açılan yeni hesaplar da benzer problemler yaşayabiliyor.
Araştırırken karşıma çıkan ve bazı kullanıcıların kullandığını gördüğüm örnek bir itiraz metnini de aşağıya bırakıyorum. Belki ihtiyacı olan birinin işine yarar.
| Merhaba Google AdSense Ekibi, AdSense hesabımın devre dışı bırakıldığını öğrendikten sonra hesabımı ve web sitemi detaylı şekilde incelemeye başladım. Politika ihlaline neden olmuş olabilecek tüm unsurları gözden geçirerek gerekli düzenlemeleri yaptım. Hesabımda oluşmuş olabilecek geçersiz trafik veya politika ihlallerinin bilinçli şekilde gerçekleştirilmediğini belirtmek isterim. Son dönemde trafik kaynaklarımı yeniden analiz ettim ve şüpheli veya düşük kaliteli ziyaretçi kaynaklarını kaldırdım. Ayrıca içeriklerimi AdSense program politikalarına uygun hale getirmek adına gerekli güncellemeleri tamamladım. Google AdSense kurallarına uygun yayıncılık yapmanın öneminin farkındayım ve bundan sonraki süreçte tüm politika ve kurallara eksiksiz şekilde uyacağımı taahhüt ediyorum. Hesabımın yeniden değerlendirilmesini ve mümkün olması halinde tekrar aktif edilmesini rica ediyorum. Değerli vaktiniz ve incelemeniz için teşekkür ederim. Saygılarımla. |
Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşabilir. Özellikle daha önce ban yiyip hesabını geri açtırabilenlerin tecrübelerini okumak faydalı olabilir.
Eline sağlık, paylaşım için teşekkürler.
![]()
AdSense Banı Açılır mı? Araştırdıklarım ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Son zamanlarda forumda ve çeşitli gruplarda en çok gördüğüm sorulardan biri "AdSense banı açılır mı?" sorusu oldu. Ben de biraz araştırma yaptım ve edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.
Öncelikle şunu söylemek gerekiyor; AdSense hesabının yeniden açılıp açılmayacağı tamamen ban sebebine bağlı. Eğer hesap geçersiz trafik, sahte tıklama, politika ihlali veya benzeri nedenlerle kapatıldıysa geri açılması oldukça zor olabiliyor. Ancak bazı durumlarda yapılan itirazlar olumlu sonuç verebiliyor.
Genellikle kullanıcıların denediği yöntemler şunlar:
Google'ın bu konuda oldukça katı olduğunu söylemek lazım. Özellikle bilinçli şekilde yapılan ihlallerde hesabın yeniden açılması pek mümkün olmuyor. Ancak yanlış anlaşılma, hatalı trafik veya sonradan düzeltilmiş sorunlar varsa inceleme sonucunda olumlu dönüş alan kişiler de bulunuyor.
- AdSense itiraz formunu doldurmak
- Hesabın neden kapatılmış olabileceğini detaylı şekilde incelemek
- Şüpheli trafik kaynaklarını kaldırmak
- Politika ihlali içeren içerikleri düzeltmek veya kaldırmak
- Bot trafik ve teşvikli tıklama gibi riskli yöntemlerden tamamen uzak durmak
Bir diğer konu da yeni hesap açma meselesi. Birçok kişi hesabı kapanınca yeni AdSense açmayı düşünüyor fakat burada da dikkatli olmak gerekiyor. Aynı isim, adres, ödeme bilgileri, cihaz veya IP üzerinden açılan hesaplar çeşitli riskler oluşturabiliyor. Bu yüzden internette satılan eski AdSense hesapları veya farklı yöntemler kalıcı çözüm gibi görünse de çoğu zaman uzun ömürlü olmuyor.
Benim düşünceme göre hesap banlandıktan sonra yapılması gereken ilk şey yeni hesap aramak yerine banın gerçek sebebini anlamaya çalışmak. Çünkü sorun çözülmeden açılan yeni hesaplar da benzer problemler yaşayabiliyor.
Araştırırken karşıma çıkan ve bazı kullanıcıların kullandığını gördüğüm örnek bir itiraz metnini de aşağıya bırakıyorum. Belki ihtiyacı olan birinin işine yarar.
Merhaba Google AdSense Ekibi,
AdSense hesabımın devre dışı bırakıldığını öğrendikten sonra hesabımı ve web sitemi detaylı şekilde incelemeye başladım. Politika ihlaline neden olmuş olabilecek tüm unsurları gözden geçirerek gerekli düzenlemeleri yaptım.
Hesabımda oluşmuş olabilecek geçersiz trafik veya politika ihlallerinin bilinçli şekilde gerçekleştirilmediğini belirtmek isterim. Son dönemde trafik kaynaklarımı yeniden analiz ettim ve şüpheli veya düşük kaliteli ziyaretçi kaynaklarını kaldırdım. Ayrıca içeriklerimi AdSense program politikalarına uygun hale getirmek adına gerekli güncellemeleri tamamladım.
Google AdSense kurallarına uygun yayıncılık yapmanın öneminin farkındayım ve bundan sonraki süreçte tüm politika ve kurallara eksiksiz şekilde uyacağımı taahhüt ediyorum.
Hesabımın yeniden değerlendirilmesini ve mümkün olması halinde tekrar aktif edilmesini rica ediyorum.
Değerli vaktiniz ve incelemeniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşabilir. Özellikle daha önce ban yiyip hesabını geri açtırabilenlerin tecrübelerini okumak faydalı olabilir.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)