shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Hikaye Ekle

Alienware AW2525HM 320 Hz İncelemesi

devemoji

Hüküm haktan yanadır.
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Yönetici
Ayın Üyesi
Altın Üye
Katılım
4 Ocak 2016
Konular
230
Mesajlar
976
Çözüm
7
Online süresi
2mo 8h
Reaksiyon Skoru
990
Altın Konu
103
Başarım Puanı
216
MmoLira
11,514
DevLira
18
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!


Şimdi bu monitörle ilgili testleri, kullanıcı yorumlarını falan uzun süredir araştırıyorum. Açıkçası çoğu zaman "tavsiye ederim ama kendim almam" dediğim ürünler oluyor ama bu Alienware AW2525HM'de durum farklı. 250 dolarlık fiyatıyla 320 Hz panel sunuyor, üstelik IPS. Rekabetçi FPS oyuncuları için birebir. Daha önce 600 Hz Zowie XL2586X+'ı incelemiştim, o 1.000 dolar civarıydı. Bu çok daha mantıklı. 25 inç, 1920x1080 çözünürlük, 400 nit parlaklık, 0.5 ms tepki süresi. Bağlantı olarak 2x HDMI 2.1, 1x DisplayPort 1.4, USB Type-B giriş ve 2x USB Type-A çıkış var. Testlerde gördüğüm kadarıyla, 144 Hz IPS bir monitörden 320 Hz'e geçince aradaki fark inanılmaz. 144 Hz'den 320 Hz'e çıkmak gerçekten gece ile gündüz farkı. Aim atmak çok daha akıcı hissettiriyor, animasyonları ve rakip hareketlerini daha detaylı görmeye başlıyorsun. Anlatması zor ama farkı yaşayınca anlıyorsun.



1781440160367.png




Tabii her şey yenileme hızından ibaret değil. Motion clarity konusunda Zowie kadar iyi değil. Zowie'de arka ışık strobing kullanılıyor, burada yok. UFO testinde arkada belirgin bir bulanıklık var. Overdrive ayarlarını test etmişler, üç seçenek arasında pek fark yokmuş. Ama 144 Hz IPS ile yan yana koyunca, pratikte ekstra bir bulanıklık fark edilmiyormuş. Açıkçası 144/165 Hz bir panel ile bu 320 Hz Alienware arasında seçim yapmak gerekse, tereddütsüz Alienware derim. Nvidia LDAT ile yapılan testlerde, 144 Hz'de 7.9 ms uçtan uca tepki süresi alırken, 320 Hz'de 6.1 ms'ye düşmüş. Bu Zowie'dan bile iyi bir değer. OLED'ler daha hızlıdır ama aradaki farkı hissetmezsin zaten.



1781440178003.png




Darkness stabilisation özelliği beklendiği gibi gerçekten işe yarıyor. Düşük ayarda karanlık bölgeleri açıyor, böylece haritanın gölgelik kısımlarında saklanan elemanları daha rahat görüyorsun. HDR performansı da sürpriz olmuş. VESA sertifikası yok ama Doom Eternal'da HDR açınca görüntü inanılmaz keyifli hale geliyormuş. Renk gamı yeterince geniş, kontrast iyi. HDR kapalıyken de panel gayet başarılı, parlaklık homojen, renkler doğru. Eğer rekabetçi FPS oynuyorsan ve bütçen kısıtlıysa, bu monitör tam sana göre. PC'n 300+ fps'i kaldırabiliyorsa kaçırma. Klasik oyunlar için 1080p ideal değil ama 1440p'ye göre fps avantajı da cabası. Önceliğin casual oyunlar veya film izlemekse, 1440p bir panele yönelmen daha iyi olur. Ama rekabetçi oyuncular için şu anda piyasadaki en mantıklı seçeneklerden biri. Puanı 85.

 
eline sağlık
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst