- Konular
- 6
- Online süresi
- 3d 10h
- Reaksiyon Skoru
- 7
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 6 Yıl 11 Ay 1 Gün
- Başarım Puanı
- 47
- MmoLira
- 535
- DevLira
- 6
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Merhaba internette çok aradım düzgün bir rehber ve questscroll dosyası bulamadım en son yabancı bir forumda buldum onda da questscroll5.quest dosyası yoktu onuda farklı bir yerden buldum kendimce düzenleyip toparladım şuan sorunsuz çalışır durumda benim gibi arayan olursa uğraşmasın diye paylaşıyorum forumda daha önce paylaşıldıysa konu kapatılabilir Teşekkürler
1. questlib.lua Kontrolü
Önce QUEST_SCROLL_TYPE_KILL_MOB2 tanımlı mı kontrol et bende ekli değildi ekledim:
Eğer çıktı boşsa ekle:
Çıktı geldiyse bu adımı atla.
2. Quest Dosyalarını Yükle
Rar içindeki quest dosyalarını WinSCP veya Filezilla ile şu konuma at:
Yüklenecek dosyalar:
Dosyaların listede olup olmadığını kontrol et:
Çıktı boşsa veya eksik varsa hepsini ekle:
Tekrar kontrol et, 5 satır da görünüyorsa tamam:
4. Derleme
Hata vermeden tamamlanırsa işlem tamam.
5. Sunucuyu Yeniden Başlat
veya sizde nasılsa
veya oyun içerisinde /reload q komutunuda girebilirsiniz
Notlar
1. questlib.lua Kontrolü
Önce QUEST_SCROLL_TYPE_KILL_MOB2 tanımlı mı kontrol et bende ekli değildi ekledim:
grep "QUEST_SCROLL_TYPE_KILL_MOB2" /usr/game/share/locale/turkey/quest/questlib.luaEğer çıktı boşsa ekle:
sed -i '' 's/QUEST_SCROLL_TYPE_KILL_ANOTHER_EMPIRE = 2/QUEST_SCROLL_TYPE_KILL_ANOTHER_EMPIRE = 2\nQUEST_SCROLL_TYPE_KILL_MOB2 = 3/' /usr/game/share/locale/turkey/quest/questlib.luaÇıktı geldiyse bu adımı atla.
2. Quest Dosyalarını Yükle
Rar içindeki quest dosyalarını WinSCP veya Filezilla ile şu konuma at:
/usr/game/share/locale/turkey/quest/Yüklenecek dosyalar:
- questscroll1.quest
- questscroll2.quest
- questscroll3.quest
- questscroll4.quest
- questscroll5.quest
Dosyaların listede olup olmadığını kontrol et:
grep "questscroll" /usr/game/share/locale/turkey/quest/make_listÇıktı boşsa veya eksik varsa hepsini ekle:
echo "questscroll1.questquestscroll2.questquestscroll3.questquestscroll4.questquestscroll5.quest" >> /usr/game/share/locale/turkey/quest/make_listTekrar kontrol et, 5 satır da görünüyorsa tamam:
grep "questscroll" /usr/game/share/locale/turkey/quest/make_list4. Derleme
cd /usr/game/share/locale/turkey/quest && ./make.shHata vermeden tamamlanırsa işlem tamam.
5. Sunucuyu Yeniden Başlat
Bash:
cd /usr/game && ./stop.sh && ./start.sh
cd /usr/game && ./stop.sh && ./start.shveya sizde nasılsa
veya oyun içerisinde /reload q komutunuda girebilirsiniz
Notlar
- locale.lua'nda locale.questscroll5 tablosunun dolu olması gerekiyor, yoksa görevler çalışmaz
- item_proto'nda şu vnumların ITEM_QUEST tipinde tanımlı olması gerekiyor: 50307 (Kolay), 50308 (Orta), 50309 (Zor), 50310 (Uzman)
- questscroll1-4 dosyaları eski sistemdir, questscroll5 tüm zorluk seviyelerini tek dosyadan yönetir, ikisi birlikte çalışır
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: